Merhabalar, yeni internet başvurusu yapacağım, binanın içinde giriş katta "TÜRK TELEKOM FİBER İNTERNET" diye gri bir kutu var. Altyapı sorguladığımda VDSL 100 MBİT alabilirsiniz diyor. Başvuru yaptım ancak kafama takılan konu ise şu oldu, dairenin içinde duvarlarda 2 telli telefon kablosu var ben bu interneti bu duvarlardan mı alacağım, yoksa fiber olduğu için binanın girişindeki o kutudan daireye kadar cat6 kablo (8 telli) mu çekilcek? O gri kutudan dairenin içine çekili cat6 kablo hazırda yok ancak dediğim gibi 2 telli telefon kablosu duvarlardan çekili durumda.
Bunlardan hangisi hangi şekilde olucak, altyapı sorguladığımda VDSL 100 mbit çıktığı için sanırım vdsl'den ötürü 2 telli telefon kablosu olucak değilmi? cat 6 kablo çekme işlemleri vs. uğraşmak istemiyorum. cat6 kablo çekilmesi gerekirse bunu netspeed karşılıyor mu? (netspeed'den başvurdum)
not: aynı dairede 5-6 yıl önce duvardan adsl hizmeti alıyordum.
teşekkürler...
Bunlardan hangisi hangi şekilde olucak, altyapı sorguladığımda VDSL 100 mbit çıktığı için sanırım vdsl'den ötürü 2 telli telefon kablosu olucak değilmi? cat 6 kablo çekme işlemleri vs. uğraşmak istemiyorum. cat6 kablo çekilmesi gerekirse bunu netspeed karşılıyor mu? (netspeed'den başvurdum)
not: aynı dairede 5-6 yıl önce duvardan adsl hizmeti alıyordum.
teşekkürler...