Siyaset kavramı ülkemizde biraz değişmiş içerik olarak. Bu yüzden siyaset sevmiyorum diyorum. Farklı ülkelerde siyasetçiler hatasını kabul eder özür diler yada istifa eder, gerektiğinde rakibiyle uyum içinde hareket eder vs. vs. bu bizde böyle değildir. Siyasetçi her zaman haklıdır. Alenen hatası ortaya çıksada kabullenmez. Bende siyasete girilmemesi gereken konular var diyenlerdenim. Örneklendirecek olursak eğer bir kanun, mevzuat vardır. Adama dersinki şu kanundan dolayı bunu bu şekilde yapamazsın. Başlar hemen tabi kenidleri için şunu yapacaklarından bu kanunu böyle yapmışlar hep bu baştakiler yiyecek kendi ceplerini dolduracak zaten bu partililer hep aynı... daha birsürü şey. Diyorsun ki kanun 1980 ya da 1990 çıkmış o zamandan beri uygulanıyor herhangi bir kişi ya da partiyle alakası yok. O zamanda işlerine geliyor da ondan değiştirmiyorlar vs. geliyor konu ve siyasi konuşmalar... İnsanlar kendi çıkarlarına uygun olunca sıkıntı yok ama tersi olunca şucular bucular oluyor. Bir belediyenin uygulamasını beğenip göklere çıkarıken aynı uygulamanın çok benzerini yapanları yerin dibine sokup menfaatçilikle suçlayabiliyorlar. Ben bu körü körüne gidişe karşıyım.Ve insanların bu sebeple birbirlerini kırmalarına.yaw böyle bir ülke değiliz zaten,ana sıkıntı budur,onun için vatandaşa siyasete girme,siyasetten
uzak dur,konuşma eleştirme kimliğini de açıklama! gibi sürekli bir korku imparatorluğu yaratılmış
ama laf aramızda hemen herkesin konuştuğu da "siyaset" dir
sorarsan adama; siyaset yapmıyorum veya bundan bağımsızım derler!
vatandaşa siyasete girme,siyasetten
uzak dur,konuşma eleştirme kimliğini de açıklama! gibi sürekli bir korku imparatorluğu yaratılmış
Adam kimliğini açık ediyor Ak Partiliyim diyor hırsız, dolandırıcı, din istirmarcısı,takiyeci olarak hitap ediliyor.
Adam kimliğini açık ediyor Cumhuriyet Halk Partiliyim diyor hain, din karşıtı, istemzyükçü oluyor
Adam kimliğini açık ediyor Milliyetçi Halk Partiliyim diyor yalaka, yardakçı vs. oluyor. Haliyle kim derki ben şucuyum diye. Hakaretvari söylemlere muhatap olmak için. Şura ben açıkca düşüncemi söyledim ki ben bir partinin söylemlerini paylaşıyor oldum alakasızken daha ne denilebilir ki.
Korku imparatorluğunun en canlı örneği yerel yönetimlerde görülür ekmek korkusu