eketen
Süper Üye
- 26 Haz 2020
- 1,235
Arkadaşlar, konu sahibi olarak herkese cevapları için teşekkürler ancak sorumun cevabini tam anlayabilmiş değilim.
Superonline degil, turktelekom altyapısı ile vdsl internet hizmmeti alacagim netspeed'den.
Binanin iç kısmında giriş katta turk telekom fiber internet yazan pano var, gittim baktim simdi T11A geniş bant erişim kabini yaziyor.
Hic anlamiyorum degil az cok anlıyorum benim sorum şuydu sizlere, bu kabinden eve (odaya) gelen internet, hali hazirda odada duvarda bulunan 2 tel telefon kablosu ile mi gelicek, yoksa bu kabinden 8 tel olan cat6 ile mi gelicek?
Cat6 ile gelmek zorundaysa, dairenin içine cat6 çekili bir kablo yok ve bu kablo isiyle ugrasmak istemiyorum 2 tel telefon kablosuyla gelirse benim icin iyi olur.
Umarim sorumu anlatabilmisimdir, teşekkürler..
Şu anda sistem hazır ve faal. Yani kablo falan çekilmeyecek. Duvardaki kablo üzerinden internet alacaksınız.
İstediğiniz hızı daire iç tesisatı ya da binanın telefon ana kutusundan daireye kadar gelen tesisatı yani mevcut kablo yapısı desteklemeyebilir. 100 de alsanız 40 larda bile kalabilir hatta daha da düşebilir erişeceğiniz hız.
Siz telekomu arayıp arıza kaydı açarsınız onlar da ana kutudan ölçüm yapar, daire girişinden ölçüm yapar, dairenin içine girip duvardan ölçüm yapar.
Çıkan sonuçlara göre sorunun nerede olduğunu söyler ve elektrikçi çağırıp kablo çektirin der. O zaman cat6 ile uğraşacaksınız.
Sizin sorunuzun ilk cevabı duvardaki kablodan internete bağlanacaksınız. Buradaki memnuniyetinize göre devam edeceksiniz. Yok eğer memnun olmazsanız yukarıdaki süreç başlayacak.