Bosch Maxx 7 ruhunu teslim mi etti

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Seni seçtim pikaçuuu. :haha
Kurutma makinasından sonra sıra bu yavruda.

WhatsApp-Image-2024-10-09-at-15.09.32.jpg

Gene motor sanırsam. Yük altında tatlı tatlı kauçuk, erimek üzere olan plastik kokusu geliyor. Boşkene 9 derecede kazan temizliği yaptırdım, sorun rezistans ve civarındandır diye, kokmadı. 4 kiloya yakın bornoz, havlu, el bezi ne varsa dehledim, koktu. Durdurdum, motoru soğuttum, soğuk su ile yıka dedim, gene koktu.

Kavun mabadı koklar gibi üstü açık makinanın orasını burasını kokluyorum sabahtan beri:kiskis
Motor tarafından geliyor koku. Demek yük altında motor aşırı ısınıyor ve biyerleri eritme arefesinde.
Bi bakalım ne çıkacak kutumuzdan.
5 yıl olmuş bu arada kömür değiştireli.
Bu arada yaşı 17 oldu. (Tahtaya vurma emojisi bulamadım:sirit)

I Çevrimdışı

Iz_for

Aktif Üye
25 Eki 2017
203
Seni seçtim pikaçuuu. :haha
Kurutma makinasından sonra sıra bu yavruda.

WhatsApp-Image-2024-10-09-at-15.09.32.jpg

Gene motor sanırsam. Yük altında tatlı tatlı kauçuk, erimek üzere olan plastik kokusu geliyor. Boşkene 9 derecede kazan temizliği yaptırdım, sorun rezistans ve civarındandır diye, kokmadı. 4 kiloya yakın bornoz, havlu, el bezi ne varsa dehledim, koktu. Durdurdum, motoru soğuttum, soğuk su ile yıka dedim, gene koktu.

Kavun mabadı koklar gibi üstü açık makinanın orasını burasını kokluyorum sabahtan beri:kiskis
Motor tarafından geliyor koku. Demek yük altında motor aşırı ısınıyor ve biyerleri eritme arefesinde.
Bi bakalım ne çıkacak kutumuzdan.
5 yıl olmuş bu arada kömür değiştireli.
Bu arada yaşı 17 oldu. (Tahtaya vurma emojisi bulamadım:sirit)
Abi senin tamiri bırakıp mizah dergisi cikarman gerekli😂

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
R rabitelli, senin makinalar hep fi tarihinde kalma :kiskis
Ya makinalar kaliteli yada iyi bakıyorsun.
Aslında şans işi bu biraz, Çamaşır makinası gerçekten iyi. Kronik sorunu tambur kırma imiş ama bana denk gelmedi. Aman denk gelmesin, dar alanda onla uğraşmak mesele. bu yaştaki makinayla servis uğraşmaz, yedek parça bile tutmaz elinde. Bi kere amortisör değiştirdim, suçlusu benim, hayvan kadar battaniye atıp, az su alıyo bu deyip çekmeceden su basmıştım :kiskis Onun dışında gerçekten canını acıtmadıkça bozulacak bir şey değil. Ha kart mart arızası olur, o iş aşar beni. Şimdi gene amortisör değişecek. O da çok normal zira bunların amortisörleri hidrolik ya da pnömatik pistonlu değil. Komedi bi şey, çabuk eskiyor. Makinanın yumuşak karnı. Şöyle bi şey:

Resim yükleyemedim ama bu:

Kurutucu desen bozmak gerçekten mesele. İstesen bozamazsın. Ha her kurutmadan sonra filtreleri temizler suyunu boşaltırız, başka bi derdi yok. 10.yılında evap tıkanmış haklı olarak. Dağıttık topladık. Biz aldığımızda bakım hikayesi yoktu, kimse bilmiyordu, sonradan sonradan böyle bir dert çıkabileceği görüldü ve artık self cleaning ısı pompalılarda marka ne olursa olsun bakım konusunda bilgilendiriliyor satın alma aşamasında (çakal satıcı ve servise denk gelirse bilmem). Ve gün gelecek sürekli ıslak kuru derken ya condenser ya evaptaki borular deterjan kalıntılarının da etkisi ile çürüyecek, ki çok normal bence, işte o zaman defnederiz mevtayı.:sirit

I Iz_for Sota Sota
İlk mektepte dayakla okuma yazma öğretemediler de, 2. sınıfta karşı bakkalda GırGır görüp almıştım.
Ertesi hafta şakır şakır okuyup yazıyor idim.
Kaşıkçı ve "gölge adam" içine edene kadar hiç bir sayısını kaçırmadım.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aslında şans işi bu biraz, Çamaşır makinası gerçekten iyi. Kronik sorunu tambur kırma imiş ama bana denk gelmedi. Aman denk gelmesin, dar alanda onla uğraşmak mesele. bu yaştaki makinayla servis uğraşmaz, yedek parça bile tutmaz elinde. Bi kere amortisör değiştirdim, suçlusu benim, hayvan kadar battaniye atıp, az su alıyo bu deyip çekmeceden su basmıştım :kiskis Onun dışında gerçekten canını acıtmadıkça bozulacak bir şey değil. Ha kart mart arızası olur, o iş aşar beni. Şimdi gene amortisör değişecek. O da çok normal zira bunların amortisörleri hidrolik ya da pnömatik pistonlu değil. Komedi bi şey, çabuk eskiyor. Makinanın yumuşak karnı. Şöyle bi şey:

Resim yükleyemedim ama bu:

Kurutucu desen bozmak gerçekten mesele. İstesen bozamazsın. Ha her kurutmadan sonra filtreleri temizler suyunu boşaltırız, başka bi derdi yok. 10.yılında evap tıkanmış haklı olarak. Dağıttık topladık. Biz aldığımızda bakım hikayesi yoktu, kimse bilmiyordu, sonradan sonradan böyle bir dert çıkabileceği görüldü ve artık self cleaning ısı pompalılarda marka ne olursa olsun bakım konusunda bilgilendiriliyor satın alma aşamasında (çakal satıcı ve servise denk gelirse bilmem). Ve gün gelecek sürekli ıslak kuru derken ya condenser ya evaptaki borular deterjan kalıntılarının da etkisi ile çürüyecek, ki çok normal bence, işte o zaman defnederiz mevtayı.:sirit

I Iz_for Sota Sota
İlk mektepte dayakla okuma yazma öğretemediler de, 2. sınıfta karşı bakkalda GırGır görüp almıştım.
Ertesi hafta şakır şakır okuyup yazıyor idim.
Kaşıkçı ve "gölge adam" içine edene kadar hiç bir sayısını kaçırmadım.
Gırgır'ın tüm sayıları vardı, albüm gibiydi ki gibisi fazla,kitaplığımdaki kitapları bağışlarken onları da bağışlamıştım,aslında asla bozmazdım kitaplığımı fakat 3 aylık evli iken evi sel suyu bastı maalesef (İzmir-Demirköprü 87/88 yılı) kalanların hepsini okullara ve kütüphanelere vermiştim ,kitap sayısını hatırlamıyorum artık ,ama sadece Aziz Nesin full kitaplarım hala duruyor, ilerde olursa onları torunuma vereceğim :)

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Vay arkadaş, motor yok yaa... :rant1

Motor diye vitrine konanların tümü revizyonlu çıkma motor.
Yarın koltuğumun altına alıp bobinajcının yolunu mu tutsam ne???:alala

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bu sefer gerçekten yardım lazım, sorun rulmanlar...

Arkadaşlar motoru söktüm, kazanı hani şu taşıma esnasında takılan, kendi 4 adet sabitleyicisi ile şaseye bağladım, yani hoplama, zıplama, dingildeme şansı yok. Sonra şeytan dürttü ve kasnağı bi çevireyim dedim.

Sonuç bu:
Video dandik, telin mikrofonunu rulmanlara yaklaştırınca abuk subuk yerleri çektim ister istemez. Mesele ses.
Bu kazan rulmanlarının gideri var mıdır.? Tekrarlayayım: Motor sökük bu arada.

Motor için kömürdü rulmandı derken masraf edip kurutucuyu da üstüne koyduktan sonra, 2-3 ay geçmeden bu kazan rulmanları da su koyuverirse hiç bi şeye acımam o kurutucuyu indir bindir yaptığıma acırım. Gerçekten şu videoyu dinleyip bi fikrinizi yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt