Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle getirilen ek gümrük vergileri

Ayhan--sfm Çevrimdışı

Ayhan--sfm 

Aktif Üye
24 Ağu 2019
69
35
Vergilerin 30 Eylül e kadar olması sanırsam kargo firmalarının şikayetleri üzerine oldu. Geçenler de kargo firmaları bu dönemde gereksiz siparişlerin kendilerini çok yorduğunu ve buna önlem alınması gerektiği söylemişlerdi. İnsanlar hala ruj , dedorant , parfüm , makyaj malzemesi sipariş ediyorlar diye isyan bayrağı açmışlardı ? belirli bir zamana kadar olan bu vergiler ile caydırıcılık planlanıyor galiba.
[/QUOTE kargo deme hocam inan 8 gündür sürat kargo ismi altına hizmet veren kaplumbağa hızına yetişmeyen firma kargomu getirmedi sistem den bakıyorum ilk günkü yerinde duruyor kargo şubeye gittim yoğunluk var dediler 8 gün de bana sıra gelmedi mi dedim bilmiyorum dedi kesti attı bakalım ne zaman gelecek

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
657
46
baktığımda bayanların kullandığı ürünler . kuaförler kapalı birde makyaj malzemelerinede vergi geldi. şimdi düşünemiyorum nasıl görünecekler :hihi
Evet yerli üretici destekleme, dışa bağımlılık konusunda sınırlama getirilme amaçlı yapılmış olabilir.Zaten listede yazılanlar ciddi pahalı şeyler.Dediğiniz gibi çoğu ülkemizde üretilen şeyler.Her ne kadar listede diş macunu gibi zorunlu temel kullanım ürünleri olsada ben birazcık vergiyi zenginler versin diye sevindim bile.Ama zengin kesim bastırır , kıymetli konut vergisinde olduğu gibi hükümete zorla geri adım attırırlar diye düşünüyorum.

Çoğu ürünün ülkemizde üretilmesi çok güzel kaliteleri tartışılır olsada diş macunu olayı sıkıntı , şuan tek eyvap üretiyor diye biliyorum, birkaç firma daha vardı ama hala üretiyorlar mı bilmiyorum.

Hatta ben aslında sensodyn mış, colgate miş,ipanaymış çok inanmıyorum, elvap ın ürettiği şok un diş macununda bir fark görmedim hatta diş hekimi arkadaş ne kadar dandik diş macunu okadar az diş minesine zarar olduğunu iddaa ediyor.

Daha iyilerinin ülkemizde üretildiği görürüz inş.
Anlatmak istedigim bu .mesele catismadan aklin yolunu bulabilmek.empati icin tesekkur ederim sevgili TEKNOwest TEKNOWEST

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,116
Burada bahsi geçen vergilerin "yerli üreticiyi desteklemek için" olmadığı düşünüyorum. Öyle ise neden Eylül ayına kadar koyuldu bu vergiler?
Ya da şöyle söyleyeyim; yerli PlayStation'ımız ya da oyun stüdyolarımız var da onları korumak için mi %35'in üzerine %50 vergi daha getirildi?

Listede parasetamol gibi, diş macunu gibi hastalıklarda kullanılan kalemlerin olması üzücü. Zaten son dönemde iğneden ipliğe her şeye dünyanın zammı geldi. Şimdi bir de bu çıktı.

AndroidTvBoxTurkiye Çevrimdışı
18 Kas 2017
4,489
kargo deme hocam inan 8 gündür sürat kargo ismi altına hizmet veren kaplumbağa hızına yetişmeyen firma kargomu getirmedi sistem den bakıyorum ilk günkü yerinde duruyor kargo şubeye gittim yoğunluk var dediler 8 gün de bana sıra gelmedi mi dedim bilmiyorum dedi kesti attı bakalım ne zaman gelecek

Kargo firmaları yarı yarıya eleman çalıştırmaya başladı , üstüne bir de insanlar mağazalara gidemediği için çünkü çoğu kapalı , insanlar da internetten alışverişe yöneldi. Böyle olunca da aşırı yoğunluk oldu , benim de hala beklediğim bir kargom var UPS den , bugün dağıtıma çıkardılar gelir diye düşünüyordum , bir baktım ileri bir tarihe ertelendi yazıyor şimdi.

Ayhan--sfm Çevrimdışı

Ayhan--sfm 

Aktif Üye
24 Ağu 2019
69
35
Kargo firmaları yarı yarıya eleman çalıştırmaya başladı , üstüne bir de insanlar mağazalara gidemediği için çünkü çoğu kapalı , insanlar da internetten alışverişe yöneldi. Böyle olunca da aşırı yoğunluk oldu , benim de hala beklediğim bir kargom var UPS den , bugün dağıtıma çıkardılar gelir diye düşünüyordum , bir baktım ileri bir tarihe ertelendi yazıyor şimdi.
Çok saçma abartmıyorum MNG den mesela bugün sipariş verdiğim ürün yarın öğlenden sonra elimde oldu geçen hafta yaptığım alışveriş di millet çıkamıyor dışarı kargolar yoğun olur yani bunu bilip eleman çıkarmak mantığını da anlamış değilim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Çok saçma abartmıyorum MNG den mesela bugün sipariş verdiğim ürün yarın öğlenden sonra elimde oldu geçen hafta yaptığım alışveriş di millet çıkamıyor dışarı kargolar yoğun olur yani bunu bilip eleman çıkarmak mantığını da anlamış değilim

İşgüzar mantığı ile zor durumu fırsata çevirmek isteyenlerin işi bu.

Mesela bazı yetkili servisler ücretsiz izne gönderdi personelin yarısını.

onyıllardır bildiğim bu sektörde yine onyıllardır çalıştığını bildiğim nice ustalar var yaz döneminde gece 1-2 de evine giden.

Yahu işler çok iken ''Çok kazandım rabbime şükür, al usta bu da senin hakkın'' diyemeyen zihniyet, karantina günlerinde ''Az kazanıyorum haydi sen git evinde ücretsiz otur'' nasıl diyebilir?

Bu 20 senelik usta sen günde 30 ayrı servis verdiğinde tık demeden gidip yapmış, ancak dünyayı etkileyen bir mevzuda işler az diye adamın oturması sana batmış, yazıklar olsun..

Öte yandan tam da sizin belirttiğiniz üzere bu süreçte araç ve personel arttırımına gitmesi gerekek kargo firmalarının hali ortada.

Bu gün MNG kargoya 6 kere aramaya rağmen kargo aldıramadım.

Buna keza ARAS kargoya kargolarımı aldıramamakla birlikte, kendi ellerimle götürdüm hanımefendi yine teslim almadı.

Dedim ki ''neden teslim almıyorsunuz?''

Cevap olarak ''Araç çıktı, emanet ürün almıyoruz'' saçmalığı geldi.

kardeşim sen emanet deposu değilsin ki sana emanete ürün verelim. Yapman gereken şey ürünleri teslim alıp sisteme girmek ve ertesi gün gelecek kamyona teslim etmek.

Robotumuz, pardon hanımefendi aynı cevabı verdi ve dötün dötün geri döndüm elimde koliler ile.

Buyurun buradan yakın, Şikayete cevap dahi dönmüyor yüzsüzler :kiskis

Ayhan--sfm Çevrimdışı

Ayhan--sfm 

Aktif Üye
24 Ağu 2019
69
35
İşgüzar mantığı ile zor durumu fırsata çevirmek isteyenlerin işi bu.

Mesela bazı yetkili servisler ücretsiz izne gönderdi personelin yarısını.

onyıllardır bildiğim bu sektörde yine onyıllardır çalıştığını bildiğim nice ustalar var yaz döneminde gece 1-2 de evine giden.

Yahu işler çok iken ''Çok kazandım rabbime şükür, al usta bu da senin hakkın'' diyemeyen zihniyet, karantina günlerinde ''Az kazanıyorum haydi sen git evinde ücretsiz otur'' nasıl diyebilir?

Bu 20 senelik usta sen günde 30 ayrı servis verdiğinde tık demeden gidip yapmış, ancak dünyayı etkileyen bir mevzuda işler az diye adamın oturması sana batmış, yazıklar olsun..

Öte yandan tam da sizin belirttiğiniz üzere bu süreçte araç ve personel arttırımına gitmesi gerekek kargo firmalarının hali ortada.

Bu gün MNG kargoya 6 kere aramaya rağmen kargo aldıramadım.

Buna keza ARAS kargoya kargolarımı aldıramamakla birlikte, kendi ellerimle götürdüm hanımefendi yine teslim almadı.

Dedim ki ''neden teslim almıyorsunuz?''

Cevap olarak ''Araç çıktı, emanet ürün almıyoruz'' saçmalığı geldi.

kardeşim sen emanet deposu değilsin ki sana emanete ürün verelim. Yapman gereken şey ürünleri teslim alıp sisteme girmek ve ertesi gün gelecek kamyona teslim etmek.

Robotumuz, pardon hanımefendi aynı cevabı verdi ve dötün dötün geri döndüm elimde koliler ile.

Buyurun buradan yakın, Şikayete cevap dahi dönmüyor yüzsüzler :kiskis

Hiç sorma hocam her kelimesi ile hak veriyorum Allah sonumuzu Hayırlı etsin zor bir zaman gerçekten böyle şeylerle gönül ister ki karsilasmayalim ama daha çok goreceğiz bunları maalesef fırsatlar ülkesine döndük resmen elini nereye atsan bir sıkıntı çıkıyor sabır lazım iste nereye kadar dayaniriz artık zaman gösterecek insan soruna giden akla yatan bir bahane olsa kabulleniriz ilginç cevaplar la karşılasiyoruz ne yazikki

Geri
Üst Alt