Bosch Buzdolabı Soğutmamaya başladı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lolman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eski tip zaman rölesi. Ama zaman rölesi ne işe yarar ki buzdolabında termostat gibi birşeyi baz alarak çalışması gerekmiyor mu buzdolabının ?

zaman rölesi günde 3 defa 8er saat arayla soğutmayı durdurur ve ısıtıcılar devreye girerek dolap arasındaki buzları eritir. ben böyle biliyorum

Yarına kadar bekleyeceğim eğer hala dolap çalışmaya devam ederse hiç bekleme moduna girmeden termostata mı bakmam gerekiyor ?

vestel tüm mekanik timerli bd lerinin timerlerini ücretsiz değiştirdi. eletronik timer takıldı. yangın riski yüksek olduğu için tek tek çağrı açıldı ve iptal etmemiz kesinlikle yasaktı.

Yarına kadar bekleyeceğim eğer hala dolap çalışmaya devam ederse hiç bekleme moduna girmeden termostata mı bakmam gerekiyor ?

Dolap dünden beri hala çalışıyor timer değiştirdikten sonra hiç durmadı. Soğutması güzel şu anda

Konunun fazla uzadığının farkındayım . Kendimce şöyle bir test yaptım ne kadar doğrudur bilemiyorum. Buzluk bölümü ve dolap içinin kademe değerleri 1-7 arasında. Buzluğu ve dolap içini kademe 1 yaptım. motor belli bir süre sonra durdu. 10 dk bekledim daha sonra buzlukdaki kademeyi yükselir yükseltmez motor tekrardan çalışmaya başladı. Buzluk kademesini tekrar 1 yaptım ve aynı olayı 1 saat sonra motor durduktan sonra dolap bölümü için yaptım kademeyi
Kademeyi 7 ye getirdim en soğuğa motor hiç hareket etmedi çalışmadı yarım saat geçti motorda hala bir hareketlenme yok. Bu dolap içi bölümünün termostanın arızalı olduğunu mu gösterir ?

Son düzenleme:
@lolman,
Bazı markalarda kademe tersine işler.
1 en soğuk, 7 daha az soğuk gibi.

Kademeyi 1 alarak tekrardan test et.

Eski bir Teknik servis çalışanı olarak bu tip arızalarla çok karşılaştık genelde hep motor Vefat etmişti.

@lolman,
Bazı markalarda kademe tersine işler.
1 en soğuk, 7 daha az soğuk gibi.

Kademeyi 1 alarak tekrardan test et.

7 nin en soğuk olduğunu biliyorum yıllardır kullandığım dolap . Aralıklarla sık sık gidip bakıyorum hala durduğunu duymadım. 1-7 arasında dolap 1 den bir tık geriye de gidiyor sayı olarak yazılmamış ama 0 sanırım dolabı durduruyor. Ben 1 getirdim sanıyordum meğersem bir tık gerisindeymiş. o zaman motor tamamen duruyor. Sürekli çalışırken soğutmasında bir problem yok .Soğutması çok güzel şu anda. Bugün gittim ana termostat diye yanlışlıkla alt bölümdeki termostatı sökmüştüm . Parça satan yerdeki adam söyledi yanlış termostatı sökmüşsün diye. Gerçi termostatın arızalı olduğunun da bilmiyorum ya .

4 tane dolapcı geldi hiçbiri sorunu çözemedi dolabı kaldırıp balkonda aşağı atacaktım az daha . Bugünkü gelen son dolapçı direk buzluğu açtı ve arka taraf buz tutmuş o yüzden dolap soğutmuyor ve bu sebeble de sürekli çalışıyor dedi. timerı zaten yeni değiştirdik onu da kontrol etti bir sorun yok. Kompreserün içindeki yağ motoru tıkamış dedi. örneğin dolap -20 ye ayarlı ve yağ tıkadığı için dolap en fazla -15 e ulaştığı için sürekli çalışıyor olabilir dedi ve gitti.

Youtubeda şöyle birşey buldum.

@Adem Helvacı

Son düzenleme:
dolap kaç yıllık eski ise 5-10 seneyi devirdi ise uraşma yenisini al derim

dolap kaç yıllık eski ise 5-10 seneyi devirdi ise uraşma yenisini al derim

Abi 10 senede 1 dolap atacaksak işimiz var bence.
Maliyeti astarını geçer o ayrı.
Bizim bir buzdolabı vardı yaklaşık 20 senelikti. :hihi

Abi 10 senede 1 dolap atacaksak işimiz var bence.
Maliyeti astarını geçer o ayrı.
Bizim bir buzdolabı vardı yaklaşık 20 senelikti. :hihi

eski dolaplar bence yeni dolaplardan daha uzun gidiyor daha doğrusu beyaz eşyalar. Eski tüplü tvlerler gibi. Çoğu yerde okuyorum benim dolap süper alalı 10 yıl oldu 2-3 kez tamir gördü gibi. Yani 10 yılda 2-3 kez tamir görmesi insanları sevindiriyor durumuna geldi aldık. Eskiden akrabalar almandan elektronik aletler getirirlerdi 30-40 yıllık aletler hala çalışıyorlar. Eskiden ne kadar sağlam yapabilirsek o kadar iyi mantığı varken şu anda ne kadar satabilirsek mantığı var

Geri
Üst Alt