Çamaşır makinesi bozuldu hata vermiyor

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
15 senelik bosch çamaşır makinası söküldü calgon kullanılıyordu fabrikadan çıkmış gibi tertemiz çıktı.daha sonra aynı binada kiracının makinası söküldü calgon kullanmıyormuş her yere kireç tutmuş.
calgonla alakalıı değilki sadece rezistans tambur makinanın malzeme kalitesi su kireç oranı vs
2015 de aldığımız seg var vestel üretimi 6 yıllık makine daha calconla tanışmadı arızada yapmadı
ben bursadayım biz suyu çeşmeden içeriz fazla kireçli değil kireç oranı yüksek olanlar calcon kullansın
diye düzeltiyim bizim su iyi su genelleme yapmam yanlış oldu biraz suya göre kullansınlar :kiskis

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
aynı binada calgon kullanan makinada kireç sıfır çıktı calgon kullanmayan makinada her yer kireç tutmuş çıktı.isteyen kullanır isteyen kullanmaz.tecrübemi yazdım gerisi insanların kendi tercihi.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
kireç çözücü kullanmanıza gerek yok yaşadığınız bölgede sular kireçli ise ne kullanırsan kulan kireç tutuyor
para tuzağı hepsi bir halta yaramazlar normal matik deterjanlarda tuz kireç çözücü vs gerektiği kadar var
Hiç calgon kullanmadık. Sularımız çok kireçli, karstik bir bölgedeyiz. Zaten çaydanlık ve ketıl çabuk kireç bağlıyor. Hep bilindik marka deterjan alıyorduk içinde kireç önleyici olduğu yazıyor ama durum bu. Diğer kireç çözücüler de işe yaramadı Calgon kullansak yarar mıydı bilmiyorum.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Hiç calgon kullanmadık. Sularımız çok kireçli, karstik bir bölgedeyiz. Zaten çaydanlık ve ketıl çabuk kireç bağlıyor. Hep bilindik marka deterjan alıyorduk içinde kireç önleyici olduğu yazıyor ama durum bu. Diğer kireç çözücüler de işe yaramadı Calgon kullansak yarar mıydı bilmiyorum.
calgonda çok pahalı yani ona verilen parada tamir parasını geçiyor bile .valide kullanıyordu 15 yıllık makinanın her yerini servisçi arkadaş söktü tertemizidi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,967
Servisi aradım müsaitlermiş gelip baktılar. Isıtıcı patlamış. Kireç ve deterjan artığı birikmiş. Marketlerden aldığımız kireç sökücüler işe yaramamış. Evde kaçak akım rölesi yoktu iyi ki yangın çıkmamış dediler. Isıtıcıyı yerinden zor çıkardılar. Rezistans boşluğundan baktık, makinenin içi kir dolu. Bu kadar olacağını sanmıyordum. Servisteki temizleme tozunu önerdiler. Ne kadar etkili bilmiyorum. Şu kaçak akım rölesini taktırma zamanı geldi geçiyor.
Kireç sökücü değil de makine temizleyici kullanmanız gerekirdi.
Limon sirkesi de olabilirdi.
Kazan temizliği programı varsa, boş da çalıştırsanız olur.
Temizleyici dökülmeden de olur.
Temizleme programı yoksa da 90 derecelik programda boş çalıştırın.

Rulman arızası da sızıntıya kadar gider zamanla.
Biz yeni yaptırdık 700 TL civarı, yetkili servis değildi tabi.
Kazan sökülebilirse sorun yok, iş kolay, ama press kazan ise o dışındaki plastik kesilecek & kaynatılacak vs.
İşçiliği uğraştırıcı. O yüzden maliyetli.

O rulmanı da mutlaka yaptırın, yoksa su sızmaya başladığında kazandan motora kartlara vs akar.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
calgonda çok pahalı yani ona verilen parada tamir parasını geçiyor bile .valide kullanıyordu 15 yıllık makinanın her yerini servisçi arkadaş söktü tertemizidi.
1500 gr 50 lira, kaç yıkama gider bilmiyorum haliyle epey tutar. Kir ve kireç birikimini önlemede başarılı anlaşılan. İşte bizimkisi gibi olursa yangın tehlikesi bile olabilir kullanılsa bir türlü kullanılmasa başka.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Servisi aradım müsaitlermiş gelip baktılar. Isıtıcı patlamış. Kireç ve deterjan artığı birikmiş. Marketlerden aldığımız kireç sökücüler işe yaramamış. Evde kaçak akım rölesi yoktu iyi ki yangın çıkmamış dediler. Isıtıcıyı yerinden zor çıkardılar. Rezistans boşluğundan baktık, makinenin içi kir dolu. Bu kadar olacağını sanmıyordum. Servisteki temizleme tozunu önerdiler. Ne kadar etkili bilmiyorum. Şu kaçak akım rölesini taktırma zamanı geldi geçiyor.

Servis moduna alıp başka arıza var mı diye baktılar. Ventilin sorunlu olduğunu ama şimdilik değişim gerekmediğini söyledi. Zaten musluk ikonu çıkıyordu tahmin etmiştim. Bilye sesi geliyor demiştim kayışı çıkarıp kontrolünü yaptılar kazan rulmanı arıza vermeye başlamış. Gittiği yere kadar kullanacağız. 6. yılında ilk arızasını verdi. Rezistans değişimi ve servis ücreti 235 lira aldılar. Genel anlamda hizmetten memnun kaldık, pandemi kurallarına uyuyorlar.

1635597102605.jpg
6 yıllık makineye göre kireç normal bence. Fiyat filan uygun geldi bana. Geçmiş olsun Kakr taktırmayı da ihmal ettirmeyin artık.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Kireç sökücü değil de makine temizleyici kullanmanız gerekirdi.
Limon sirkesi de olabilirdi.
Kazan temizliği programı varsa, boş da çalıştırsanız olur.
Temizleyici dökülmeden de olur.
Temizleme programı yoksa da 90 derecelik programda boş çalıştırın.

Rulman arızası da sızıntıya kadar gider zamanla.
Biz yeni yaptırdık 700 TL civarı, yetkili servis değildi tabi.
Kazan sökülebilirse sorun yok, iş kolay, ama press kazan ise o dışındaki plastik kesilecek & kaynatılacak vs.
İşçiliği uğraştırıcı. O yüzden maliyetli.

O rulmanı da mutlaka yaptırın, yoksa su sızmaya başladığında kazandan motora kartlara vs akar.
Genelde Gojo marka kazan temizleme tozu alıyorduk, son zamanlarda Marc ve Omo aldık onlar da fazla işe yaramamış. Ara sıra kazan temizleme ayarında az deterjan koyarak temizletiyorduk gördüm ki bu işlemi daha sık yapmak lazım. kireç için de makine temizleyici 3 ayda bir yapılmalı. Servis yanında temizleyici getirmiş 4lü pakete 210 lira diyor. Bir ara denemek için 1 paket alacağım Bosch servisinde 66 lira.

Şimdilik sızıntı olmamış ileride mutlaka olur, arıza başlangıç aşamasında. Bizim makine pres kazanlı. Gelen kendi servisiydi, sordum 1000 liradan fazla dedi. Özel servisler keserek yapar da işin ustasını bulmak lazım. Rulman işi halledilse iyi olacak da biraz düşünelim dedik.
6 yıllık makineye göre kireç normal bence. Fiyat filan uygun geldi bana. Geçmiş olsun Kakr taktırmayı da ihmal ettirmeyin artık.
Teşekkür ederim. Parçaya 1 yıl da garanti verdiler. Kaçak akımı taktırmak şart oldu, daha önce klimacılar da demişti bugün yarın derken kaldı gitti.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Genelde Gojo marka kazan temizleme tozu alıyorduk, son zamanlarda Marc ve Omo aldık onlar da fazla işe yaramamış. Ara sıra kazan temizleme ayarında az deterjan koyarak temizletiyorduk gördüm ki bu işlemi daha sık yapmak lazım. kireç için de makine temizleyici 3 ayda bir yapılmalı. Servis yanında temizleyici getirmiş 4lü pakete 210 lira diyor. Bir ara denemek için 1 paket alacağım Bosch servisinde 66 lira.
Evinizde topraklama yoksa çamaşır makinenizde çalışırken oluşan kaçak elektrik metal aksamlarda kirecin tutunmasına yardım ediyor diye biliyorum. Yani topraksız çalışan makinede kireç, metal aksamlara daha çabuk yapışıyor. Bu bilgiyi nereden öğrendiğimi hatırlamıyorum ama bilginiz dahilinde olsun makinenizin prizinde topraklama var mıydı?

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Evinizde topraklama yoksa çamaşır makinenizde çalışırken oluşan kaçak elektrik metal aksamlarda kirecin tutunmasına yardım ediyor diye biliyorum. Yani topraksız çalışan makinede kireç, metal aksamlara daha çabuk yapışıyor. Bu bilgiyi nereden öğrendiğimi hatırlamıyorum ama bilginiz dahilinde olsun makinenizin prizinde topraklama var mıydı?
Bilmiyordum, teşekkürler. Evde topraklama var, hatta 3-4 yıl önce tadilat yaptırıken banyonun elektrik tesisatı da yenilendi.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bilmiyordum, teşekkürler. Evde topraklama var, hatta 3-4 yıl önce tadilat yaptırıken banyonun elektrik tesisatı da yenilendi.
Biz yıllardır soda kullanıyoruz ,daha önce de yazmıştım bir konuda.Daha hiç karton kutulu kireç önleyici kullanmadık,hatta bulduğumuzda kaç torba varsa alıyoruz satıcıdan.Tavsiye edermisin dersen ,ederim elbette.İlk makina vestel 86 mıydı neydi ,bu ikinci o da vestel vilma (sanırım vilmaydı) ,ilkinin kazanını sökmüştüm 10 gr kireç yoktu içinde,köyde dalgıç kuyuya kapak yapmıştım kasasını :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,967

Şimdilik sızıntı olmamış ileride mutlaka olur, arıza başlangıç aşamasında. Bizim makine pres kazanlı. Gelen kendi servisiydi, sordum 1000 liradan fazla dedi. Özel servisler keserek yapar da işin ustasını bulmak lazım. Rulman işi halledilse iyi olacak da biraz düşünelim dedik.
Kullanım yoğunluğu, kaç derecede yıkama yaptığınız, suyun kireç oranı vs etkiliyor bunları.
Yılda 3-4 kere yapmakta yarar var.
Ben 2 ayda 1 yapıyorum mutlaka.
Bir şey atmıyorum içine, makine kendisi deli gibi ısıtıyor zaten.
İçeriği çok farklı değil o temizleyicilerin de, işin pazarlama kısmı o biraz.
Deterjanlar bence eskisi gibi soğuk suda erimiyor, mümkün mertebe 50-60 derecede yıkayın çamaşırlarınızı.

Bizim rulman taş çatlasın 2 ayda gitti.
Önce ses ile başladı, sonra ses baya yükseldi.
Arıza büyümeden yaptırdık.
Yetkili servisler pek bulaşmak istemediği için sanırım yüksek fiyat çekiyorlar bu işleme.
Ki haklılar da.

Süspansiyon + rulman değişimi 830 liraya gelmişti bize.
Şimdi de deterjan çekmecesini değiştirmek var aklımızda, ara ara su akıtıyor hafif.
Musluk kısık olmasına rağmen.

O rulman değişimini fazla geciktirmeyin, makine yoğun kullanılıyorsa, sıkma devrini düşürün mutlaka.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Kullanım yoğunluğu, kaç derecede yıkama yaptığınız, suyun kireç oranı vs etkiliyor bunları.
Yılda 3-4 kere yapmakta yarar var.
Ben 2 ayda 1 yapıyorum mutlaka.
Bir şey atmıyorum içine, makine kendisi deli gibi ısıtıyor zaten.
İçeriği çok farklı değil o temizleyicilerin de, işin pazarlama kısmı o biraz.
Deterjanlar bence eskisi gibi soğuk suda erimiyor, mümkün mertebe 50-60 derecede yıkayın çamaşırlarınızı.

Bizim rulman taş çatlasın 2 ayda gitti.
Önce ses ile başladı, sonra ses baya yükseldi.
Arıza büyümeden yaptırdık.
Yetkili servisler pek bulaşmak istemediği için sanırım yüksek fiyat çekiyorlar bu işleme.
Ki haklılar da.

Süspansiyon + rulman değişimi 830 liraya gelmişti bize.
Şimdi de deterjan çekmecesini değiştirmek var aklımızda, ara ara su akıtıyor hafif.
Musluk kısık olmasına rağmen.

O rulman değişimini fazla geciktirmeyin, makine yoğun kullanılıyorsa, sıkma devrini düşürün mutlaka.
Kireç yoğunluğu çoksa daha sık yapılması lazım, eski ısıtıcıyı görünce anladım. Benim aldığım temizleyici %100 sitrik asit olan bir madde yani limon tuzu diyebiliriz. Diğerleri de deterjan katkılı gibi geldi. Sıvı olanların çoğu aynı.

Bu dediğim ses makine alındıktan 1 ay sonra başladı servis baktı ama yanlarında ses yapmayınca işlem yapılmadı. Kendiliğinden kaybolmuştu son zamanlarda bir daha başladı. Bosch'un WAT... serisinden memnun olan pek yok gibi. Özel servislere de soracağım da bizimkiler kazan kesme işine pek sıcak bakmadılar. Bakalım durum neyi gösterecek.

Sizin fiyat yine iyi tutmuş, kendi servisleri çok istiyor ama 1 sene garanti veriyor.
Biz yıllardır soda kullanıyoruz ,daha önce de yazmıştım bir konuda.Daha hiç karton kutulu kireç önleyici kullanmadık,hatta bulduğumuzda kaç torba varsa alıyoruz satıcıdan.Tavsiye edermisin dersen ,ederim elbette.İlk makina vestel 86 mıydı neydi ,bu ikinci o da vestel vilma (sanırım vilmaydı) ,ilkinin kazanını sökmüştüm 10 gr kireç yoktu içinde,köyde dalgıç kuyuya kapak yapmıştım kasasını :)
İlk AEG otomatik makineyi aldığımızda Calgon alıyormuş bizimkiler sonradan bırakmışlar. Bir ara soda aldık onu da düzenli kullanmadık. Kullananlar sodanın işe yaradığını söylüyordu. Makineyi bir daha bozmadan bir çözüm bulacağız artık :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,967
Kireç yoğunluğu çoksa daha sık yapılması lazım, eski ısıtıcıyı görünce anladım. Benim aldığım temizleyici %100 sitrik asit olan bir madde yani limon tuzu diyebiliriz. Diğerleri de deterjan katkılı gibi geldi. Sıvı olanların çoğu aynı.

Bu dediğim ses makine alındıktan 1 ay sonra başladı servis baktı ama yanlarında ses yapmayınca işlem yapılmadı. Kendiliğinden kaybolmuştu son zamanlarda bir daha başladı. Bosch'un WAT... serisinden memnun olan pek yok gibi. Özel servislere de soracağım da bizimkiler kazan kesme işine pek sıcak bakmadılar. Bakalım durum neyi gösterecek.

Sizin fiyat yine iyi tutmuş, kendi servisleri çok istiyor ama 1 sene garanti veriyor.
Yapılan işleme 1 yıl garanti verilmesi normal.
Açıkçası işçilik iyi olduktan sonra bir sıkıntı olmaz.
Kazan derken, tamburun olduğu o plastik kasadan bahsediyoruz.
Yeni makine 3.5-4 milyar.
Bence yaptırın yani.
Süspansiyonlar da gevşediyse yenisiyle değiştirtin.

Geri
Üst Alt