Horizon707
Süper Üye
- 4 Eyl 2020
- 795
Yeni bir otomobil konusuyla karşınızdayım bu sefer elektrik ile ilgili. İki araca koltuk ısıtması montajı yapacağım 1.5 yıl önce hazır set halinde satın almıştım kitini çok uygun fiyata gelmişti. Ama şimdi montaj yapacağım yere uygun olmadığını gördüm kablo uzunluklarının, o yüzden sigorta kutusundan sigorta çoklayıcı aparatı ile çekeceğim elektrik hattı için kablo almam gerekiyor. Evde 3x2.5mm2 lik çok damarlı tesisat kablosu buldum bunu kullanmam sizce sıkıntı yaratır mı bunu sormak istedim. Kablo aracın motor bölmesine hiç girmeyecek sadece iç mekandan geçecek ve halı altından değil torpidonun altından orta konsolun altına dolduracağım röle ve kablolara gelecek. Mantıken sığdırabilirsem sıkıntı olmaması lazım ama yinede danışmak istedim. Kablo iyi kalitede yalıtımı kalın. Çekeceğim akım düşük 2.5mm fazla bile 8-10 amper tam yükte ancak çekebilir güç kaynağıyla test ettim. Kablo da esnemeyecek, hareket etmeyecek sabit yerde olacak koltuğa bağlanan kısım ayrı bir parça kılıflı şekilde esnek kablo; setin üzerinde kendisi geldi. Bu arada Symbol II lerin vites kolunun etrafındaki o plastiğin altında boşluk varmı? Bilen varmı bilmiyorum ama söküp bakmam lazım röle ve anahtarları oraya montajlamayı düşünüyorum içine sığarlarsa yoksa torpidonun altına saklayacağım.