TKartaL
Süper Üye
- 5 Şub 2018
- 2,481
- 45
Evet doğru bunlarda menzil sıkıntısı var. Etrafta görünce insan merak edip heves ediyor. Cazip geliyor. Ehliyet yok falan. Bir motor gibi olmaz tabiki..Benim memleketim düzcede montajlanıp pazarlanıyorlar. Bir proje için ücretsiz elektrikli motor ve akü temin etmişlerdi o yüzden severim o markayı. Fabrikası da kendisinden beklenmeyecek kadar iyi ve disiplinli. Küçük de olsa arge merkezi mevcut ve 7/24 çalışıp eskime testi yapılan motorlar bile vardı platformda.
Ama yine de gel gelelim aküleri bitiyor. Bir şarjla 50km kadar gidebildiğini ve akülerin 400-600 şarj döngüsü ömrü olduğunu düşünürsek 20bin km kadar sonra akülerinizin ölüm belirtileri göstereceğini ve bu sürece kadar tek şarjla menzili 40km'ye kadar düşeceğini ve sonrasında hızla daha da aşağılara ineceğini bilmekte fayda var.
İki elektrikli motor eskitmiş biri olarak bir daha da almam diyorum. Bunların bide gerçek 250watt olanları ve 25'i geçmeyenleri var. Onlarda durum daha da vahim. Taş çatlasın 15bin km dayanıyorlar. Kolay çalınıyorlar falan da tabi.
Normal benzinli motor o elektrikli motorun ömrü boyunca 2 yağ bakımı 1 fren bakımı ve lastik değişimi geçirip hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor.
Dün mesela rahat bir 15 km. yaptım bisikletle.. Bisiklet hobim olduğu için bana zevk veriyor ama bir zaman sonra sıkıyor yoruyor.