Sırf denemek adına sürekli olarak takip ediyorum ve evdeki sıfır takılmış iki klimanın ikisini de aynı zaman dilimlerinde ve birisini sadece sirke, diğerini ise sadece köpük solüsyon ile temizliyorum. Bunları test etmekteki amacım şu.
Sirke konusu şehir efsanesi mi yoksa gerçek mi? Yani insanlara Sirke kullanın derken bir efsane mi öneriyorum yoksa gerçekten işe yarıyo rmu bunu teyit edebilmek adına yapıyorum bunu.
Arka odadaki Vestel 12 lik olanı sürekli sirke ile temizledim ve henüz halen bir tortu birikimi ile koku sorunu yok. İki kış bir yaz geçirdim henüz klima ile. İkinci yaza gireceğiz bu sezon. bu güne kadar toplamda 5 temizlik yaptım ama temzilikten kastım, sadece birisinde panjur söktüm, diğerlerinde hepsinde sadece filtreleri çıkartarak üstten sirke sıkıp 5-10 dakika sonra duruladım o kadar.
2 ve 3 üncü senelerde de eğer bu metot işe yaramaya devam ediyor ise buna kimse şehir efsanesi diyemez artık
Bu arada bahsi geçen klima takılıp kalanlardan değil, sürekli oturduğumuz odanın kliması