Avcılık Sizce Bir Spor mudur?

Avcılık sizce bir spor mudur?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Günaydın dostlar. Soru başlıkta yeterince açık. Ekşi Sözlük'te gördüm, bir YouTube kanalı gerçekleştirdiği avlamaları insanlarla paylaşıyor.
Yorumlarda okuduğum kadarıyla bu eylem bir lisansa dayalı fakat hayvan öldürmenin neyi spor olabilir bunu anlayamadım?
Ayrıca kanal sahibi, tüm videolarına bakmadığımı belirtmek isterim, bazı videolarına yaş kısıtlaması getirmemiş. Yani bunu elinde tablet olan küçük bir çocuk da izleyebilir. :slap

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
bilinçli olduğun sürece avcılık bir spor olarak kabul edilebilir. şöyleki;
ben serbest dalış yapıyorum... ve spor babında yapıyorum bunu. elbette zıpkınımla balıkta avlıyorum ama BİLİNÇLİ bir şekilde... el kadar balığa sıkılmayacağını, havyarlı olan balığa sıkılmayacağını bilerekten sporumu yapıyorum.
ha kara avcılığı hic yapmadım. elbette yapanlar vardır ve erkek hayvan ile dişi hayvanı ayırt edebilirler diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Günaydın Dostum Bana göre avcılık Caniliktir Yaşayan bir canlıyı öldürmeye kimsenin hakkı yok.
buda bir tartışma konusu olabılır :hihi

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
ben serbest dalış yapıyorum... ve spor babında yapıyorum bunu. elbette zıpkınımla balıkta avlıyorum ama BİLİNÇLİ bir şekilde... el kadar balığa sıkılmayacağını, havyarlı olan balığa sıkılmayacağını bilerekten sporumu yapıyorum.
ha kara avcılığı hic yapmadım. elbette yapanlar vardır ve erkek hayvan ile dişi hayvanı ayırt edebilirler diye düşünüyorum.

en çok istediğim şeylerden birisidir. fakat duş yaparken bile boğulma tehlikesi atlatan ben yüzme bilmiyorum :( :hihi

kararında ve bilinçli yapılırsa spordur. zevk için yapılırsa katliam olarak düşünüyorum

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531

Aynen abi ya bizim mahallede böyle uzun namlulu silahlarla felan görüyorum ne yapıyosunuz diyorum akşama kuş var kuş yicez sizin kalıbınıza midenizide tüküreyim diyorum.

en çok istediğim şeylerden birisidir. fakat duş yaparken bile boğulma tehlikesi atlatan ben yüzme bilmiyorum :( :hihi

kararında ve bilinçli yapılırsa spordur. zevk için yapılırsa katliam olarak düşünüyorum
Aynen Böyle.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41

:hihi abi nefesini tut özgürlüğe dal sloganımız
aynen öyle.. zevk için hayvanlara işkence eden şerefsizler bile var. nasıl bi ruh halinde bu insanlar yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?

Aynen abi ya bizim mahallede böyle uzun namlulu silahlarla felan görüyorum ne yapıyosunuz diyorum akşama kuş var kuş yicez sizin kalıbınıza midenizide tüküreyim diyorum.
onlara diyecek hic bir sey yok maalesef.. nato kafa nato mermer denılen cinsten onlar

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,820
65
Spor değildir kesinlikle hemde.
Ortaokula giderken babamım tüfeğini saklamıştım,kuşları vuruyor diye.
Bir arkadaşımla bu konuyu konuşmuştuk yıllar önce,bana "o zaman balık da yeme" demiş, bende "balığı görmüyorsun ,ama diğerlerini görerek ,nişan alarak vuruyorsun" demiştim de susmuştu ama sonrada bana "ot gibi yaşa işte" dedi iyimi :)

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,341
Spor felan değildir ne sporu yahu , o sporu yapanlarında peşinden köpekli , eli silahlı insanlar kendilerini vurmak için koşsunda göreyim sporu. Bir hayal etsinler sadece kendilerinin başına geldiğini.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Abi bilinçli olduğun surece avcılık spordur.
tabi ülkemizdeo kadar gözü dönmüş ( kendini avcı sanan ) kişiler var ki. Onlar yüzünden bu spordan insanları nefrete ittiler.
yurt dışındaki avcılara bi bakınız.
adamların meralarını görünce ( mera= Avcının kendisine belirlediği yer olarak adlandırılabilir )
İnsan iç çekiyor resmen.
ava, avcıya, doğaya, saygısı olmayan bilinçsiz kişiler yüzünden ülkenin dört tarafı denizle çevrili olmasına rağmen istanbulda 1 kg çinekop 70₺ olabiliyor.
bilinçli olduğun sürece spordur..
Yeşile ve maviye sayılı olmak zorundayız

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
751
50
Yukarıda Sertaç kardeşimin dediklerine aynen katılıyorum. "Arkiişimin dediklerine aynen katılıyorum örtmenim" diyen şapşik öğrenci durumuna düşmemek için de bir iki ekleme yapmak isterim. Tabi bunlar %100 kendi görüşlerim, hiçbir bilimsel kaynağa ve literatüre dayanmamaktadır. ?

Yapılan eylem içinde "Ateşli ya da ateşsiz silahlar ile karşınızdaki canlının yaşamına son vermek" varsa, bunun mutlaka elle tutulur bir nedeli olmak zorundadır; elbette yine bana göre....

Bu bağlamda, en afilli otomatik tüfenkten daha "şekil" ve "havalı" kamuflaj giydirmeli tele lensleri takıp günlerce "görüntü avcılığı" yapmak serbesttir. Boy, kilo vesair ölçü birimini dikkate almadan yakalanan balığın serbest bırakıldığı her tür av bana göre serbesttir (elbette burada belli miktarda zarar verme söz konusu, ancak yine de diğerlerine göre daha masum) Ya da buna benzer, yakalanan hayvanat tayfasının, zarar görmeden serbest bırakıldığı diğer avlar.

Gelelim işin kanlı kısmına; hani derler ya "avınız kanlı olsun" diye. Hee işte oraya. Bence diye başlayım yine;
* Eğer avlamaya karar verdiğiniz mahlukat, size ve çevrenize "büyük zarar" veriyorsa ve bunu önlemenin yolu yoksa/çok zorsa o zaman iş değişir. Ancak tartışmaya açık ve lastik gibi esnetilebilir bir durumdur.
* Eğer avlanması planlanan hayvan tüketilecekse o zaman da sorun yoktur. Hatta bana göre en masumudur, ya da minare kılıfı minareye en uyanıdır. Ve fakat burada da kendi limitleri yerine yasa ve yönergedeki limitleri değerleyip bir çuval kuş ya da üst limitteki av hayvanını telef etmek "hayvanlıktır" diyecem ama hayvanlara hakaret olacak. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; doğadaki dengeyi bozmamaya çalışmaktır. Bana göre ruhsatmış, tezkereymiş bunlar boş şeyler. "Höeğğ av başı 10 guş iznüm vaa" deyip tümünü telef eden tezkereli avcıdansa, kendi/ailesi için 1-2 kuş avlayan "bohçacı" daha harbi avcıdır.

Gene "Höeğğ dövlet sınır gomüyooo, hücuum" deyip marifetmiş gibi koca domuz sürüsünü dişi, yavru ayırmadan yokeden ruhsatlı, tezkereli insansı avcımızın yanında, sadece "efe"yi gözüne kestirip, avlayıp evine götüren "bohçacı", insan gibi insandır, has adamdır ya da hanımağadır (artık cinsiyeti her ne ise)...

Yukarıdaki iletime çook şeyler eklerim daha ama kimi "avcıların" işine gelmez, gereksiz tartışma çıkar.

Geri
Üst Alt