Yani şöyle bir anekdot aktarayım o halde.
Geçenlerde yine teknik görüş amaçlı dosya geldi önüme.
Baktım UĞUR marka Buzdolabı vatandaş şikayeti.
Tel raflı dolap ve rafların epoksileri atmış.
Yetkili servis gitmiş (Arkadaşımdır bu arada sevgili Ufuk Usta) ve üretim kaynaklı değil garantiye girmez demiş gitmiş. (Yetkili servisler firmaların kendilerine ilettiği talimatı uygular ve YS lerin müteselsil sorumluluğu yoktur)
Vatandaş şikayeti üzerine YS nin de yasal sorumluluğu olmaması neticesi satıcıdan savunma istenmiş, satıcı o kadar umursamamış ki konuyu, el yazısı ile lanet olsun size tarzında ''Bu işler yetkili servislerin işleri, bizi bağlamaz'' yazmış.
Neden böyle yazıyor biliyor musunuz dostlar?
ülkemizdeki BAYİLİK sistemi PARAYA bakar, Para da ne yazık ki güç verir bu cahil tayfaya, paçasından cehalet akan, kanun nizam bilmeyen bu cahil de alışmıştır üretici firmaların bunların hep kaprislerini çekmesine ve her dediklerini YETKİLİ SERVİSLERE yaptırtmasına, işte o nedenle bu kanun nizam bilmeyen cahil bunu bile servisin yapması gerektiğini düşünüyordu maalesef.
Artık öyle düşünemeyeceğini biliyor zira satıcı olması ve malın bir yılda bu hale gelmesi nedeniyle TAMAMININ satıcı tarafından değiştirilmesi gerektiği yönde görüş bildirdim, heyet onayladı vatandaş hakkını aldı.
Teknik olarak bayi üretici değildir mantık olarak da o atıklardan sorumlu değildir lakin MÜŞTERİSİNİ böyle başından savmamayı herkes öğrenecek.
yetkili servis ret demiş ise satıcı olarak üretim ile fabrika ile görüşecek ve ''Müşterimin sorununu çözün kardeşim , 1 yılda epoksi mi atarmış?'' diyecek.
Ama gerek yok nasılsa satış bitti para cebe girdi, o vatandaş da 4-5 yıldan önce bir daha gelip dolap bakmaz aman canım ne gerek var ilgilenmeye
Hepiniz yok olacaksınız inşallah bu bakış açınız ile.
geriden gümbür gümbür bilinçli bir tüketici toplumu geliyor, Bu bakış açısına sahip her işletmenin batması ve yerine tüketici hakkını tanıyan bilen yenilerinin gelmesi için mücadelemiz devam edecek.
Özetlemek gerekirse;
Süre bakımından bir şansınız var diye düşünüyorum.
Tek tereddüttüm ne yazık ki üretim kalitesi nedeniyle yeni gelecek olanın da bundan farklı olmayacak olmasıdır.