newrophat
Süper Üye
- 31 Ağu 2018
- 1,036
2019 yılı başında bir önceki aracımla muayeden fren lambası yanmadığı için kalmıştım o güne kadar sorunsuz çalışan lambalar tüvtürk istasyonunda gevşemiş adam dokunsa çalışacak ama cinsin birisiydi bende gittim sanayide tüm lambaları değiştirip 2 saat sonra tekrardan geçmiştim , yine aynı araçla 2017 yılı muayenesinde plakadaki vidalardan kalmıştım şöförler odasındaki arkadaşım plakayı basıp vermişti aynı gün onu da hallettik emniyete vs... gitmeye gerek kalmadan , plaka yüzünden kalan/kalacak olanlara tavsiyem direk gidin şöförler odasında plaka basım yerinde halletirin , harç ücretini elden veriyorsunuz onlar çözüyor .
şimdi de 23 aralıkta yeni aracın muayene tekrarı var , geçen sene lpg taktırdım fakat ruhsata işlenmemişti şimdi tadilat muayenesi olarak hem lpg işlenecek hemde genel muayene tekrarı olacak , aslında ocak 25'te bitiyordu ama malum tüvtürk her sene fahiş zamlar yaptığı için hemde pandemi zaman vs... uğraşmamak adına 1 ay önce yaptırıp kurtulacağım , gelişmeleri paylaşırım .
bu arada bildiğim kadarıyla ;
fark yükseklik ayarı - hafif kusur
lpg beyin seri no okunamaması - hafif kusur
stepne , yangın tüpü ve ilk yardım seti olmaması - hafif kusur
camlar filmli olması - hafif kusur
lastik ebatlarında kapı içinde yazan ölçülerin yüzde 3 sapma değerine kadar sorun yoktu , duyduğum kadarıyla en garanti yolu kapı içindeki etiketi sökmek
bu arada fren sistemi , rot , rotil , amortisör , aks gibi gibi ekipmanlarda sorun olursa ağır kusur sayılıyor
emniyet kemerlerinde sorun olması durumunda ağır kusur
herhangi bir aydınlatma ve sinyal lambasında arıza olmasında ağır kusur
camlarda kapılarda açılmama kapanmama gibi sorunlar ağır kusur
şimdi de 23 aralıkta yeni aracın muayene tekrarı var , geçen sene lpg taktırdım fakat ruhsata işlenmemişti şimdi tadilat muayenesi olarak hem lpg işlenecek hemde genel muayene tekrarı olacak , aslında ocak 25'te bitiyordu ama malum tüvtürk her sene fahiş zamlar yaptığı için hemde pandemi zaman vs... uğraşmamak adına 1 ay önce yaptırıp kurtulacağım , gelişmeleri paylaşırım .
bu arada bildiğim kadarıyla ;
fark yükseklik ayarı - hafif kusur
lpg beyin seri no okunamaması - hafif kusur
stepne , yangın tüpü ve ilk yardım seti olmaması - hafif kusur
camlar filmli olması - hafif kusur
lastik ebatlarında kapı içinde yazan ölçülerin yüzde 3 sapma değerine kadar sorun yoktu , duyduğum kadarıyla en garanti yolu kapı içindeki etiketi sökmek
bu arada fren sistemi , rot , rotil , amortisör , aks gibi gibi ekipmanlarda sorun olursa ağır kusur sayılıyor
emniyet kemerlerinde sorun olması durumunda ağır kusur
herhangi bir aydınlatma ve sinyal lambasında arıza olmasında ağır kusur
camlarda kapılarda açılmama kapanmama gibi sorunlar ağır kusur