Genelde Gojo marka kazan temizleme tozu alıyorduk, son zamanlarda Marc ve Omo aldık onlar da fazla işe yaramamış. Ara sıra kazan temizleme ayarında az deterjan koyarak temizletiyorduk gördüm ki bu işlemi daha sık yapmak lazım. kireç için de makine temizleyici 3 ayda bir yapılmalı. Servis yanında temizleyici getirmiş 4lü pakete 210 lira diyor. Bir ara denemek için 1 paket alacağım Bosch servisinde 66 lira.
Şimdilik sızıntı olmamış ileride mutlaka olur, arıza başlangıç aşamasında. Bizim makine pres kazanlı. Gelen kendi servisiydi, sordum 1000 liradan fazla dedi. Özel servisler keserek yapar da işin ustasını bulmak lazım. Rulman işi halledilse iyi olacak da biraz düşünelim dedik.
Kullanım yoğunluğu, kaç derecede yıkama yaptığınız, suyun kireç oranı vs etkiliyor bunları.
Yılda 3-4 kere yapmakta yarar var.
Ben 2 ayda 1 yapıyorum mutlaka.
Bir şey atmıyorum içine, makine kendisi deli gibi ısıtıyor zaten.
İçeriği çok farklı değil o temizleyicilerin de, işin pazarlama kısmı o biraz.
Deterjanlar bence eskisi gibi soğuk suda erimiyor, mümkün mertebe 50-60 derecede yıkayın çamaşırlarınızı.
Bizim rulman taş çatlasın 2 ayda gitti.
Önce ses ile başladı, sonra ses baya yükseldi.
Arıza büyümeden yaptırdık.
Yetkili servisler pek bulaşmak istemediği için sanırım yüksek fiyat çekiyorlar bu işleme.
Ki haklılar da.
Süspansiyon + rulman değişimi 830 liraya gelmişti bize.
Şimdi de deterjan çekmecesini değiştirmek var aklımızda, ara ara su akıtıyor hafif.
Musluk kısık olmasına rağmen.
O rulman değişimini fazla geciktirmeyin, makine yoğun kullanılıyorsa, sıkma devrini düşürün mutlaka.