Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Kesinlikle doğru tespitÇinlilerin ticaret anlayışı parayı veren düdüğü çalar.
Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Aliexpress'te aynı ürün 20 TL ye de var 40 TL ye de arada ciddi kalite farkı
Kesinlikle doğru tespitÇinlilerin ticaret anlayışı parayı veren düdüğü çalar.
Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Aliexpress'te aynı ürün 20 TL ye de var 40 TL ye de arada ciddi kalite farkı
Abi yasadışı durum yoktaUydurma demeyek de, ticari zeka diyek bence
Neticede uluslararası geçerliliği olan PRC yani People Rebublic China (Çin Halk Cumhuriyeti) ismini adamların kullanmak istememe nedeni bazı durumlarda haklı.
UCUZ OILSUN mantığı ile çinde üretilen EN DANDİK malları alıp satan işgüzarlar nedeniyle dünya genelinde bir ÇİN MALI algısı ouştu.
ÇİN MALI= adi dandik beş para etmez ucuz mal.
Aslında durum bu değil. Ellerindeki altyapı - Ucuz İşçilik ve Teknoloji sayesinde Çin, 1-10 arasında puan verebileceğiniz kalitede değişen AYNI malı üretebiliyorlar.
1. kaite pil
10. kalite pil
Ucuz olsun diye en basit üretimi alıp satınca ömürsüz adi dandik yaftası da yapıştı kaldı bu ülke üzerinde.
Çin hükumeti de akıl oyunu ile Made İn China yerine Made İn P.R.C. yzmaya başkladı ihraç edilen ürünlere.
Yasadışı bir durum yok
donanim olayı standart hale gelmiş artık dunyada. adam yazılıma kafa yoruyor. mesela samsung xiaomi huwei bile bunlar giriş seviye telleri kendi uretmiyolar cindeki fasonculara urettiriyolarmış. herhalde kendi yazılımını yukluyor sonra.
lg yazılım hilevel tvde olsa tadından yenmezdi
İşte burada bizler (Sizler) devreye giriyoruz.Abi yasadışı durum yokta
Made in china yazınca çin malı oluyor dediğin gibi. Made in P.R.C yazınca ( bilmeyenler için ) olmuyor gibi ??
bugun dh de birisi tv tavsiye konusunda sony övmüş üvmüş durmus bende senın youtbdaki markalar videolarından bahsettim sony ye bosuna para vermeyin izleyin adem helvacıyı görün dedimElbette oluyor, onlar da var elimde merak etmeyin. zamanı geldikçe tek tek yayınlıyorum
Daha ülke içerisindeki sahtekârlar var ticari işletme olarak onları da yayınlayacağım sadece yasal tebliğ süresinin dolmasını bekliyorum
bugun dh de birisi tv tavsiye konusunda sony övmüş üvmüş durmus bende senın youtbdaki markalar videolarından bahsettim sony ye bosuna para vermeyin izleyin adem helvacıyı görün dedimZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.ama işte adam anlamıyor laftan
?? ?İşte burada bizler (Sizler) devreye giriyoruz.
Neden sürekli ''Bilinçli Toplum'' oluşturma konusunda mücadele ediyik gardaş
Mesela ben 2019 da vizyona giren '' Asfaltın Kralları Ford vs Ferrari'' 2020 Oscarda 2 ödül almış bir yapıt olarak ondan feyz alıyorum ve diyorum ki ; o filmi izlediyseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız ancak izlemediyseniz şöyle açıklayabilirim, filmde ferrarinin fordu en hızlı araba olarak geçişini konu alıyor ve filmde 2 araba şirketi kendi çalışanlarıyla mühendisiyle emeklerini azimlerini en zor anlardaki umutlarını gösteriyor ki bu yaşanmış bir konu.
Ancak günümüzde sizinde çok daha iyi bildiğiniz gibi (bende sizi dinledikten sonra öğrendim açıkcası) Sony ve Samsung LG gibi birbirine rakip firmaların bir ürün yaparken içini ortaya karışık dışına amblem logosunu yazıp bize postalamasını herkesi bilmem ama benim zoruma gider.
Bir sorum olacaktı bu sadece türkiyeye özel durum mu yok abd de ingilteredeki samsung sony aynı şeyleri yapıyor mu?
Ooo o zaman bunlarla uğraşılmaz mazileri çok eskilere dayanıyormuş o zamanAllah kolaylık veresin bir de teknoloji şansı versin malum teknolojik birşeyler alırken şans da önemli bir unsur bazen kronik hastalıklı cihazlar da çıkıveriyor kutulardanSektör tamamen böyle.
Yurt dışından özel getirtilmiş nice televizyonları söktüm parçaladım hepsinde genel durum aynı.
İşin enteresan tarafı şu, bu konu yeni değil, Tüplü tv zamanları dahi ve hatta Siyah beyaz tv zamanları dahi aynıydı, Vatandaş bu markaları sanki birbirine düşmanış gibi düşünse de temel olarak aslında bu firmalar arka planda birbiri ile kankadır. Çünkü birbirlerinden bir şekilde faydalanırlar işte o nedenle akademik eğitimlerde hep WİN/WİN formülleri dikte edilip durulur
Ön planda rekabet var elbette, o da mühendislik, reklam kampanyaları, kasa dizaynı ve çok nadir de olsa ambilıght gibi ''İlk benim aklıma geldi artık benimdir' mantığı vs hangisi daha başarılı ise pastayı o kapıyor