meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
geçmiş olsun hocam sadece tuz kutusu değişti ve parlatıcı kısmındaki çatlak mı yapıştırıldı? Ne kadar aldılar ? deHallettik onuda sıkıntımız yok allaha şükür. Yine sıkıntı çıkarırsa yeni makine alcaz artık
Katılıyorum hocam hatta bunun zararı için finish ve prile mail attım dönüş yapmadılar.İlk aldığımız da kullandık sonra quantum kullanınca kullanmadık.Ama her ne olduysa 2 seneden beridir makine de bardaklar beyaz süt lekesi benzeri izle çıkıyordu.Bu sene su kaynağı baraj değişince pis pis çıkıyordu.Eşime dedim birde bimden parlatıcı alalım.Sonuç parlak temiz bardaklar.Araştırdığıma göre bu parlatıcı maddesi yüksek sıcaklıkta buhar olup gidiyormuş amacı son durulamada suya katılarak suyun bulaşıklar ile temasını engellemekmiş yani daha kaygan hale getiroymuş bu yüzden bulaşıkların gözle görülür temizliği ve kuru çıkması için gerekiyormuş.Ben inanmadım ama öncesi daha kötüydü parlatıcısız pis gibi çıkıyor bulaşıklar şimdilik 2 ay oldu kullanmaya başlayalı duruma göre bakcaz artık.Konu dışı:
Gençler ,biz parlatıcı denilen fazladan kimyasalı hiç kullanmıyorduk ama bir süre önce bizim hanım "alo,denemek için parlatıcı aldım" deyince şaşırdım ve sordum "ne yapacaksın bunu" , " ....... hanım banyodaki fayansların arasını temizliyormuş,bunu deniyeceğim " dedi,beraber gittik banyoya,yere döktü ve biraz bekledikten sonra bezle sildi
İnanamadım,çünkü derz araları bembeyaz oldu,hatta "dur bende deneyeyim" dedim,balkona gittim,döktüm ,biraz bekledikten sonra sildim ve tadaaaaaa
Hani biz kullanmıyoruz diye sizin de kullanmamanızı istediğimden değil,sadece bizim canlı yaşadığımızı iletmek istedim sadece