hayırdır ayarın bozuldu senı tanımak bana bişey kazandırmaz tanımama gerek yok sen sorduğum hiç bir soruya cevap vermemişsin sen neden bıraktın esnaflığı müşterilere lf anlatamadın mı?şimdi esnaf değil youtubçusun ya at salla bol keseden adam çıkma kof takar bu işide yaptın zamanında diyormusun ki çıkma kof 55 ınch 1000tl kof kaç para işçilik bin 1000 tl ben senın gıbı fazla laf salatası yapamıyorum sonuçla senın kadar okul sıralarında dirsek çürütmedik kısa ve öz esnaflığına geri dön ha bu arada devlet devlet diyorsun ne iş yakında sıyasette mı atılacanda zemın mı hazırlıyorsun sızın gıbı turkçe tam manasıyla yazamadık ama ıdare et sen servıs olduğun esnaf olduğun zamana git o zaman o günleri teraziye koy tart fazla konuştum
Sorularına tek tek cevap vereyim.
2019 yılında Tüketici Derneği kurma kararı aldığımızda halen pixel teknoloji adlı panel onarım merkezini işletiyorduk. 2020 yılında Dernek kurulduktan sonra Komisyona dahil oldum ve şikayet dosyalarında karar yazmaya başladım. Daha sonra ise Bilirkişi olarak atandım ve baktım ki bana gelen şikayet dosyalarında aynı zamanda iş yaptığımız insanların da ya şikayet eden, ya da şikayet edilen taraf olarak adı geçiyor. Hem ticaret yapıp hem de bu konularda karar veren taraf olmanın etik olmayacağını düşündüm ve bir karar vermem gerekiyordu, ya ticarete devam edecektim ya da Dernek faaliyetlerine.
Senin gibi işgüzarlar dışında bu Ülkede, sahtekâr esnafa karşı savunulmayı hak eden milyonlarca insan olduğunu düşünüp tercihimi ticareti bırakıp bir misyon üstlenmekten yana kullanndım.
Ticaret zor doğru, para kazanmak zor doğru, vergi elektrik su kira stopaj hepsi zor doğru ama ne
İlteriş Yılmaz ne de ben bu zorluklardan dolayı bırakmadık ticareti. Biz bir tercih yaptık ve gerek girişimizi, gerekse çıkışımızı yine bu forumda yüzlerce mesaj ile hep halka duyurduk.
Yaptığımız işi ve içeriğini sadece yazılı değil video içerikleri ile de anlattık, COF ların çıkma olduğunu ve sebebini, hangi paralara bu işin nasıl yapıldığını anlattık, yapmak isteyen esnaf arkadaşları işyerimizde ağırladık eğitim verdik ve makine tedarik etmelerine yardımcı olduk vs vs.
Her 100 televizyondan sadece 2-3 üne sıfır COF bulabiliyorduk, buna da isyan ettik, ,itiraz ettik, sıfır getirtmenin yollarını aradık ve Barış Pandır ismini insanlara biz duyurduk, bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasınlar diye Çin den kapıya teslim bu malzemeleri nasıl bulabileceklerini anlattık.
Devlet dendiğinde aklına siyaset mi geliyor senin? Sen Halk değilmisin? Devletin bir neferi değilmisin? Devlet dendiğinde hemen siyasete mi girmek gerekiyor?
Vergiyi belirleyen kim? Hükumet, Devleti Yöneten kim? Hükumet. İtiraz edeceğin, şikayet edeceğin veya teşekkür edeceğin bir konu varsa kime gideceksin?= Devlete.
Eee şikayet ettiğin yüksek rakamlar için Devlete gitm dediğimde konu neden siyasete geliyor? Ne oldu beyin kapasiten çıkış yolu mu bulamadı? Laflar ağır geldi altından kalkamayınca konuyu mu bulandırayım dedin?
İki gram haysiyetin var ise şimdi gider bu forumda bir konu başlığı açar ve insanlara sorarsın, Ticaret yaptığım dönem boyunca tek bir kişinin hakkına girmişliğim, tek bir kişiden yalan dolan ile yüksek bedel tahsil etmişliğim var mı?
Forum yetmez, bildiğin bütün sosyal mecralara gir bu konu ile ilgili anket aç sor. Bak bakalım benimle ilgili olarak, savunduğun ve belki de parçası olduğun o saktekâr düzen içerisinde olduğumu ispat edecek en ufak birşey bulacakmısın?
Ayrıca her şeyi geçtim, sorularını da cevapladım. Ben alnım ak ortadayım, Adım Adem Helvacı, ismim cismin evim adresim yerim yurdum ve yaptığım iş belli. Sen kimsin? Neden bu sahtekâr düzeni koruyup kollama gereği duyuyorsun onu açıkla. ne iş yaparsın mesela? hangi ilde tamricisin? Tekerine düzenine çomak mı sokuldu hayırdır?