Devletimize Feda Olsun

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
Söyle düşün adamlarda toprak yok, bizde en verimli topraklar var ama dışarıdan patates, soğan, saman getiriyoruz
? Ak parti haberin olsun
Uretir sürekli sen satarsan kasalarını doldurursan o zaman halkına refah sunarsin.
?Ak parti haberin olsun

bor madenleri, petrol vs herseye sahipsin ama üretim yok ?nasıl refah süresin
?bunu abd rusya çin yaptırmıyor? Ak parti mhp chp iyi saadet parti iktidarla elele verse partizanlık yapmasa abd avrupa yunan ermeniye karşı birlikte hareket etse her şey çok çok çok güzel olacak.

Lakin hollandanında sıkıntısı yok değildir.
Dövize endeksli fiyatlar yüzünden türkiye'de teknoloji cihazlar pahalı oluyor katılıyormusun bilmiyorum 1 euro 1 tl olacak şekilde paramızı değerlenmesi çok güzel olacak?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabi kesin öyle olmuştur. A Haber'i izlemeyi bırakmalısın. ?
Halk tv tele1 fox netflix izlemeyi bırakın lütfen lütfen:sirit A haber atv kanal7 kanald beinsport favorin olsun :hihi

E Çevrimdışı

elan_vital 

Yeni Üye
31 May 2020
29
38
Nüfüs kaç nasıl yapıyorlar çözüm ne nasıl oluyor işsiz kalırsan bol keseden vermesi?

En azından eskisinden iyi sıkıntısı yokmudur var tabi.

Bu çok kullanılan bir savunma, ama rakamlara bakınca pek de öyle görünmüyor işler. Sürekli eskiyle kıyaslamak zaten temelden yanlış bir argüman, ama öyle yapsak bile akp eski iktidarlardan daha başarılı değil.

Türkiye'nin 1990-1999 arası kişi başına düşen milli geliri ile ilgili tablonun linkini aşağıda paylaşıyorum;

Bu verilerden Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelirde dünya sıralamasında kaçıncı olduğuna bakabiliriz. O hep eleştirilen karanlık 90'lara bir bakalım.

1990 - 48
1991 - 51
1992 - 51
1993 - 49
1994 - 63
1995 - 57
1996 - 60
1997 - 60
1998 - 60
1999 - 64
2000 - 64
2001 - 78

Görüldüğü gibi bütün 90'larda sıralama en kötü 64.'lük olmuş. 2001 krizinin yarattığı döviz şoku neticesinde o yıl 78. liğe kadar gerilemişiz. Fakat o karanlık 90'larda genelde 50-60 arası bir ortalamayı tutturmuşuz. Şimdi akp dönemindeki sıralamaya bakalım;

2002 - 72
2003 - 67
2004 - 60
2005 - 60
2006 - 60
2007 - 60
2008 - 60
2009 - 61
2010 - 62
2011 - 65
2012 - 65
2013 - 63
2014 - 65
2015 - 65
2016 - 65
2017 - 67
2018 - 72
2019 - 66

2018 yılında neredeyse kriz sıralamasına geri gelmişiz, bunun dışında 60'ın altına indiğimiz tek yıl yok. İlk yıllardaki başarının aslında tamamen Kemal Derviş'in politikalarının bir yansıması olduğunu unutup, o kısmıda akp'ye mal edelim hadi, ama rakamlar ortada. Mevcut durumda da sıralamamız o karanlık 90'ların en kötüsünden daha kötü.

Akp yıllarca milleti bu yalana inandırdı; aslında son 20 yıldır ucuz finansman nedeniyle üretim maliyetleri inanılmaz düştü, herşey çok ucuzladı, dünyanın her ülkesi zenginleşti, ama akp bunu Türkiye'ye özgü bir şeymiş gibi anlatıp durdu. Hatta biz o zaman bizden geride olan pek çok rakibimizin gerisinde kaldık (bu yıl itibariyle Bulgaristan tarihinde ilk kez bizi geçti). Olay biraz şuna benziyor; bir atlet her ülkeden bir sporcunun yarıştığı bir maratona katılıyor, yarış geçen yıllara oranla daha hızlı koşuluyor, bizim atlet de daha hızlı koşuyor, ama geride kalıyor. Yarış bitişinde de diyor ki "ben geçen yıllardan daha hızlı koştum". Şimdi bu başarı mı ? Neredeyse bütün ülkelerin senden daha hızlı zenginleştiği bir yerde ülkeler arasındaki sıralamana bakmayıp eski defterleri karıştırmakla başarılı mı olunuyor ?

Akp Dünyanın en şanslı partisi. Finans tarihi boyunca görülmemiş bir para bolluğunda iktidar olup bu memleketi bir adım öteye taşıyamadı, ama yıllarca bunun ekmeğini yedi. kaldı ki 17 yıldır tek parti olmanın avantajı, 62 milyar dolarlık özelleştirme geliri, 450 milyar doları aşan dış borcu falan daha saymadım. 17 senedir bu ülkenin başına bir portakal dikseydik en kötü 60. olurduk zaten.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Nasıl mesela ?
Bol keseyi ak parti yapmaz sadece ,chp de yapar uymaz istanbul belediyeyi alan halka ucuz yaşam vaad etti zamlarını gördük?
Konya kadarsa türkiye hollanda birmi?
İktidar ile partiyi karıştırmadan yazmanı rica ederim yorumlarını.

İlk mesajda da belirttim iktidar kim olursa olsun yürütülen politika hatalı.

Bu mevcut iktidar ile ilgili değil 90 lardaki durum yine böyleydi.

Sorun şu ki ben 90 lara razıydım zira o zaman vatandaş şunu yapabiliyordu
1mng.jpg

Anlamı nedir biliyormusun sevgili Serinsu fakat açlık olmasına rağmen yine de demokrasi vardı ülkede. Bu muhterem bu eylemi bu gün yaparsa sence pkk mı olur yoksa hötü mü olur tabi olduğu terör örgütü?

İktidarda SOL görüşlü başbakan varken yazarkasa fırlatan bu muhterem bu gün höt korkusundan 'Hükumetin yanındayım her şey çok güzel'' diyor zübük.

E tabi reyize yazarkasayı bırak üstündeki anahtarı fırlatamaz da ondan. Sıkıyorsa atsın.

Sn Bülent Ecevite mi yetiyordu diklenme gücü?

Ülkeyi tek bir adamın eline bırakıp onu da ilahlaştırırsanız sonuç bu olur, ülkede kimse korkusundan konuşamaz, tepki gösteremez olur.

Tek adam demişken;

Ne oldu Tek adam rejimi? Tek adam rejimini getiren tek adamın kendisi bu sistemin sorunlu olduğunu söyledi duydun mu? Tabi bunu başarısız olduklarını ortaya koyaca şekilde söylemedi o ayrı konu zira Sn CB zeki adamdır böyle hatalar yapmaz. Ancak aklı olanlar o beyanların ne anlama geldiğini bilir.

Biz söylediğimizde vatan haini oluyorduk ya hani, Kendisi söylediğinde şimdi ne olacak?

Rica ediyorum olaylara partizan değil milliyetçi gözü ile bakın.

Milliyetçilik demişken, bu ülkede Milliyetçilik MHP nin tekelinde değildir bunu da herkes bilmeli. O sadece bu ismi kullanan bir resmi partidir. Ben MHP üyesi değilim diye milliyetçi olmuyormuyum yani şimdi?

Ben ATATÜRK Milliyetçisiyim ve bu ülkede tek gerçek Milliyetçilik de ATATÜRK Milliyetçiliğidir. Din Dil Irk Mezhep Yöre Töre Kişi Parti ayırımı yapmadan KOŞULSUZ vatanını sevmektir Milliyetçilik.

Milliyetçilik bir partinin başındaki şahsı, partinin başındayken sevmek değildir. Ona olsa olsa adamcılık denir.

Çok rica ediyorum yorumlarınız bir partizan şeklinde olmasın zira konuda gerginlik istemiyorum. (Partizan hakaret değildir)

PARTİZAN=

partizan

ad · sıfat
  1. elinde bulunan olanakları yalnızca kendi partisinin yandaşları için kullanan, parti (I) çıkarlarını öne alan (kimse), partici.

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
Bir süredir buradayım, araba fiyatları, vergiler, bugün bir konuda vize ücretleri hakkında bilgi sahibi oldum. Uzun zamandır haberim yoktu bunlardan. Ben herseyi bıraktım oradaki bir araba fiyatını paylaşayım istedim ?hala bu kişilerin bizleri kıskandığını düşünen varsa varsın düşünsün. İki kişi çalışıyorsa 1 ayda bir araba alabilir

20200722_131957c6f1101d1ef9438b.jpg
Oradaki derken hollandayı diyorsun dimi?
Holandada İki kişi çalışıyorsa 1 ayda bir araba alabilir ??nasıl maaş kaç tl hollandada?
Hollanda asgari ücreti ve vergi sonrası ele geçen kaç tl brüt ve net?
Hollanda emekli maaşı kaç tl kaç senede emekli olunuyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Halk tv tele1 fox netflix izlemeyi bırakın lütfen lütfen:sirit A haber atv kanal7 kanald beinsport favorin olsun :hihi
Ben ATV seyrediyorum.

Çok ahlaklı bir tv kanalıdır kendisi

Sonra efendime söliiim Palu ailesini seyrediyorum Türk kanallarında, gayet ahlaklı programlar, Abla dayıya, dayı yengeye, yende amcaya, amca uşağa sonra uşak hepsine birden olan programlar var ya onlardan :)

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Oradaki derken hollandayı diyorsun dimi?
Holandada İki kişi çalışıyorsa 1 ayda bir araba alabilir ??nasıl maaş kaç tl hollandada?
Hollanda asgari ücreti ve vergi sonrası ele geçen kaç tl brüt ve net?
Hollanda emekli maaşı kaç tl kaç senede emekli olunuyor.
1600 alırsın tek yaşıyor kiradaysan 450 euro da yardım alırsın. Yeterli mi. 65 yaş emeklilik ama oradaki 65 yaşındaki adam burada 50 yaşında gibi zira yıpranmıyor. Oradaki şartları burası ile karşılaştırmak doğru olmaz

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu çok kullanılan bir savunma, ama rakamlara bakınca pek de öyle görünmüyor işler. Sürekli eskiyle kıyaslamak zaten temelden yanlış bir argüman, ama öyle yapsak bile akp eski iktidarlardan daha başarılı değil.

Türkiye'nin 1990-1999 arası kişi başına düşen milli geliri ile ilgili tablonun linkini aşağıda paylaşıyorum;

Bu verilerden Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelirde dünya sıralamasında kaçıncı olduğuna bakabiliriz. O hep eleştirilen karanlık 90'lara bir bakalım.

1990 - 48
1991 - 51
1992 - 51
1993 - 49
1994 - 63
1995 - 57
1996 - 60
1997 - 60
1998 - 60
1999 - 64
2000 - 64
2001 - 78

Görüldüğü gibi bütün 90'larda sıralama en kötü 64.'lük olmuş. 2001 krizinin yarattığı döviz şoku neticesinde o yıl 78. liğe kadar gerilemişiz. Fakat o karanlık 90'larda genelde 50-60 arası bir ortalamayı tutturmuşuz. Şimdi akp dönemindeki sıralamaya bakalım;

2002 - 72
2003 - 67
2004 - 60
2005 - 60
2006 - 60
2007 - 60
2008 - 60
2009 - 61
2010 - 62
2011 - 65
2012 - 65
2013 - 63
2014 - 65
2015 - 65
2016 - 65
2017 - 67
2018 - 72
2019 - 66

2018 yılında neredeyse kriz sıralamasına geri gelmişiz, bunun dışında 60'ın altına indiğimiz tek yıl yok. İlk yıllardaki başarının aslında tamamen Kemal Derviş'in politikalarının bir yansıması olduğunu unutup, o kısmıda akp'ye mal edelim hadi, ama rakamlar ortada. Mevcut durumda da sıralamamız o karanlık 90'ların en kötüsünden daha kötü.

Akp yıllarca milleti bu yalana inandırdı; aslında son 20 yıldır ucuz finansman nedeniyle üretim maliyetleri inanılmaz düştü, herşey çok ucuzladı, dünyanın her ülkesi zenginleşti, ama akp bunu Türkiye'ye özgü bir şeymiş gibi anlatıp durdu. Hatta biz o zaman bizden geride olan pek çok rakibimizin gerisinde kaldık (bu yıl itibariyle Bulgaristan tarihinde ilk kez bizi geçti). Olay biraz şuna benziyor; bir atlet her ülkeden bir sporcunun yarıştığı bir maratona katılıyor, yarış geçen yıllara oranla daha hızlı koşuluyor, bizim atlet de daha hızlı koşuyor, ama geride kalıyor. Yarış bitişinde de diyor ki "ben geçen yıllardan daha hızlı koştum". Şimdi bu başarı mı ? Neredeyse bütün ülkelerin senden daha hızlı zenginleştiği bir yerde ülkeler arasındaki sıralamana bakmayıp eski defterleri karıştırmakla başarılı mı olunuyor ?

Akp Dünyanın en şanslı partisi. Finans tarihi boyunca görülmemiş bir para bolluğunda iktidar olup bu memleketi bir adım öteye taşıyamadı, ama yıllarca bunun ekmeğini yedi. kaldı ki 17 yıldır tek parti olmanın avantajı, 62 milyar dolarlık özelleştirme geliri, 450 milyar doları aşan dış borcu falan daha saymadım. 17 senedir bu ülkenin başına bir portakal dikseydik en kötü 60. olurduk zaten.

İşte aklı başında ekonomi ve politika konuşmasına/sohbetine bir örnek.

Teşekkür ediyorum.

Kimse parti güzellemesi yapmasın lütfen. Memleketin mevcut hali ve vergi politikalarını konuşalım.

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
İktidar ile partiyi karıştırmadan yazmanı rica ederim yorumlarını.
Haklısın ?sürekli eleştiri yaparken konuyu ak partiye getiren arkadaşlar akpartiye getirilip durmamalı
Yanılmıyorsam ilk foruma katıldığımda rahatsız oldum siyaset olmasın demiştim işi uzatan arkadaşlar yüzünden lüzümsüzlük oldu

Soruyom adem abi peki ekremin yönetimini eleştirmek için ne diyeyim adam seçim öncesi verdiği ucuzluk sözünde durmadı zam yaptı.
yeni kapı şovu yaptı araba aldı yanlış değilmi bu . 0.5 hamidiye suyu 1.5 tl den satıyor hemde beltur büfeleri
Öğrenci aylık 50 tl öğrenci bilet 1.70 tl bilet aylığa göre pahalı.
Bayramlarda Ücretsiz olanı yeni değil önceki belediye yaptı tepkiden bilmiyorum yarı fiyat oldu.
Su indirimi yaptı sonra zam keşke akp-mhp engel olmasaydı zamma sonuçta 800000 kişi seçmiş.
2 ücretsiz daha vardı hala çıktığı yok.
Seçimde tablo alacam demedi gidip 6.5 milyon vermiş tabloya ne işe yaradı cebinden verdiyse tamam ibb kasasından verdiyse o parayı istanbul halkı için harcabilirdi.
Bostancı metro için git yabancılardan para iste ibb borca sok git tabloya 6.5 milyon ver ? çok istiyorsa cebinden karşılasaymış hatta sabancımı koç ne alacakmış neden ibb parasını vermiş soran yok.?
Ben ATV seyrediyorum.

Çok ahlaklı bir tv kanalıdır kendisi

Sonra efendime söliiim Palu ailesini seyrediyorum Türk kanallarında, gayet ahlaklı programlar, Abla dayıya, dayı yengeye, yende amcaya, amca uşağa sonra uşak hepsine birden olan programlar var ya onlardan :)

o zamanlar atv izlemediyimden görmüyor bilmiyordum.
Lakin bundan nasıl netflix gibi sonuç çıkarfın abi.
Atv in yaptığı bu pisliği netflix ileri taşımış bayan bayan erkek erkek öpüştürme yatma şerefsizliği yapıyor.
Allah erkeğe kadını kadına erkeği vermiş ,netflixin yaptığı lut kavmi sapıklığı .
ATV de olsa bunun savunulacak tarafı yok
Atv i bu görüntü yüzünden eleştirenler netflix pisliğine kör olmalı.
Atv bi pis göstermiş netflix sadece yatak mı öpüştürme yatma iğreçliği var.
Şu sıralar fox kanald de yeni diziler başlamış evli değil hemen öpüşme karısı değil kocası değil corona zamanı hop dudak dudağa öpüşme hande halka dizisinde öpüştüğünü görmedim foxta aşk kapıyı çalınca koştu öpüştü ???hem corona zamanı???tam kadın erkek normal dizide olsa öpüşme nedir corona zamanı ??trt de kalk gidelim izliyorum maske takıyor oyuncular foxta kanald de????? oyuncu corona olması durumunda sorumlu kim olacak?????

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969

1990 - 48
1991 - 51
1992 - 51
1993 - 49
1994 - 63
1995 - 57
1996 - 60
1997 - 60
1998 - 60
1999 - 64
2000 - 64
2001 - 78

2002 - 72
2003 - 67
2004 - 60
2005 - 60
2006 - 60
2007 - 60
2008 - 60
2009 - 61
2010 - 62
2011 - 65
2012 - 65
2013 - 63
2014 - 65
2015 - 65
2016 - 65
2017 - 67
2018 - 72
2019 - 66

Olay basit, kredi alımını kolaylaştırınca insanlar refaha ulaşabildiklerini zannetti.
Şu devirde akıllı telefon ve otomobilin varsa durumun iyi şükret gibi bir kafa yapısı bile var mesela.
Zorunluluk olmuş araçları lüks zannediyorlar, veya öyle zannedilsin istiyorlar, ne diyeyim.

Görmek istemeyene anlatamazsın, Ekrem der durur sabah akşam.
Adam İstanbul metrosuna kaç tane kadın sürücü aldı, kreşler açtı ama hala çalışmıyor diye propaganda yapıyor aklınca burada.

Görmek istemeyene istediğin kadar anlat dur yani, boşuna.
Ben o yüzden bu konularda eskisi kadar konuşmayı bıraktım.
Kendinizi fazla yormayın o yüzden, değmez.

S Çevrimdışı

snl99 

Aktif Üye
19 Şub 2020
150
40
Kazanırken ve harcarken vergi ödüyoruz. Ama kira yı alan gelir vergisi öder diye biliyordum. Eksik biliyormuşum, kiracıdan da alınmış.

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
1600 alırsın tek yaşıyor kiradaysan 450 euro da yardım alırsın. Yeterli mi. 65 yaş emeklilik ama oradaki 65 yaşındaki adam burada 50 yaşında gibi zira yıpranmıyor. Oradaki şartları burası ile karşılaştırmak doğru olmaz
1600 ile nasıl araba alınıyor?
Araba 200 000-300 000 tl arası başlıyor
Hiç harcamadan 185 ayda alır arabayı
? 65 50 arası 15 yaş fark var geçelim?
Olay basit, kredi alımını kolaylaştırınca insanlar refaha ulaşabildiklerini zannetti.
Şu devirde akıllı telefon ve otomobilin varsa durumun iyi şükret gibi bir kafa yapısı bile var mesela.
Zorunluluk olmuş araçları lüks zannediyorlar, veya öyle zannedilsin istiyorlar, ne diyeyim.

Görmek istemeyene anlatamazsın, Ekrem der durur sabah akşam.
Adam İstanbul metrosuna kaç tane kadın sürücü aldı, kreşler açtı ama hala çalışmıyor diye propaganda yapıyor aklınca burada.

Görmek istemeyene istediğin kadar anlat dur yani, boşuna.
Ben o yüzden bu konularda eskisi kadar konuşmayı bıraktım.
Kendinizi fazla yormayın o yüzden, değmez.
kreş ne abi kreş fabrikamı?
Erkekler işsiz kalsın iş arasın sürücülük bulamasın kadının omuzuna yük bindirin yapma be.
Erkek sürücü almak evini geçindirmek varken ?
Ben zam diyom ekrem kadın aldı diyor erkeği işsiz bırakarakmı gelişecek türkiye?

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
1600 ile nasıl araba alınıyor?
Araba 200 000-300 000 tl arası başlıyor
Hiç harcamadan 185 ayda alır arabayı
? 65 50 arası 15 yaş fark var geçelim?

kreş ne abi kreş fabrikamı?
Erkekler işsiz kalsın iş arasın sürücülük bulamasın kadının omuzuna yük bindirin yapma be.
Erkek sürücü almak evini geçindirmek varken ?
Ben zam diyom ekrem kadın aldı diyor erkeği işsiz bırakarakmı gelişecek türkiye?
Sıfır araba demiyorum 250 euroya burda 30bin tl ye aldığın arabayı alırsın oranın 250 TL si. Sen istediğin gibi düşün arkadaşım hiç sorun değil. Sen sordun ben cevabımı verdin

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
Nerde demişim arabası evi olan borçlu zorda olamazmı?
Zorunluluk olmuş araçları lüks zannediyorlar, ne diyeyim.
İşte bunu anlamadım araba nasıl zorunluluk
Adam İstanbul metrosuna kaç tane kadın sürücü aldı
Erkekler kadın parası yesin kahvede oynasın kadın çalışsın erkek işsiz kalsın anlayışımı kalsın.?

Sıfır araba demiyorum 250 euroya burda 30bin tl ye aldığın arabayı alırsın oranın 250 TL si. Sen istediğin gibi düşün arkadaşım hiç sorun değil. Sen sordun ben cevabımı verdin
Tamamda 30bin olsa çoğumuz alır.
Hesabın yanlış kardeş
bak 24 bin değil 240 bin
Bazıları değişiyor örnek bu

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Devlet dediğin üretecek Devlet dediğin Fabrikalar Açacak Devlet dediğin Eğitime yatırım yapacak Devlet dediğin İnsana insan olduğu için değer verecek sahip çıkacak Devlet dediğin din dil ırk fakir zengin diye ayrım yapmayacak Devlet dediğin ülkesinin halkının yanında olacak Devlet dediğin çifçisini işçini memurunu destekleyecek hakkını verecek Devlet dediğin adaleti sağlayacak Devlet dediğin aş iş verecek Devlet dediğin Baba olacak hepimizi kucaklacak Devlet dediğin Yolunu Köprüsünü Metrosunu Tünelini Hastanesini Parkını Bahçesini binasını Kendisi yapacak ona buna yaptırmayacak Devlet dediğin atadan dededen kalanları satıp savmayacak üretecek yenilerini yapacak üstüne koyacak Devlet dediğin Devlet olacakki Halkta var olsun...

Geri
Üst Alt