RUHİTAN
Aktif Üye
- 11 Tem 2021
- 260
- 65
Merhabalar sevgili dostlar. Yeni aldığım çay makinesi benim müzikle uğraştığımı anlamış galiba, bana eşlik etmeye çalışıyor. Bu tür çay makineleri bir iki yıl geçtikten sonra, su kaynarken müthiş sesler çıkarıyor. Resmen ötüyor... Bunun neden kaynaklandığını anlayabilmiş değilim. Eminim bu konuda bilgisi olanlar vardır. Adem beyin çay makinesi videosundan sonra aklıma geldi ve ne yapmam gerektiğini bir danışayım dedim. Belki genleşmeden dolayı normal karşılanabilir ama yaklaşık bir ay önce ben de çay makinemi yenilemek zorunda kaldım. Daha önce King P 315 Lea yı dört yıldan fazla kullandım ve alt plastiği çıkınca, sakatlık olmasın diye değiştirmeye karar verdim. Ama fiyatını görünce, yine aynı özellikleri taşıyan ve görece daha zarif görünen ve Vatan'ın elinde bir kaç tane kaldığı için muadillerine göre daha ucuz olan Goldmaster AKASYA inox GM-7344 ü aldım. İlk bir kaç demlemede hiç bir şey yoktu. Ama bir hafta sonra su kaynarken korkunç bir şekilde ötmeye başladı . O gürültülü sesin dışında bir şikayetim yok ama ben geceleri geç yatan biriyim. O yüzden gecenin birinde, ikisinde çay demlerim. Ama gelin görün ki özellikle gecenin sessizliğinde öyle bir ötme yapıyor ki, öyle böyle değil. Tüm odalardan ses duyuluyor. Tabi alt ve üst katlardan da muhtemelen duyuluyordur diye düşünüyorum. Ne denediysem olmadı. Altına tahta koydum, yine olmadı. Yani sesin şiddetini azaltmayı başaramadım. Milleti rahatsız edeceğim korkusuyla tedirgin olmaya başladım. Hatta ötme yaparken video bile çektim. Kaynama bitince ötme de bitiyor. Belki de termostatın titremesinden kaynaklanan bir durumdur. Yani anlayacağınız gece çay demlemek bana işkence haline geldi. Ne yapacağım bilemediğim için, fikrinizi alayım dedim. Degiştirme olayına gitmeli miyim? Videonun buraya nasıl ekleneceğini bilemediğim için, çaydanlığın öterken çektiğim videoyu atamadım. Saygılar.