Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Bu tip forumlarda siyaset konularına pek girmeyi sevmiyorum, forumun amacı dışı. Bizim millette de bu var. Amacı dışında çok konuda dallanıp budaklanma. Sonuç buradaki gibi konu vergi sisteminden İBB'ye kadar gider Saklayacak değilim alternatifi olmadığı için 2002'den beri mevcut yönetimin devamını destekledim ancak 2015 yılından beri de ekonomik konularda eleştiririm.Bu eleştirimde her yıl katlanarak büyür. Benim bir işletmem yok ancak tanıdığımız çok var. Kepenk kapatma seviyesine düşen de çok var. Biraz da göreceli zira stratejisini iyi belirleyemeyip fuzülü masraflarla kendini zora sokan da vardı. Gelir adaletsizliği olduğu gibi vergi adaletsizliği de had safhada. Bunu görmeyip veya görüp eleştirmeyenin aklından şüphe ederim.
Yaşadığım ilçede bir gün ilçenin ileri gelenlerinden bazıları ile sohbet derinleşti, her zamnki gibi memleketin hali, ekonomi derken ister isteme konu politikaya geldi. Oradan buradan dem vuran bu ak partili abimiz bana kurandan bir örnek verip de ''İşte o yüzden'' dediğinde ben de kendisine Kurandan başka bir ayet ile karşılık verip ''İşte bu yüzden bakış açın yanlış'' diye cevap verince kendisi bana ''Yahu bütün CHP liler senin gibi olsa başımızın üstünde yeri olur'' dedi. Neden? Kurandan örnek verdiğim için mi? Kuranı kerimi bildiğim, Çünkü okuduğum için mi? Burada ne yazık ki bakış açıları bu, AKP liysen Yobazsın, CHP liysen ateist, HDP zaten kesin terörist ve ne hikmetse millet her MHP liyi de milliyetçi zannediyor.
Yahu neden illa ki birşeyci olmamız gerekiyor?
İnsan olarak veya sadece VATANDAŞ olarak bizim beynimiz yok mu? Düşünüp yorum yapamıyormuyuz?
Kaldı ki neden ben hep CHP li oluyorum anlamadım ki? kemal Kılıçdaroğlundan hiç hazetmem, Canan Kaftancıdan Nefret seviyesinde olabilirim belki, Muharrem ince gereksiz agresifin tekidir bana göre. CHP de aklı başında (Bana göre) birkaç isim var ve yine bana göre Özgür Özel bunlardan birisidir. Zamanında şu Cem Uzan'ın partisine bile oy verdim ben, neden? Ben vatandaşım yahu, rahat yaşamak, sıkıntı çekmemek isterim en doğal insani dürtü ile, yoksa ..çmışım partisine banane yahu ekmeğimi mi veriyor sanki benim?
Hayatımda bir parti kapısından içeri adım atmış adam değilim, Allah da attırmasın.
Yani aynen tespit ettiğiniz gibi, bu partizancılık nedeniyle oturup iki salim kafa bir vergi sistemi dahi konuşamıyoruz.