Asgari ücret sizce kaç olmalı (2023)

S Çevrimdışı

Serdarlica 

Yeni Üye
11 Ara 2022
8
42
Asgari ücretin ne olacağı emin olun çok önemli değil. Ülkedeki pahalılık ve enflasyonun önüne geçilmezse asgari ücretlinin ne aldığının alacağının önemi yok.
Her yıl asgari ücretten sonra dolar'ın artış göstereceğini ve bu artıştan türk lirası değer kaybedeceğini her yıl görmüştük bu sene de kaçınılmaz zamlar yilbasindan sonra bizleri bekliyor . Örnek verecek olursam daha kara kış gelmeden doğalgaz faturalarının bu denli el yakan faturaları mesela
 
BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
956
40
asgari ücrete ne kadar yüksek zam yapılırsa bize geri dönüşü de o kadar ağır olacaktır. milletteki bu asgari ücret sevdasını da anlamıyorum. diyelim ki 10bin oldu, sonra? ekmek 10 lira olacak, süt 40 lira olacak, kiralar daha da yükselecek.. refah seviyemiz artmış mı olacak bu durumda?
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Asgari ücret değişmesin, başımızdakiler cehennem olsun gitsin yeter.
Bizim sorunumuz asgari ücret değil. Bizim sorunumuz ülke yangın yeriyken debdebeden ödün verilmemesindedir.
Bizim sorunumuz bir yüzükle gelip milletin büzüğüne göz dikenlerdir.
Asgari ücret değişmesin çünkü asgari ücreti yükseltmek mevcut hükumetin şov amaçlı kullandığı bir silah haline dönmüştür.
Mantık gayet basit.
Sen asgari ücrete sadece tek bir kalem zam alıyorsun ama senin asgari ücretinin yükseldiğini bilen ev sahibi, bakkal, kasap, manav, elektronik sekötrü vs vs vs hepsi tek tek fiyatlarını güncelliyor(!) 1 kalem zam sana geliyorken 10000 kalem zam dışarıya geliyor. asgari ücret 5.000 ken geçinebiliyorken, asgari ücret 7500 olunca her ay 1000tl içeri giriyorsun, dengelemek için ek iş yapıyorsun o seneyi kurtarıyorsun, asgari ücret 7500ken 1000tl içerde olan sen, asgari ücret 10.000tl olduğunda senin açık 2500tl ye yükseliyor ve sen açığı kapatmak için daha fazla ek iş yapıyorsun.

AHLÂK olmayan memlekette sen asgari ücreti 100.000tl yapsan ne olacak? ev sahibi sana bıyık burup ''Ooooooo kekeeee, hadi iyisin, şu bizim ev kirasını da 75.000 yapalım'' demeyecek mi zannediyorsunuz?

Asgari ücret değişmesin. Asgari ücret değişmesin ki kimse zam yapmaya bahane bulamasın.
 
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,776
asgari ücrete ne kadar yüksek zam yapılırsa bize geri dönüşü de o kadar ağır olacaktır. milletteki bu asgari ücret sevdasını da anlamıyorum. diyelim ki 10bin oldu, sonra? ekmek 10 lira olacak, süt 40 lira olacak, kiralar daha da yükselecek.. refah seviyemiz artmış mı olacak bu durumda?
kızacaksanız, içine zorla sokulduğumuz kısır döngüye kızın. asgari artar, enflasyon artar. peki çözüm ne? asgari artarken, tüketim harcamalarının artmaması. bu neyle mümkün? makul bir ekonomi yönetimi ile. şu an var mı? yok. çare belli. yoksa bu fasit dairenin içinde debelen dur. kavram kargaşası ile, milletin doğruları görmesini engelliyorlar.
 
P Çevrimiçi

Pascall35 

Aktif Üye
3 Haz 2020
108
43
alım gucunun yukselmesı gerekıyor asgarı ucrete sureklı zam yapmak cozum degıl ortalıktakı pıslıklerı halının altına supurmeye benzıyor ,ben 2008 yılında bu ulkede esım ıle bırlıkte asgarı ucrete calısırken 1 tane ev 1tanede 2.el araba aldık aynı zamanda cocuk buyuttuk kazandıgımız para degerlıydı suan ekonomık olarak boyle bır tablo malesef yok.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri