teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Pek hoşa gitmedi fikrim sanırımSu depolarına konan elektrikli şamandıradan ilham alıp düşündüğüm alarmı yapıp gövdeye monte et,örneğin hafif eğimle elektriği tamamlasın ve alarm ötsün ,ben köyde hırsız girdikten sonra yapmıştım,şimdi o alarmın buzzer yerine hoparlör takıp arabaya geri vitese taktım (malum otomatik araba),ama süper oluyor onu belirteyim.Onların içinde civalı anahtar var(sökmüştüm) ,hafif eğimle devreyi ya açıyor veya kapatıyor ,bağlamana kalmış
Elektrikli şamandıra:
Tabii şimdi "abi adamlar elektriği kesiyorlar" diyeceksin ,işte "ilham alıp" derken nedenini de yazayım ,piyasada 5-12v ile çalışan mini civalı anahtar var ,işte o anahtarı kullanarak çok basit pille çalışan bir alarm ister yapabilirsin ister satın alabilirsin. Pil de 18650 olsun süper olsun Hatta sana çok ucuza çıkacak bir proje de vereyim, pencere alarmı satın alarak yapabilirsin ,hani mıknatısla ötenlerden.Onun içindeki reed röleyi çıkartıp, alacağın civalı anahtarı lehimleyebilirsin mükemmel olur ,hatta sana iş kapısı bile olur .Hırsız üniteyi söküp kaldırdığında civa devreyi tamamlar ve pencere alarmı ciyak ciyak bağırır,hatta dış kabı 5mm matkapla delip istersen kendinden flip-flop kırmızı led de takabilirsin 18650 ye balı olarak yanıp söner
Bu pencere alarmı :
Bu da civalı anahtar :