İlteriş Yılmaz
Süper Üye
- 18 Eyl 2020
- 698
Ateşte Kokoreç - Közde Löp Et - Kanlıca Mantarı - Kolay Kamp Yemekleri
Yapımı : Ateşte Kokoreç yapımı için tercihen dondurulmuş kokoreç temin etmelisiniz. Dondurulmuş kokoreç dilimlenirken dağılmayacağı için doğada işinizi kolaylaştıracaktır. Kokoreç dilimlerini yiyeceğiniz miktara göre kesip herhangi bir tava ile pişirmeye başlayın. Baharatını suyunu salmaya başladıktan sonra atabileceğiniz gibi yemeden önce de atabilirsiniz. Ben tuz ve pul biberi suyunu saldıktan sonra atmayı tercih ettim ki suyunu çekerken içine iyice sinsin. Bir süre daha kavurup, suyunu çektiğini görünce biberleri ekleyin. Biberlerle birlikte kısa bir süre kavurduktan sonra domatesi ekleyin. Ben bu aşamada biraz karıştırıp üstüne kimyon ve kekik atmayı tercih ettim. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirip ocaktan indirebilirsiniz. Afiyet olsun !
Kullanılan baharatlar : Kimyon, Pul Biber, Karabiber, Kekik. Biz kaliteli baharat için Yörel Pazar'ı tercih ediyoruz.
Yöresi : Yunanistan'dan İzmir'e oradan ise Türkiye'ye dağıldığı rivayet edilmektedir.
Son düzenleme: