BİLGİSAYAR TAVSİYESİ

T Çevrimiçi

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
s.a arkadaşlar kullandığım bilgisayar toshiba satellite a500-1dn buna uygun özellikler bunun gibi bilgisayar arıyorum sıfır olacak ne marka model önerirsirsiniz

kullandığım bilgisayarın tüm özellikleri aşağıdaki link sayfasında

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
fiyatları bilmiyorum nerdeyse 3000 / 3500 tl arası idealmi

Şunlara bakabilirsiniz, yerel satıcılara kefil olamam ama;

İçlerinden hangisini alırdınız diye soracak olursanız, ben AMD Ryzen işlemcili olan Dell modelini tercih ederdim.

Ömürlük birşey olsun istiyorsanız 4000-5000 TL civarına çıkmanız gerekir.
Kullanım amacınızı belirtirseniz ona göre daha net yorumda bulunabilirim.
Ama linkini verdiğim 2 model gündelik işleriniz için oldukça yeterli olacaktır.
Sadece bu cihazlara Windows'u kendiniz yüklemeniz veya yükletmeniz gerekiyor.

T Çevrimiçi

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
Şunlara bakabilirsiniz, yerel satıcılara kefil olamam ama;

İçlerinden hangisini alırdınız diye soracak olursanız, ben AMD Ryzen işlemcili olan Dell modelini tercih ederdim.

Ömürlük birşey olsun istiyorsanız 4000-5000 TL civarına çıkmanız gerekir.
Kullanım amacınızı belirtirseniz ona göre daha net yorumda bulunabilirim.
Ama linkini verdiğim 2 model gündelik işleriniz için oldukça yeterli olacaktır.
Sadece bu cihazlara Windows'u kendiniz yüklemeniz veya yükletmeniz gerekiyor.

kullanım amacım internete gezinmek + tv izlemek + sosyal medya +++ özellikle borsa takip izlemek matriks prgram yüklü bilgisayarda ordan izliyorum

yoksa bi iş yapacağım yok oyun oynamam hiç

T Çevrimiçi

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
dell modelinin özellikleri benim şimdi kullandığım toshiba a500 1dn modelinden iyimidir yoksa aynımı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O zaman linkteki iki modelden birini alsanız yeterli. Zaten 3500'e daha yüksek donanım yok.

peki bunlar windows 10 mu 7 mi

hocam 4000 / 5000 arasında fiyatları olanlar hangileri onlarıda eklermiisn

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
dell modelinin özellikleri benim şimdi kullandığım toshiba a500 1dn modelinden iyimidir yoksa aynımı

Elinizdeki Toshiba'dan fazlasıyla iyi.

İntel İ5 işlemcili Acer 2 çekirdek işlemciye sahip.
AMD Ryzen 5 işlemciye sahip Dell 4 çekirdek işlemciye sahip.
Ayrıca içerisindeki Vega 8 ekran kartı da Acer'daki Intel HD Graphics'den oldukça iyidir.

Bu cihazlarda Windows işletim sistemi yüklü gelmiyor, o yüzden biraz daha ucuz.
Cihazlar Linux tabanlı bir dağıtım ile yüklü geliyor.

Windows işletim sistemini kendiniz yükleyecek veya yükleteceksiniz.

Açıkçası Acer olana Windows 7 kurulabilir ama AMD Ryzen işlemcili olan Dell bilgisayara Windows 7 kuramazsınız.
İşlem gücü açısından bu iki model arasından DELL olanı almanızı tavsiye ederim.

Windows 10 kullanmak sizin için sorun olmayacaksa, Windows 10 kullanın derim.
Kullandığınız program şu sanırım?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
hocam 4000 / 5000 arasında fiyatları olanlar hangileri onlarıda eklermiisn

5000'e yakın bulabildiğim en yüksek cihazlar,

HP Elitebook

Lenovo Ideapad

HP Pavilion Gaming

İçlerinde en yüksek işlemci Lenovo'da mevcut fakat modelin tek dezavantajı 5400 devir harddiskle gelmesi.

Windows yüklü gelen tek model Pavilion Gaming modeli.
Onu koymamın nedeni de SSD barındırması ve işlemcisinin iyi olmasıydı.

Bana kalsa Lenovo'yu ya da HP Elitebook'u tercih ederdim.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
arkadaşlar selam, konuyu görünce bende yazayım dedim.. bütçem 4000-4500 tl arası.. ofis için alacağım.. mümkünse SSD'li olsun, başlangıç seviyesinde Photoshop ve Illustrator kullanıyorum, yani bu programları da kaldırabilecek düzeyde olsun.. 15 inch yeterli, çift monitor kullanacağım, HDD kapasitesi çok önemli değil zira bütün bilgiler ortakta olduğundan çok fazla HDD gerekmiyor.. birde az şekerli kahve yapsın :deli1

önerilerinizi rica ederim.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
arkadaşlar selam, konuyu görünce bende yazayım dedim.. bütçem 4000-4500 tl arası.. ofis için alacağım.. mümkünse SSD'li olsun, başlangıç seviyesinde Photoshop ve Illustrator kullanıyorum, yani bu programları da kaldırabilecek düzeyde olsun.. 15 inch yeterli, çift monitor kullanacağım, HDD kapasitesi çok önemli değil zira bütün bilgiler ortakta olduğundan çok fazla HDD gerekmiyor.. birde az şekerli kahve yapsın :deli1

önerilerinizi rica ederim.

Yeni konu açın, oradan devam edelim. :kas

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
İlla laptop mu olacak?

F Çevrimdışı

FENA2SİNAN

Yeni Üye
29 May 2019
1
25
öncelikle konu açmak için iznim olmadğı için buraya yazıyorum cevap verenlere teşekür ederim öncelikle ekran kartı tavsiyesi almak istiyorum
şuanki pc özellikler
foxconn h55mxv anakart
i5 650 3.2 ghz işlemci
4 gb ram
palit gts 250 kötü bir pc bütçem bu olduğu için başka sansım yoktu şuan xeon 3460 işlemci alıcam birde ekran kartı ama ekran kartına karar veremedım 1030 tı mı rx den 1030 klasmanında bir ekran kartımı dx 12 destekli ortalama 350 liraya ikinci el almayı planliyorum fakat hani yarın belki bir ram takviyesi yaptığımda da daha iyi oyunlar içinde çökmicek bir ekran kartı olmasını istiyorum pcye verebilicek pek bir bütçem olmadığı için ekran kartını alıp işlemciyide değiştikten sonra bir kaç yıl civarı benı sorunsuz götürmesini istiyorum açıkçası biraz karmasık yazdım kusura bakmayın

A Çevrimdışı

albaywolf

Aktif Üye
17 Mar 2019
202
37
öncelikle konu açmak için iznim olmadğı için buraya yazıyorum cevap verenlere teşekür ederim öncelikle ekran kartı tavsiyesi almak istiyorum
şuanki pc özellikler
foxconn h55mxv anakart
i5 650 3.2 ghz işlemci
4 gb ram
palit gts 250 kötü bir pc bütçem bu olduğu için başka sansım yoktu şuan xeon 3460 işlemci alıcam birde ekran kartı ama ekran kartına karar veremedım 1030 tı mı rx den 1030 klasmanında bir ekran kartımı dx 12 destekli ortalama 350 liraya ikinci el almayı planliyorum fakat hani yarın belki bir ram takviyesi yaptığımda da daha iyi oyunlar içinde çökmicek bir ekran kartı olmasını istiyorum pcye verebilicek pek bir bütçem olmadığı için ekran kartını alıp işlemciyide değiştikten sonra bir kaç yıl civarı benı sorunsuz götürmesini istiyorum açıkçası biraz karmasık yazdım kusura bakmayın
İşlemci ve RAM güncellemesi yapabilmek için öncelikle anakartı güncellemelisin. Güç kaynağın nedir bilmiyorum ama muhtemelen onu da değiştirmen lazım. Yani komple bilgisayar toplaman daha mantıklı bunun yükseltilecek pek bir tarafı yok maalesef.

Geri
Üst Alt