Araçta normal ev kablolaması kullanmak bir sıkıntı yaratır mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Belirli standartlar olması tabiki önemli ancak kalitesiz mal üretecek üretici yine kalitesiz üretir. Ancak güvenlik ve emisyon standartları çok önemli ülkemizdeki emisyon standartları iyi ancak sadece normal vatandaş için. 40-50 yaşında otobüsler özellikle küçük belediyelerin tercihi öyle bir dumanı varki gören şu dizel tuning manyaklarından çıkıyor sanacak. Bir kere içinden geçmek kanser sebebi bunlara birşey yapılmıyor mesela. Daha önemlisi güvenlik standartları ülkemizde yolarda dolanan araçların %20sinin hurdaya ayrılması lazım aslında. Adam r19 un çürümüş şase demirlerini çatı profili ile değiştirmiş daha da sağlam yapmış :slap mesela bu araç kazaya girse arkasındaki araca saplanır bu profiller kazık gibi çünkü darbe emici özelliği yok. Her yıl binlerce insan ölüyor bu araçlar sebebiyle aynı çürük binalar gibi ancak daha ölümcül. Trafik kazası haberlerini incelerseniz genelde vefaat edenlerin çoğu eski ve güvensiz araçlar içinde ya kabinin ezilmesiyle ya da dağılmasıyla ölüyor modern araçlarda böyle birşey çok ekstrem koşullar dışında gerçekleşmez. Ülkemizin ekonomik durumu da belli olduğu içinde insanlar bu araçlara her türlü yönelecek devletin burada bu araçları muayenede bırakması lazım.
Bunların tek nedeni cehalet işte.
Adam araba yaptım diyor, sonra da ölünce normal karşılıyor çevresindekiler. :kiskis

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Talisman süslü bir arabadan fazlası değil. Renault o direksiyonu yeniden tasarlamaya tenezzül bile etmezken Renault'a para kazandırmazdım açıkçası.
Talisman fiyatına göre donanım ve konfor olarak gayet yeterli bence sonuçta Renault bu direksiyon vs gibi parçaların ortak kullanımı illa olacak ancak Türkiye de satılan filo arabası paketli bir Passat tan hem donanım hem teknoloji olarak daha üstün. Motor ve şanzımanı da daha iyi. Sadece malzeme kalitesi ve konfor da belki Passat kazanabilir ama çok büyük fark olmaz. VW yeni Toureg SUV a Golf direksiyonu takmıştı bütün orta segment araç üreticileri aynı şeyi yapıyor ortak parça kullanımı ile tasarruf sağlıyorlar ha güzel bir şey mi? Değil insana kazıklanmış gibi hissettirir kendini.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Talisman fiyatına göre donanım ve konfor olarak gayet yeterli bence sonuçta Renault bu direksiyon vs gibi parçaların ortak kullanımı illa olacak ancak Türkiye de satılan filo arabası paketli bir Passat tan hem donanım hem teknoloji olarak daha üstün. Motor ve şanzımanı da daha iyi. Sadece malzeme kalitesi ve konfor da belki Passat kazanabilir ama çok büyük fark olmaz. VW yeni Toureg SUV a Golf direksiyonu takmıştı bütün orta segment araç üreticileri aynı şeyi yapıyor ortak parça kullanımı ile tasarruf sağlıyorlar ha güzel bir şey mi? Değil insana kazıklanmış gibi hissettirir kendini.
O kadar para verip en ucuz arabasındaki direksiyonu takan firma müşterisini umursamıyordur bence hocam.
Kısacası Renault'dan başka markalara da bir bakın derim. :hihi

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Bunların tek nedeni cehalet işte.
Adam araba yaptım diyor, sonra da ölünce normal karşılıyor çevresindekiler. :kiskis
Sağlamlaşsın diye güçlendirme falan da yapıyorlar ama durumu kötüleştirdiğini fark etmiyorlar cam filmi çok tehlikeli ama 3 kere pert olup ortadan birleştirilmiş yada pastan ikiye bölünmek üzere olan araba tehlikeli değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O kadar para verip en ucuz arabasındaki direksiyonu takan firma müşterisini umursamıyordur bence hocam.
Kısacası Renault'dan başka markalara da bir bakın derim. :hihi
Renault a özel bir sempatim yok çok da sevmem araçlarını sadece Talismanı f/p olarak başarılı buluyorum ben öyle pek markaya dikkat etmem çünkü en iyi markalar bile bazen çok kötü ürünler çıkarabiliyor. Hiç beklenmeyen bir marka da çok özel bir iş ortaya koyabiliyor :ok Mesela yeni 508i de beğeniyorum ama kanımca son jenerasyon E ve S serisi Mercedesler hiç de hoş durmuyor hem iç tasarım hem dış tasarım olarak basitleştireceğiz derken ekonomi arabasına benzemiş. Bir önceki kasa E serisi özellikle çok uzun süre değerini koruyacak diye bir teorim varm

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Renault a özel bir sempatim yok çok da sevmem araçlarını sadece Talismanı f/p olarak başarılı buluyorum ben öyle pek markaya dikkat etmem çünkü en iyi markalar bile bazen çok kötü ürünler çıkarabiliyor. Hiç beklenmeyen bir marka da çok özel bir iş ortaya koyabiliyor :ok Mesela yeni 508i de beğeniyorum ama kanımca son jenerasyon E ve S serisi Mercedesler hiç de hoş durmuyor hem iç tasarım hem dış tasarım olarak basitleştireceğiz derken ekonomi arabasına benzemiş. Bir önceki kasa E serisi özellikle çok uzun süre değerini koruyacak diye bir teorim varm
Ülkemizde hiç de F/P değil bence.
En babası 100.000'i geçmemesi gereken, içi makyajlı geniş sedan işte hocam. :dry
Dışarıdan bakınca bir şeye benziyor ama içine oturunca o hissiyatı alamadım ben nedense. :bilmiyom

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
Bi süre şirket aracı olarak symbol kullanmıştım. Bizde lakabı keçi'dir. Acayip seri bi araç. Hafif olmasından dolayı. Ve yakıt olarak da koklayıp bırakıyordu. 2020 cliolar fiyat olarak dikkatimi çekti. Biraz araştırmaya giricem. Ön yargım çok fazla. Bakalım yıkabilecekmiyiz :)

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Ülkemizde hiç de F/P değil bence.
En babası 100.000'i geçmemesi gereken, içi makyajlı geniş sedan işte hocam. :dry
Dışarıdan bakınca bir şeye benziyor ama içine oturunca o hissiyatı alamadım ben nedense. :bilmiyom
Ülkemizde f/p araba mı varki:haha İçine binip hiç malzemeleri nasıl bakmadım o yüzden haklı olabilirsiniz bilmiyorum. Ancak ben artık araç değerlendirirken baz döviz fiyatına göre düşünüyorum ülkemizde sıfır otomobil fiyatlarına baksak zaten hiçbir araç alınmaz ikinci el fiyatları da öyle resmen çılgınlık ama insanlar bir şekilde alıyor demekki yoksa nasıl bu fiyatlar böyle kalabilir aklım almıyor. Ülkemizde bir Doblo birde Passat sevdalıları çok fazla. Passat da öyle çok övülecek bir araba değil şuanki jenerasyon bence fiyatını haketmiyor özellikle ülkemizdeki kısılmış donanım seviyesiyle, birde 1.6tdi motor bir güncelleme istiyor gücü daha yeni alternatiflere göre az kalıyor. Yeni 508 güzel ancal pratiklik olarak çok iyi değil biraz daha spor sedan gibi. Yeni Sonata hoş duruyor ben beğendim en azından.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi süre şirket aracı olarak symbol kullanmıştım. Bizde lakabı keçi'dir. Acayip seri bi araç. Hafif olmasından dolayı. Ve yakıt olarak da koklayıp bırakıyordu. 2020 cliolar fiyat olarak dikkatimi çekti. Biraz araştırmaya giricem. Ön yargım çok fazla. Bakalım yıkabilecekmiyiz :)
Cliolar pratiklik olarak iyi duruyor son yıllarda Renault iç mekan kalitesi eski senelere göre biraz arttı ancak hala bir Alman yada Japon arabası beklememek gerek. Bizdeki Symbol 1.2 ancak yakıt konusu çok iyi değil ilk başta çok az kilometre yapıyordu tüp takılmadı sadece şehir içi iyisi. Ancak şimdi günde 40-50 kilometre yapıyor ve çevre yoldan geçiyor her gün 100ün üstünde hız görmemesine rağmen 7 litre yakıyor ki az değil. Yağ ve filtre değişiminden sonra çok az düşüş oluyor bu değerde. Aracın vites oranları çok kısa bu yüzden olabilir 5.vitesde bile 90ın üzerine çıkınca devir fazla yüksek oluyor. Tabi bu yazdıklarım Thalia kasa olan için geçerli yeni Dacia platformu üzerindeki Symbol daha iyi her yönden.

Son düzenleme:
tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
Yok hocam almanla aynı statüye giremez. 1.5 dizeldi bizde ki. Tutamıyorduk keratayı :)) çok çirkin araçtı maşallah :))

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
A noktasından B noktasına götürsün, yağmur çamur sıcak soğuk olaylarına çözüm olsun, az yaksın...

Bu Kriterler için sembol ve egea (linea) mükemmel seçenek... Geriye kalan kriterler için, çöpe atılmış para demektir.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Yok hocam almanla aynı statüye giremez. 1.5 dizeldi bizde ki. Tutamıyorduk keratayı :)) çok çirkin araçtı maşallah :))
Dizeli daha iyi olabilir yüksek tork sayesinde ataktır ama benzinlisi hem az yakmıyor(tüplü olsa değişebilir) hemde az kaçıyor hızlanması kötü. Birde dediğim şanzıman olayı var. 1.5 dizeller bu araçlara daha uygun, bakım masrafı farkını sayarsak işler değişebilir ama.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Proje güncellemesi:

Bugün Symbol'ün altına girip yolcu koltuğunu söktüm. Eve getirdim yan kapaklarını söktüm bir baktım raylar ile koltuğu birleştiren civatalar varmış boşuna alttan sökmüşüm:haha1Kimse de söylemiyor yan kapakları sök oradan ayrılıyor koltuk diye:rantNeyse bu koltuğu şu telden bükülmüş geçmeli halkalarla birleştirmişler ondan ayırması biraz zahmetli oldu ama yapısı basitti. Kumaşı süngerin üzerine gerdiren kısımları tam iptal etmemek için kumaşı gerdiren telleri söktüm sonra biraz kumaştan kesip telleri ısıtıcıyı araya koyarak yeniden taktım. Böylece koltuğun gergin kısmı çirkin durmamış oldu. Sırt kısmındada böyle iki boğum vardı uğraşmak istemediğim için ısıtıcısı kısaltıp sadece birinci boğumun üzerinden geçirdim. Genel olarak iyi oldu rahatsızlık vermiyor görüntü olarakta çirkin durmuyor. Haftaya hem kablolamayı hemde sürücü koltuğuna ısıtma montajını yapacağım işlem ile ilgili görsellerin olduğu yeni bir konu açabilirim onun için. En azından insanlar koltuğu sökmek için boşuna arabanın altına yatmazlar.

S Çevrimdışı

SSBMAN

Aktif Üye
16 Ocak 2020
55
44
Hocam kolay gelsin. Ben arabada elektrik işinden korkarım. Hatta işin ehli bir elektrikçiye emanet etmek gerektiğini söylerim. Bu sebeple yazmadan edemedim. Isıtıcılar kaç amper çekiyor? Elektriği alacağınız yer buna uygun mu? Birde kullandığınız hattın çıkış noktasında mutlaka sigorta kullanın derim. Ayrıca kontağı kapattığınızda kapanacak şekilde bir röle kullanırsanız iyi olur. Son olarak akım yüksek ise kabloya her zaman güvenmeyin. Piyasa malesef kalitesi düşük kablo dolu.
Tekrar kolay gelsin.
Barış

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Aracın içinden, koltuğun sökülüyor olması, koltuğu montajlamak için altını delmelerini tolere etmez bence.

Geri
Üst Alt