Beyler yalnış hesaplama yapıyorsunuz!
bu tufaya çoğu kere hükümet edenler de katılıyor!
Siz ülkenizin "hayat standardını" hesap etmeden yola çıkarsanız ciddi yanılırsınız
o zaman "Japonya" örneğini verin ücretler çok yüksek ama hayat da çok ciddi pahalı!
oradaki fiyatları da bize endekslerseniz bu konuda ciddi sınıfta kalırsınız resmen
çakarsınız yaw
Biz genel de Avrupa daki bazı ülkeleri göz önüne alıp bunu da kriter yapıp bir
hesaplar yapıyoruz ama o hesap küllüm yanlıştır!
Ama şöyle yaparsanız olur;Almanya ile örneğin İsviçre veya Fransa ile Belçika
v.s gibi ülkeleri mukayese yaparsanız işte bu doğru olur hatta tam doğru olur!
Kuzey ülkelerini göz önüne alırsanız orada ki hayat standardı çok daha yüksek olup
bunu da şimdi TR ile mukayese ederseniz,o hesap küllüm yanlış olacaktır!
Ortalama Avrupa "Hayat Standardı" baz aınacaktır ki bu da ortalama bizden 5/6
kat daha yüksek dir!! Kuzey ile mukayese yaparsak o zaman fark 7/8 lere çıkıyor!
Hesabınızı buna göre yapacaksınız,kısaca burada 5 kağıt Almanya da 10 kağıda geliyor
derseniz batarsınız yaw,ya da bunun doğru okuması şöyle olacaktır,burada 5 kağıt
ise orada da 10 kağıt ise,bu durum da TR aşırı pahalı Almanya da ucuz veya ciddi ucuz demekdir
bu işin "okuması" da böyledir!
1/5 kıstasını alacaksınız ve buna göre hesap yapacaksınız
O zaman bize gelirsek bu rakamlar ile biz çok kötü durumdayız! çünkü hayat standardımız
oralardan ciddi düşükdür!
zaten 2017 den sonra da tabelaya baktığınız zaman döviz durumu da ortada! yani tam batık
tüccar durumuna düştük!
Bizim buralar da özellikle emekli bir sürü Alman vatandaşı vardır!
adamlarla sohbet ediyorum,herif bana orada kazanıp burada yemek süper oluyor diyor!
harca harca bitmiyor param diyor! işin burası şaka ama,şöyle düşünün adam Almanya da
bana haftada 250 avro yetmiyor ama burada çok çok rahat geçiniyorum diyor
Birde ev de değil de Oteller de yaşayan tipler var;bunlar bile ben orada olsam
burada 30 günde harcadığımı orada 10 gün ancak yeter diyor var,çou da
zaten kışı burada geçiriyor hem paradan tasarruf ediyor hem de sıcak havayla ısınıyor
Şimdi birde İranlılar türedi,onlar bile bizi çok pahalı bulmaya başladılar!