yaw panelin ısınmaması diye bir şey olurmu beyler?
ayrıca Oled lerin gerek H/W olarak bölümü+panel ünitesi daha çok ısınıyor eskinin PDP lerinin daha fazla
ısındığı gibi!
ortam ısısı da bir etkendir! şimdi burada evde klima açmadığımız zaman oda ısıları 30/32 lere çıkıyor!
örneğin benim panel 46 lik ama harbi FALD olduğu için kalorifer gibi çalışır
üstelik yakışı da
yeni nesil paneller den 2/3 katı daha yüksektir! ekran da haliyle normal bir TV den iki katı daha
fazla sıcaktır!
takılmayın böyle şeylere yaw,başka görüntü v.s şeyleri sunun veya sorun bunları konuşalım
Arçelik grup olarak yerliciler içinde bence en iyi TV leri üretmektedir,Oled lerini açıkçası
tam bir inceleme yapamadım ama menün sistemi dahil her bir şeyi bazı en üst serileri gibi olmalı
ve bu da çok güzel resim sunabiliyor!
Bu arada Oled ler de NIT değerleri LCD ler gibi çok yüksek olamıyor!
şimdi aşırı yüksek ışıklı ve parlak v.s resim isteyenler ltf Oled den uzak dursunlar!! kafanıza göre illa Oled
olsun benim olsun demeyin!
ayrıca ben HDR açarım araba farı gibi aydınlatmasını isterim derseniz gidin normal bir LED-LCD panel alın!
örneğin arka fon da resim yoksa ABL devreye girip ışığı kapatıyor! kimi ekran karardı diyor buna,halbuki değil ama adam
LCD den alışık olduğu manzarayı arıyor bunlarda uzak dursun OLED den!
normal bir TFt-LCD panel kullanımına alışmış ve özellikle çok yüksek değerler de Baclit/Brightness ayarı kullananlar
yine uzak dursun OLED lerden!
gibi OLED lerin kendisine mahsus özel bir kullanım amacı vardır,eskiden biz PDP aldırırdık ama bir çok kişi amma karanlık
derdi sürekli!!
kısaca bunlara kafayı yatmayanlar hiç bulaşmasın OLED lere ve şimdilik LCD ye takılsınlar