C
coolwhisper
Aktif Üye
- 8 Mar 2019
- 235
- 56
mahkeme talep ettiğinde ellerindeki kayıtları sunmak zorundalar, vatandaş isteyince vermezlerde.Aslında o gece mahallenizdeki hava durumu nasıldı bilmek lazım. Olayınız sanki mahallenizdeki size de bağlı elektrik hatlarına yıldırım düşmüş gibi izlenim uyandırıyor. Benzer bir durumu arkadaşımın mahallesinde yaşamışlar ve anlattığınıza benzer durumlar ortaya çıkmıştı.
Elektrik idaresi mutlaka biliyordur. Kayıt tutan cihazlarında saniyesine kadar bellidir. Ancak ucu kendi sorumluluğuna dayanacağından böyle diyor olabilirler. Zor bir durum, Allah, sabır ve mücadelenizde gayret versin. Gelmiş geçmiş olsun.
Ukalalık değil Adem hocam unutulan Türkçe dil kuralları bazı harfler kelime sonlarında farklı fiil olup birleştiklerinde farklı olabiliyor ama sokaktaki vatandaş bu farkı kolay kolay anlamıyor ve kulanmıyor, eskiden TRT sunucuları vardı onlar çok güzel konuşurdu Türkçeyi ama şimdikiler önlerindeki metni okumaktan acizler. Bir iki örnek vereyim bende, Talep (İstek) fiil olunca talebimiz veya talebe gibi p düşer b olur, kitap yerine kitabevi gibi.Sorunun Elektrik şebekesinden kaynaklandığının kesin tespiti neticesi aşağıdaki yazımda dikkat çektiğim hususların oldukça önemli olduğunu belitmek isterim.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Öte yandan daha 4 gün önce yazdığım bir raporu ret yönde sonlandırdığımı belirtmek isterim çünkü vatandaş yıldırım düşmesinin oluşturduğu hasarı EDŞ nin karşılamasını talep etmiş. Tabi vatandaşın da suçu yok, yetkili servis çakallık yapmış, vatandaşı YÜKSEK VOLTAJ diye gazlamış, bu parayı EDŞ den alırsın demiş 50'' Regal tv den 2360tl onarım bedeli almış.
Servisin Yüksek Voltaj dediği ise yıldırım düşmesi. Allah akıl fikir versin..
Burada tespit de aslında ileri derece zor değil zira yıldırım düşmesi kaynaklı hasar, faz çakışması, nötr kopması gibi oluşan hasarlarda belli oranda deforme olan kartlar kendisinden belli eder zaten ustalar anlarlar bunu. O nedenle öncelikle oluşan arızanın akışının incelenmesi gerekir, ben tüketiciden bu gibi durumlarda değişen kartları isterim mesela,kart yoksa ispat yok demektir, servisin beyanını kesinlikle dikkate almam ben, ret yazar geçerim.
Bu arada yeri gelmişken RET ile ilgili açıklama yazayım.
Reddetmek diye yazdığımızda D harfi ile yumuşatılsa da kelimenin gerçek yazılışı ret'tir.
Benim gözümde dosya direkt olarak ret.
Benim düşünceme göre dosyayı reddetmek gerekir.
Burada iki unsuru birden vurgulamış olduk. Direk değil Direkt, Red değil Ret
Kimse ukalalık olarak algılamasın lütfen, sık yapılan bir hata o nedenle birbirimizi uyaralım isterim.