Ateşte Kokoreç - Közde Löp Et - Kanlıca Mantarı - Kolay Kamp Yemekleri

İlteriş Yılmaz Çevrimdışı

İlteriş Yılmaz 

Süper Üye
18 Eyl 2020
698


Ateşte Kokoreç - Közde Löp Et - Kanlıca Mantarı - Kolay Kamp Yemekleri

Yapımı : Ateşte Kokoreç yapımı için tercihen dondurulmuş kokoreç temin etmelisiniz. Dondurulmuş kokoreç dilimlenirken dağılmayacağı için doğada işinizi kolaylaştıracaktır. Kokoreç dilimlerini yiyeceğiniz miktara göre kesip herhangi bir tava ile pişirmeye başlayın. Baharatını suyunu salmaya başladıktan sonra atabileceğiniz gibi yemeden önce de atabilirsiniz. Ben tuz ve pul biberi suyunu saldıktan sonra atmayı tercih ettim ki suyunu çekerken içine iyice sinsin. Bir süre daha kavurup, suyunu çektiğini görünce biberleri ekleyin. Biberlerle birlikte kısa bir süre kavurduktan sonra domatesi ekleyin. Ben bu aşamada biraz karıştırıp üstüne kimyon ve kekik atmayı tercih ettim. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirip ocaktan indirebilirsiniz. Afiyet olsun ! :)

Kullanılan baharatlar : Kimyon, Pul Biber, Karabiber, Kekik. Biz kaliteli baharat için Yörel Pazar'ı tercih ediyoruz.

Yöresi : Yunanistan'dan İzmir'e oradan ise Türkiye'ye dağıldığı rivayet edilmektedir.
 
Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Dilimli kokoreç olmaz baton kokoreç ağır ağır pişecek alet edavatı ayarladım iş montaja

Birde kokoreç şiparişi vermeye kaldı balıkesir gobel kokoreç'ten şipariş gececeğim

Kokoreç nasıl pişirilir göreceksiniz :kiskis
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt