Asgari Ücret Yarın Açıklanıyor ( Anket İçerir ) ?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

• 2200 - 2300 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2300 - 2400 arası

Oy: 18 30.5%
  • 2400 - 2500 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2500 - 2600 arası

Oy: 8 13.6%
  • 2600+

Oy: 5 8.5%

• Kullanılan toplam oy
    59
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Alakası kısmı doktorda içiyor devlet memürü örnek olmalı
ya niye örnek olsun baban mı annen mi? Sadece doktorun hemşireler belli presedürler cercevesin de tedavi uygulayan kişiler .Ha hastaya sigara iç diyen gözünün önünde sigara içer biriyse o kişi zaten o doktoru bırakın derim.Misal daire başkanımız sigara içer ama kimse görememiştir adam ne sigara kokar nede paket taşır.Bizde dışarda gördük öyle öğrendik.Adamın prestiji var iş ortamında içmem dedi sorduğumuzda.

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
bak bu yazdığına katılıyorum bazen bende diyorum elektronik eşyalar ile bizde dijitalleştik ☹

örnekleri çoğaltmak mümkün şuan bile eşimin elinde telefon benim elimde telefon karşımızda mucize doktor sadece sesten takip ediyoruz .

Eskiyi inan bende çok özlüyorum.Ama yapacak birşey yok hayatımız kolaylacaksa elimizdekilerden taviz veriyoruz malasef.Bu bazen sağlığımız ,bazen duygularımız bazende cebimizdeki para oluyor.
Hayati kolaylastirmaktan ziyade tembellige alistiriyor,beyini uyusturuyor.hayatimiz hep özentiden ibaret
Kendim bile bazen ne gerek vardi bu kadar pahali telefon almaya diyorum

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Hayati kolaylastirmaktan ziyade tembellige alistiriyor,beyini uyusturuyor.hayatimiz hep özentiden ibaret
Kendim bile bazen ne gerek vardi bu kadar pahali telefon almaya diyorum
bu birazda kişinin kendi elinde.

oturduğum bina asansörlü ama eşim le kullanmıyoruz asansör , tıp fakültemiz 9 katlı işim gereği oraya da destek veriyoruz 8 tane asansör var ne zaman gitsem ya hasta biniyor , tekerlek li sandalyeli hasta , ameliyat a giden hasta ,çöp taşıyorlar yada aşırı dolu oluyor .Çoğu zaman spor yapalım diyorum arkadaşa yardıyoruz 9. kata kadar.soluk soluğa kalıyoruz ama hem bir hastanın hakkına girmiyoruz hemde bedava spor yapıyoruz.

Şehrin ortasında oturuyorum haftasonları çarşıya gidecekler 20 dk yürüyoruz eşimle hatta ablasıyla üşengeç küçük baldızla bazen otobüse biniyorlar edirne de epeyde pahalı 3 lira 10 dk lık yol kızıyorum eşime binme diye.

Bazen iş olmuyor bilgisayarda bak bak dur diyorum arkadaşa dışarı çıkalım falan.

Bazen telefonu atıyorum kenara alıyorum sessize sonra daire başkanım aramış fırça yiyorum tabi açmadığım için. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olayı bu teknoloji.

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
ya niye örnek olsun baban mı annen mi? Sadece doktorun hemşireler belli presedürler cercevesin de tedavi uygulayan kişiler .Ha hastaya sigara iç diyen gözünün önünde sigara içer biriyse o kişi zaten o doktoru bırakın derim.Misal daire başkanımız sigara içer ama kimse görememiştir adam ne sigara kokar nede paket taşır.Bizde dışarda gördük öyle öğrendik.Adamın prestiji var iş ortamında içmem dedi sorduğumuzda.
Niye içince uçuyonmu
Çalıştığım yerde fosur fosur sigara içiliyordu
Rahatsız edici kokardı.
topluma sigara yayılsın mı
İçmeyenler içenlerin çokluğu yüzünden pasif içici oluyor

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Sende hunza Türklerin yola çıkarak taş devrinde yaşayan insanların uzun yaşadığı kanısına vardın öyle mi
Sen aksini düşünuyorsan yani günumuz insanlarindan daha az daha sağliksiz yaşadiklarini iddia ediyorsan edindigin kaynaklarla burada belirt,bizde ögrenmiş oluruz.taş devrini bilmesemde büyüklerimin bu şekilde yâsadiklarini gayet iyi biliyorum.onlar çok yokluk çektiler ama bizde varlik icinde yokluk cekiyor gibiyiz

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Niye içince uçuyonmu
Çalıştığım yerde fosur fosur sigara içiliyordu
Rahatsız edici kokardı.
topluma sigara yayılsın mı
İçmeyenler içenlerin çokluğu yüzünden pasif içici oluyor
yok aga ben sigaraya karşıyım daha sabah durakta servis bekliyorum herifin teki yanımda içip duruyor sanarsın termik santral dumanı çıkıyor adamdan.Kendi kendime dedim otobüs duraklarının bile belirli cevresin de sigara içmek yasaklanmalı.Yanıma sigara kokulu biri gelse asla taviz vermem bereker eşimde içmiyor çok şükür.

evet araştırmalara göre pasif içiçilik çok daha zararlıymış.Çocukluğumda giderdik Annaneme yengeler babam dayım annanem içerdi oda bildiğiniz bulut gibi olurdu kim bilir ne zararı oldu bana.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk insanlar Hz Adem ile Hz Havva'yı ve onlardan doğanları kastediyorsan şayet doğru bir örnek olmaz. Yok bilinen çağlardan bahsediyorsan bilim tam tersini söylüyor.
valla bende araştırmalara göre insan ömrünün uzadığını görmüştüm.Bunda temiz su kaynakları, ideal barınma şartları, dengeli beslenme bilinci gibi etkenlerin olduğu söyleniyor.Ama kaçırılan nokta şu insan ömrü uzadıysa ne kadarı sağlıklı geçiyor?Misal kanser hastası yaşıyor ama ilaçtı ameliyat tı , ağır tedavilerdi 5 yıl yaşıyor.

Bana da göre eski toprak lafı çok doğru belki şimdiki imkanlar yoktu ama daha sağlıklı bir nesil varmış.Askere gittim 18 günde herkes dağıldı 15 kişilik mangamda tek ben hasta olmadım sabahları limon , karabiber,bal kocakarı ilaçı yaptığımda dalga geçiyordu hergeleler sonra hepsi dağılınca hak verdiler bana ama iş işten geçmiş hepsi popolarına iğne yemişti.

Bu yaz karadenize gittik eşimle boydan boya Turla gezdik.Yaylada epey kahvehane de takıldım agalar bizim burda 100 yaşından önce ölene erken öldü derler dedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

konu asgari ücret konusu ama hertürlü muhabbete döndü affola.

Zaten yapacak birşeyde yok herkes ayağına göre yorganını uzatmayı öğrenecek.Paras yetmeyen benim gibi alışverişlerini özellikle Internetten alışverişleri azaltacak, benim gibi ucuz bulunca 1 tane yerine 10 tane almayacak.Dışarıda yemeği azaltacak.Gezip tozma sosyalleşme yi azaltacak belkide sıfırlayacak.

Büyük borçlar taksitler yapmayacak.

Sahip olduğu eşyaların kıymetini bilecek eskidi bozuldu diye lap çöpe atmayacak bozulanı tamir ettirecek her beğendiğini almayacak.

Tek tememnim inş başka zamlar gelmez ekonomi stabil devam eder de daha büyük sıkıntılar olmaz güzel ülkemde.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt