Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle getirilen ek gümrük vergileri

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
1999 da depremden dolayı geçici olarak konan vergiler, şimdiki adıyla ötv'ler size selam söylemiş. :cigara
Kalıcı hale gelen verginin adı öiv, özel iletişim vergisiydi, ötv 2002 yaz aylarında eklendi depremin etkileriyle ve ekonomik krizin sonuçlarıyla mücadele edebilmek için ve her zaman olduğu gibi her iki vergi de kalıcı oldu.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kalıcı hale gelen verginin adı öiv, özel iletişim vergisiydi, ötv 2002 yaz aylarında eklendi depremin etkileriyle ve ekonomik krizin sonuçlarıyla mücadele edebilmek için ve her zaman olduğu gibi her iki vergi de kalıcı oldu.
Ama artık o sayede 70 cente muhtaç değiliz elhamdülillah :ok
İtibarımız da yerinde çok şükür, Almanya zaten hep bizi kıskanır biliyorsun.

:kiskis
kk.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Niye bende ?? iki kere şubeye gittim hocam nereye aktarıyor lar valla söylesinler eleman yoksa ben gidip hayrima hepsini araca yüklerim ??

Yine bir gün;
Yine ARAS kargo ve yine teslim edilmeyen kargomuz :kiskis

O hışımla atladım arabaya gittim şubeye.

Dedim ki ''verin kardeşim kargomu sizin getireceğiniz yok''

O zamana kadar şubeden çıkmak üzere dedikleri kargonun da şubede olmadığı ortaya çıktı :kop

25 dakikalık arama sonucu kargonun yeri bulundu ve yer bana tarif edildi, ''Aaaabicim şuradan sola dön 100 metre git sağa dön 25 metre ileride bizim dağıtım noktası var''

Eyvalllah dedim çıktım tarif edilen yere gittim ve adamın dediği yer gerçekten dağıtım noktası çıktı.

Abicim 2 kamyonu birden kapakları komple açıp otopark içerisinde öyle bir DAĞITMIŞLAR ki dedim elal olsun ancak böyle bir DAĞITIM noktası beklenirdi bu firmadan :kop

Bildiğin çocuk parkının yanındaki boş otoparkı meğerse kendilerine mesken edinmiş bu Arascılar, kargoların hepsi ama hepsi yerlerde ve elemanlar ''Şu senin, bu benim, la ben o herife gotürmem allaaama dinime'' diye mal paylaşıyorlardı :kiskis

Benim kargoyuda amcam gotürmeden ben kaptım kaçtım :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
şeyi unutmuşsun hocam, bu kargocular liyakatli insanlar dururken, hep kargocu tanıdıklarını makam, mevkilere yerleştirdiler. :deli1
Evet evet bak hatıorlattığın iyi oldu.

Hatta hiç unutmuıyorum yıllar önce MNG kargonun başındaki zat, Jersey eyalet başkanıyken, eyalet başkanı haliyle devletin başbakanına kafa tutuyor ayar veriyordu, bu gün roller değişti belediyelerin yardım kampanyalarını paralel devletçilik olarak gördüğünü söylüyor. Hem de yıllar önceki hötö itiraflarına rağmen. İşte koliler o yüzden taşınmıyor bak yine kargoulardan çıktı görüyorsun değil mi?

Koli - kargo bak aradaki ilişkiye bak nasıl çözdük ama konuyu?

İcat çıkarma ama şimdi

ict.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yine bir gün;

Yine ARAS kargo (Vallahi bak çok ciddiyim) 4 gündür bizim kargoyu teslim etmiyor.

Yine şubeyi aradım ve yine her zamanki suratsız kadın ile teslim edilirdi edilmezdi münakaşası esnasında BELİRLİ TESLİMAT GÜNLERİ OLAN BÖLGEDESİNİZ ifadesini kullanması üzerine sevgili ilterişe dedim ki ''kardeşim al telefonu eline atla arabaya''

İşi gücü bıraktık ve telefonu açtıktan sonra marşa bastım, ofisin önünden ayrılırken kayıta başladık ve nerede olduğumuzu çektik, aras kargonun önüne gelip kaydı durdurduk tabii ki arada konuşup anlatıyorum ben olanları, kargonun önünde kaydı durdurduğumuzda ortaya 3.20 dakikalık bir video çıktı.

Yani ofisim ile aras kargo arasındaki mesafe 3 dakika 20 saniye.

Hatta bunu Pixel teknolojinin youtube sayfasında yayınladık ama sonra İlteriş vicdan yapıp kaldırdı :kiskis

Belirli teslimat günleri bölgesi dediği yer, Türkiye Cumhuriyetinde bir tane olan Ölüdeniz gibi turistik bir yerin ana caddesi ve Aras kargoları nereye gitmek istese bizim önümüzden geçiyor zaten.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
konu neydi yaw:hmm

Kargo cular ise,yaw bu konular eskidi,geçin bunları:kiskis

size bir hikaye adıma bir kargo geliyor ama hangi şirket unuttum şimdi,dağıtıcı eleman adımı Can
diye okuyor ve Kargonun olduğu mekanın iki üç dükkan dükkan yanındaki Koltuk Döşemecisi var
onun adı Can imiş! herif de abi kargon var deyip ona veriyor,kamera şakası gibi yaw:haha

aradan 7/8 gün geçiyor ancak o zaman paketi açıyorlar sonra üstüne bakıyorlar adres filan benimki tabiki
ülen bu kim diyorlar,zaten içinden çıkan da onlara ait değil;yaw abi sen o paketi 7/8 niye açmadın
o zaman virüs filan da yoktu:hihi adma ayıkıyor önce kargoculara gidiyor yalnış verdiniz diye,bu sefer kargocu da
abi niye bu kadar beklettin diye herife bozuk atıyorlar yaw tam sopalık hepsi:sopa1
sonra beni arıyorlar abi kargon var şubeye gelmen lazım dedirler ve gittim aldım....
olacak iş değil bu Kargocuların hikayeleri

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
konu neydi yaw:hmm

Kargo cular ise,yaw bu konular eskidi,geçin bunları:kiskis

size bir hikaye adıma bir kargo geliyor ama hangi şirket unuttum şimdi,dağıtıcı eleman adımı Can
diye okuyor ve Kargonun olduğu mekanın iki üç dükkan dükkan yanındaki Koltuk Döşemecisi var
onun adı Can imiş! herif de abi kargon var deyip ona veriyor,kamera şakası gibi yaw:haha

aradan 7/8 gün geçiyor ancak o zaman paketi açıyorlar sonra üstüne bakıyorlar adres filan benimki tabiki
ülen bu kim diyorlar,zaten içinden çıkan da onlara ait değil;yaw abi sen o paketi 7/8 niye açmadın
o zaman virüs filan da yoktu:hihi adma ayıkıyor önce kargoculara gidiyor yalnış verdiniz diye,bu sefer kargocu da
abi niye bu kadar beklettin diye herife bozuk atıyorlar yaw tam sopalık hepsi:sopa1
sonra beni arıyorlar abi kargon var şubeye gelmen lazım dedirler ve gittim aldım....
olacak iş değil bu Kargocuların hikayeleri

Oha abi şubeye neden çağırıyorlar kendileri teslim etsin :rant

Ayhan--sfm Çevrimdışı

Ayhan--sfm 

Aktif Üye
24 Ağu 2019
69
34
Yine bir gün;

Yine ARAS kargo (Vallahi bak çok ciddiyim) 4 gündür bizim kargoyu teslim etmiyor.

Yine şubeyi aradım ve yine her zamanki suratsız kadın ile teslim edilirdi edilmezdi münakaşası esnasında BELİRLİ TESLİMAT GÜNLERİ OLAN BÖLGEDESİNİZ ifadesini kullanması üzerine sevgili ilterişe dedim ki ''kardeşim al telefonu eline atla arabaya''

İşi gücü bıraktık ve telefonu açtıktan sonra marşa bastım, ofisin önünden ayrılırken kayıta başladık ve nerede olduğumuzu çektik, aras kargonun önüne gelip kaydı durdurduk tabii ki arada konuşup anlatıyorum ben olanları, kargonun önünde kaydı durdurduğumuzda ortaya 3.20 dakikalık bir video çıktı.

Yani ofisim ile aras kargo arasındaki mesafe 3 dakika 20 saniye.

Hatta bunu Pixel teknolojinin youtube sayfasında yayınladık ama sonra İlteriş vicdan yapıp kaldırdı :kiskis

Belirli teslimat günleri bölgesi dediği yer, Türkiye Cumhuriyetinde bir tane olan Ölüdeniz gibi turistik bir yerin ana caddesi ve Aras kargoları nereye gitmek istese bizim önümüzden geçiyor zaten.
Akşam o.kadar konuştuk kargucular dan sabah kalktım işe gitmek için aşağı indim sokak da önümden ilk geçen araç sürat kargo oldu hayırdır inşallah tuhaf oldum çok mu içten andık ne yaptık ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw daha komiği geldi aklıma,bir gün evde yokum Aras dan kargo gelmiş ve hanım teslim aldı
ancak paket hem büyük hem de çok ağır,adam da kapının önüne bırakıp gitmiş,eve geldim ülen bu nedir dedim
açtım koliyi içinden 15 tane musluk takımı çıktı:haha1
geri aldılar tabiki ama 3 gün sonra!

Geri
Üst Alt