Dolap 2 gün önce soğutmamaya başladığı zaman su vardı baya belki de buzlar daha önce erimiş. .Daha sonra ben bütün suyu çektim. son 24 saattir hiç su gelmemiş kabın içine . Yani benim anladığım dolabın bırakın buz tutmayı hiç soğumamış bile. Dolabı açıp lampa kapatma düğmesine bastığımda hava kanlarında çok az hava üflüyor sanki tıkanık gibi. Gaz bitme ihtimali var mıdır ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bir de benim bildiğim normalde dolap istenilen soğukluğa eriştiği zaman motor stop eder. Soğumadan stop etmesi neye işarettir
O buzların tamamen erimesi uzun zaman alıyor. Buzdolabının iç arka panelinin ile arka duvarı arasında köpük var. Arka duvar da poliüretan kaplı. Yani yalıtımı çok iyi. Kısmen erise bile eşanjöre rezistansa uzak olan kanal içleri buzlu kalıyor. Uzun süre beklemek lazım. Gerçi artık tornavidayı alıp dikkatle söküp sonra elle temizlemeniz de mümkün. Evde kullanırken senede bir başımıza geliyordu, artık ustası olmuştum çabucak hallediyordum.
Samsung SR-606ev service manual diye google'da aratın. İngilizce varsa işinizi görecektir. Tam modelini etiketinden falan tespit edebilirseniz onu da söyleyin, servis kılavuzunda birşeyler bulabiliriz. Dolabın test modu falan var örneğin. Öndeki ışıklardan arızayı işaret ediyor.