Devletimize Feda Olsun

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Elbette Feda Olsun, Yeter ki yerinde kullanılsın biz de kazandığımız tüm parayı vergi olarak ödeyelim o sorun değil de, Yine de insanın aklına takılmıyor değil.

Buyurun bu benim işletme kiram. 3300tl
138f68f3c012c4c94.png

Bu da Kiramı ödediğim için devletimin benden aldığı vergi,
591e08d88d378d2bb.png

Bu da kiramı ödediğim için ödediğim vergiyi ödediğim için ödediğim vergi. Yani Verginin Vergisi.
61e901e6cd8e8c884.png

Tabi arada gelen Damga vergisi, ve Bilmemneye göre damga vergisi gibi kalemleri saymaya gerek dahi görmedim.
44c16b48ff6111aa1.png

Diyeceğim o ki, Bir sorum, bir de sözüm var.

Sorum şu;
Muhasebecim bana mantıklı bir açıklama sunamıyor eli kolu bağlı sanırım, Ben zaten stopaj adı altında dükkan kirası ödediğim için vergimi ödüyorken neden bir de bu verginin vergisini ödüyorum?

Sözüm şu;
Biz forumda mevcut iktidarın (Ne partisi olursa olsun zerre kadar umurumda değil ben partizan değil HALK olarak yazıyorum) saçma sapan harcamaları nedeniyle bu vergi yükünün altında ezildiğimiz ve ülkenin gidişatından memnun olmadığımız için forumda yazdığımızda neden devlet düşmanı ilan ediliyoruz?

Biz devlet düşmanı değil, bilakis DEVLETİN KENDİSİYİZ zira biz HALKIZ, Ekonomi politikaları berbat olan bir iktidarın ekonomi politikalarını eleştirmek de en doğal hakkımız.

Kim bana bu ülkede kaç kalem vergi olduğunu bir kalemde yazabilir mesela?

G Çevrimdışı
19 Haz 2019
137
57
Adem Helvacı Adem Helvacı sende işi eve taşı, yanlış hatırlamıyorsam ev kiranız dükkan kirasının 1/4 kadardı. Hem geniş, ferah ve ucuz. İşin şakası bir yana maaş olarak bu ay %20 vergi diliminden devam bir ay sonra %27 den devam ederiz. Biz yiyemiyoruz bari devletimiz yesin. Zaten ne alış veriş yaparsan yap vergisini ödüyorsun... bu böyle devam eder gider.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
şimdi bizim yasal hakkımız vardı devletin bize tanıdığı enson 22 euro altı yurtdışı alışverişi vergiden muaftı yasal hakkımız bizi kaçakçı ilan edip yasal olmayan birşey gibi gösterip muafiyet hakkımızı gasp etdiler devletimize feda olsun ama 10 dolarlık ürünün vergisi 30 dolar üzerinden hesaplanıyor şikayet edeceğimiz kimse yok muafiyet kalktığına göre gümrüğe sunma ücretinin kalkması lazım

BERATTTTT.png

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Devlete bir sey feda olmasin.

Colugunun cocugunun riskini haddinden fazla vergilere veriyorsun.

Elin Suriyelisine bir 40 m dolar daha veririz cerez parasi diyen adamlara su bile yok su.
Aynı Fikirdeyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı Gelir vergisi damga vergisi bilmem zıkkımın vergisi (HIRSIZLIK) Vergileri Bunlar Hocam Şimdide millet Tuvtürke takmış Ama bizim insanımız Hak ediyor maalesef cehalet bitmiycek bişey çünkü.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Eleştirilerin kimseyi kırmayacak düzeyde olmasını rica ederim. Herkes bizim gibi, biz herkes gibi düşünmek zorunda değiliz felsefesine göre hareket edersek kavga dövüş kırgınlık yerine devlet meselelerine halkın gözünden bakış açısı sergilemeyi başarabiliriz belki diye ütopik bir düşünce içerisindeyim.

Bu gün zosiflorayı fazla kaçırdım galiba :kiskis

E Çevrimdışı

elan_vital 

Yeni Üye
31 May 2020
29
38
Vergiyi türlerini arttırmak mükellef için takibi zorlaştırıyor, bu da kişinin satın aldığı bir mal/hizmet sonrasında devlete ne kadar vergi ödediğini anlamasına engel oluyor; yani devlet "hesap vermek"ten kurtuluyor bir nevi. Benzer durumda avrupa mevcut vergi oranlarını düzenlerken biz yeni bir vergi icat ederiz daima. Iktidar partisinin yıllardır ağzından düşürmediği "vergi reformu"nu bir türlü yapmamasının nedeninin bu olduğunu düşünüyorum.

Yoksa bu devirde damga vergisi zaten komik, ama mesele bu değil dediğim gibi.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Bizi kıskanan Hollanda'da yaşıyorum, vergi çok fazla orada da ama hasta, işsiz kaldığında devlet sınırsız bakıyor, kira yardımı, çocuk yardımı, tatil yardımı dahil. Kimse yol yaptım diye övünmuyor zira zaten bunun için vergi alıyor, üzerine yaptığı yoldan para almıyor zira parasını vergi ile ödedik. Maaşlardan kesinti olur vergi vs ama işsiz kalirsam ne yaparım, çocuğum nasıl okula gidecek diye dert etmezsin. İllaki oranında zorlukları var ama devede tırnak diyelim. Vergi alınsın ama bana geri dönüşü yoksa feda falan olmasin

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
feda olsun derken = (olmasın) anlamında küçük bir ironi var:kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bizi kıskanan Hollanda'da yaşıyorum, vergi çok fazla orada da ama hasta, işsiz kaldığında devlet sınırsız bakıyor, kira yardımı, çocuk yardımı, tatil yardımı dahil. Kimse yol yaptım diye övünmuyor zira zaten bunun için vergi alıyor, üzerine yaptığı yoldan para almıyor zira parasını vergi ile ödedik. Maaşlardan kesinti olur vergi vs ama işsiz kalirsam ne yaparım, çocuğum nasıl okula gidecek diye dert etmezsin. İllaki oranında zorlukları var ama devede tırnak diyelim. Vergi alınsın ama bana geri dönüşü yoksa feda falan olmasin
Nankörlük etmeyin lütfen, 1100 odalı sarayımız var, Putinin var mı? Marke Rutte nerede yaşıyor mesela? Muhtemelen bir bungalov evi vardır fakirin. Bizi kıskanmasın da ne yapsın adam?

Eee bu itibarın da birazcık ama çok değil yani çerez parası dolayında bir gideri ve vergisi olacak tabi.

Tekrar ediyorum lütfen nankörlük etmeyin.

Hollanda da yaşıyorsunuz ancak Çerez Parası konusunun ne olduğunu hatırlıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum :)

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Nankörlük etmeyin lütfen, 1100 odalı sarayımız var, Putinin var mı? Marke Rutte nerede yaşıyor mesela? Muhtemelen bir bungalov evi vardır fakirin. Bizi kıskanmasın da ne yapsın adam?

Eee bu itibarın da birazcık ama çok değil yani çerez parası dolayında bir gideri ve vergisi olacak tabi.

Tekrar ediyorum lütfen nankörlük etmeyin.

Hollanda da yaşıyorsunuz ancak Çerez Parası konusunun ne olduğunu hatırlıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum :)
Rutte bisikletle ise gitsede az .... değil ?. Halkın buzdolabı ile yaşamak nasıl gibi sorularından bıktık orada. Saray için ölüyorlar ama onların çerez parası yok malesef. Patates püresi yemekten, aşırı karbonhidrat tüketimi nedeniyle mala döndüler ?

Geri
Üst Alt