Ankara Buluşmamız İçin Ön Araştırma Konusu

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Abim bu buluşmalar 150 kişi ile başlar 10 kişi gelir sen sıkma canını böyle şeylere :kiskis
aynen öyle oluyor hocam:haha

bakın sizlere kısa kısa fikirler vereyim. daha önceki 10 kasım etkinliklerimizde (dernek ve Fb grupları olarak) genelde Kızılay'dan Atamızın huzuruna kortej şeklinde gidişler oldu. hava genelde çok soğuk olur kasımda Ankara'da. neyse diğer araç park meselesine gelince, Anıtkabir konum olarak merkezi bir yerdedir, Bahçelievler Beşevler Maltepe Tandoğan hatta Kızılay'a yürüme mesafesindedir. araç park etme konusunda 10 Kasım günü Anıtkabir içi ve çevresi sıkıntı olur fakat yakınlarda araç parkedilip yürüyecek gidilebilecek bir çok yer var. en kötü şartlar düşünüldüğünde Ankamall kapalı otoparkına araçlar bırakılıp oradan metro ve Ankaray ile yada Tandoğan minibüsleri ile gidiş dönüş yapılabilir. veya emek/bahçeli metrosu yakınlarına araçlar parkedilip yine Ankaray ile Anıtkabir'e gidilebilir. bir diğer olasılıkta Aşti otoparkları. buluşma etkinlik planı şekillendirilirse kabaca bir eylem planı çıkarılabililiriz. 10 Kasım cumartesi gününe denk geliyor, dolayısıyla benim gibi Ankara dışında olanlar içinde gidip gelmek sıkıntı olmaz sanırım. bende araçla geleceğim mecburen çünkü hepiniz gibi benimde toplu taşımaya alerjim var :mutlu isterse herkes araçla gelebilir düşüneceğiniz en son şey arabayı park etme sorunu olsun, İstanbul'daki arkadaşlarımız Ankara'dan korkmasın, Ankara'da İstanbul'daki değnekçiler yok, belediyenin bütün otoparkları 1 TL, necatibeyden tutun aştiye kadar belediyeye ait otoparkların tamamı 1 lira. isterseniz İstanbul yolundan girişte göksuparka girip aracınızı parkedin oradan metro ile Ankara içine gelin orasıda park ücreti bütün gün 1 TL.

şöyle yapalım isterseniz, görev dağılımı yapalım, etkinliğin değnekçisi ben olayım, siz ortamlarda araç sevk ve idaresinden sorumlu personeli dersiniz kim bilecek :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
aynen öyle oluyor hocam:haha

bakın sizlere kısa kısa fikirler vereyim. daha önceki 10 kasım etkinliklerimizde (dernek ve Fb grupları olarak) genelde Kızılay'dan Atamızın huzuruna kortej şeklinde gidişler oldu. hava genelde çok soğuk olur kasımda Ankara'da. neyse diğer araç park meselesine gelince, Anıtkabir konum olarak merkezi bir yerdedir, Bahçelievler Beşevler Maltepe Tandoğan hatta Kızılay'a yürüme mesafesindedir. araç park etme konusunda 10 Kasım günü Anıtkabir içi ve çevresi sıkıntı olur fakat yakınlarda araç parkedilip yürüyecek gidilebilecek bir çok yer var. en kötü şartlar düşünüldüğünde Ankamall kapalı otoparkına araçlar bırakılıp oradan metro ve Ankaray ile yada Tandoğan minibüsleri ile gidiş dönüş yapılabilir. veya emek/bahçeli metrosu yakınlarına araçlar parkedilip yine Ankaray ile Anıtkabir'e gidilebilir. bir diğer olasılıkta Aşti otoparkları. buluşma etkinlik planı şekillendirilirse kabaca bir eylem planı çıkarılabililiriz. 10 Kasım cumartesi gününe denk geliyor, dolayısıyla benim gibi Ankara dışında olanlar içinde gidip gelmek sıkıntı olmaz sanırım. bende araçla geleceğim mecburen çünkü hepiniz gibi benimde toplu taşımaya alerjim var :mutlu isterse herkes araçla gelebilir düşüneceğiniz en son şey arabayı park etme sorunu olsun, İstanbul'daki arkadaşlarımız Ankara'dan korkmasın, Ankara'da İstanbul'daki değnekçiler yok, belediyenin bütün otoparkları 1 TL, necatibeyden tutun aştiye kadar belediyeye ait otoparkların tamamı 1 lira. isterseniz İstanbul yolundan girişte göksuparka girip aracınızı parkedin oradan metro ile Ankara içine gelin orasıda park ücreti bütün gün 1 TL.

şöyle yapalım isterseniz, görev dağılımı yapalım, etkinliğin değnekçisi ben olayım, siz ortamlarda araç sevk ve idaresinden sorumlu personeli dersiniz kim bilecek :hihi

Garaj Çavuşu Yani :kop

Kardeşim Sen Çok Yaşa :kiskis

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
34
Geçen sene konuşmuştuk bunu kısmet olmamıştı.Çalışma saatlerim çok farklı olduğu için,eğer iş çıkmazsa arabayla gelirim ben İstanbul'dan.

S Çevrimdışı

SİGORTACI

Yeni Üye
29 Tem 2018
39
55
AÇILIN,Ankara'lı geldi.Havaalanı sadece Esenboğa var.Havaalanından ulaşım için taksi dışında Havaş ve Belkoair (belediye) seferleri var ikisinin de son durağı AŞTİ.Hızlı tren düşünülürse istasyon gene aynı bölge içinde(uçak,demiryolu ya da otobüs alternatifleri sizi eninde sonunda 2-3 km.çaplı merkezinde Anıtkabir bulunan bir alana getirecek).Buradan Başkent Öğretmenevi (konaklama için) hem yakın hem de F/P açısından doğru tercih gibi duruyor.Öğretmenevi yerine daha konforlu tercihte bulunmak isteyenler için Tandoğan meydanında Ankara Altınel otel (5 yıldızlı) düşünülebilir.Bu lokasyonlar Anıtkabir'e yürüme mesafesinde ve Üniversite kampüsleri ve yurtların yoğun bulunduğu bölge olması sebebiyle her bütçeye uygun yemek alternatifi var.İlla araç kullanmak istiyorum diyenler Anıtkabir'e girişte Tandoğan kapısını değil Anıttepe kapısını kullanırlar,o tarafta park yeri daha rahat bulunur (ama o gün bu bile çok zor olacağı için doğrusu şehrin kalabalığına girmeden Beşevler ya da Bahçelievler civarında park yeri bulup yürümektir.).Bu arada önemli uyarı sabah devlet töreni bitmeden ziyaretçi alımı olmaz ,buna rağmen gelip kapıda bekleyenler sebebi ile öğlen saatlerinde yoğunluk çok fazla olur ve gruplar halinde girişe izin verilir.En mantıklısı içeri 15.00 den sonra girmektir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,513
AÇILIN,Ankara'lı geldi.Havaalanı sadece Esenboğa var.Havaalanından ulaşım için taksi dışında Havaş ve Belkoair (belediye) seferleri var ikisinin de son durağı AŞTİ.Hızlı tren düşünülürse istasyon gene aynı bölge içinde(uçak,demiryolu ya da otobüs alternatifleri sizi eninde sonunda 2-3 km.çaplı merkezinde Anıtkabir bulunan bir alana getirecek).Buradan Başkent Öğretmenevi (konaklama için) hem yakın hem de F/P açısından doğru tercih gibi duruyor.Öğretmenevi yerine daha konforlu tercihte bulunmak isteyenler için Tandoğan meydanında Ankara Altınel otel (5 yıldızlı) düşünülebilir.Bu lokasyonlar Anıtkabir'e yürüme mesafesinde ve Üniversite kampüsleri ve yurtların yoğun bulunduğu bölge olması sebebiyle her bütçeye uygun yemek alternatifi var.İlla araç kullanmak istiyorum diyenler Anıtkabir'e girişte Tandoğan kapısını değil Anıttepe kapısını kullanırlar,o tarafta park yeri daha rahat bulunur (ama o gün bu bile çok zor olacağı için doğrusu şehrin kalabalığına girmeden Beşevler ya da Bahçelievler civarında park yeri bulup yürümektir.).Bu arada önemli uyarı sabah devlet töreni bitmeden ziyaretçi alımı olmaz ,buna rağmen gelip kapıda bekleyenler sebebi ile öğlen saatlerinde yoğunluk çok fazla olur ve gruplar halinde girişe izin verilir.En mantıklısı içeri 15.00 den sonra girmektir.

Ekip liderimiz bulundu bence. :sirit:clap

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52

15:00 den sonrası fikri bana göre de oldukça uygun :ok

Süper fikirler/öneriler geliyor her birinizden. telekkür edeirm :ok

S Çevrimdışı

SİGORTACI

Yeni Üye
29 Tem 2018
39
55
"Ekip Lideri" olmayı çok isterdim ancak ben iki ay önce başka şehre taşındım.10 Kasım'da Ankara'da olup olamayacağım konusunda şimdiden bir fikrim yok maalesef (iş durumları).Fakat o gün aranızda olamasam da elimden geldiğince size bir planlama yaparım.Siz konaklamalı gidenlerin kalacakları yerleri ve günübirlik geleceklerin geliş saatlerini aşağı yukarı belirleyin,tur programı kolay. Yalnız gidecek arkadaşlardan ricam Anıtkabir ziyaretinden önce Anıtkabir'le ilgili bir kaç kaynaktan araştırma yapmaları.O gün çok kalabalık olacağı için muhtemelen tüm detayları fark edemeyebilirsiniz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
Arkadaşlar Tekrar Merhaba;

Konuyu bilerek güncel tutuyorum zira 2 ay gibi önceden belirlenmiş bir süre itibariyle konuyu pekiştirmek istiyorum.

Gelen öneriler doğrultusunda sanıyorum ki Anıtkabirde belirlenmiş bir noktada ve saatte buluşmak mantıklı olacak, veya öncesinde bir yerde buluşup tanışıp bir şeyler içip sonra birlikte geçelim derseniz o da olur.

Anıtkabir ziyaretimiz sonrası Ankarayı bilen kardeşlerimizin önerisi doğrultusunda bir yere gider yemek yer, sohbetin dibine vururuz, Hatıra amaçlı video fotoğraf vs derken sanıyroum ki 2-3 saatlik bir birlikteliğimiz olur.

''Çok uzatmaya gerek yok bu kadar yeterli'' derseniz ona göre, ''Abi zaten zor bir araya geldik, buluşmuşken birlikte şuraya gidelim'' derseniz ona göre bir planlama yapalım.

Herkesin geliş ve dönüşü mutlaka bir plan dahilinde olacaktır bu nedenle kimsenin programına sekte vurmayacak bir buluşma olsun istiyorum.

Biz muhtemelen 4 kişi geleceğiz (Ben, Eşim, Eşimin arkadaşı ve kızı şeklinde) Ankara buluşmamız sonrası Eskişehire geçip çocukluğumun geçtiği yerleri görmek, 1-2 çocukluk arkadaşıma da uğramak istiyorum nasipse. Bu anlamda bizim otel planımız Ankara Yerine Eskişehir de olabilir :ok

Herkes ufak tefek aklındaki fikri ve kendi planını yazarsa daha net bir program ortaya çıkartmış oluruz :ok

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
İrili ufaklı, şehir bazında veya bölgesel olarak bir çok forum buluşması yapmış birisi olarak naçizane düşüncelerim;

*Bu tarz forum buluşmaları 8-10 kişi üzerinde olursa, muhabbetin tadı çıkmıyor, herkes gerektiği gibi bir biri ile tanışıp kaynaşamıyor, zaman da haliyle çok çabuk geçtiği için "keşke şununla da sohbet etseydik" mottosu devreye giriyor maalesef. Yanlış anlaşılmasın kişi sayısını az tutun demiyorum...

*Tarihin 10 Kasım olduğu ve Yüce Atatürk'ün huzurunda buluşulacağı düşünülürse, orada bulunan kalabalık ortamdan negatif etkilenme durumu olabilir, neticede o gün protokol de orada olacak. Ben kalabalıkları sevmediğim için bu görüşteyim... :cool

*Sabah saatlerinde kahvaltı tarzı bir buluşma yapılıp, öğleden sonra ziyaretçi girişi kapanmadan Anıt Kabir'e gidilebilir. Bu ihtimal, buluşma süresini kısıtlayabilir, günü birlik Ankara da olacaklar için dönüş telaşı başlayacağı için zaman sorun olabilir.:hmm

*Sabah saatlerinde Ata'yı ziyaret ederek, akabinde yakın bir mekanda buluşma yapılabilir, zaten akşamın nasıl olduğunu anlayamayacaksınız... :alala

*İki güne yayılacak bir buluşma olacaksa, tadından yenmez ki, ben bu tarz bir buluşma organize edemedim henüz... :saskin

Allah kolaylıklar versin, keyifli bulaşmalarınız olsun.:rock

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
İrili ufaklı, şehir bazında veya bölgesel olarak bir çok forum buluşması yapmış birisi olarak naçizane düşüncelerim;

*Bu tarz forum buluşmaları 8-10 kişi üzerinde olursa, muhabbetin tadı çıkmıyor, herkes gerektiği gibi bir biri ile tanışıp kaynaşamıyor, zaman da haliyle çok çabuk geçtiği için "keşke şununla da sohbet etseydik" mottosu devreye giriyor maalesef. Yanlış anlaşılmasın kişi sayısını az tutun demiyorum...

*Tarihin 10 Kasım olduğu ve Yüce Atatürk'ün huzurunda buluşulacağı düşünülürse, orada bulunan kalabalık ortamdan negatif etkilenme durumu olabilir, neticede o gün protokol de orada olacak. Ben kalabalıkları sevmediğim için bu görüşteyim... :cool

*Sabah saatlerinde kahvaltı tarzı bir buluşma yapılıp, öğleden sonra ziyaretçi girişi kapanmadan Anıt Kabir'e gidilebilir. Bu ihtimal, buluşma süresini kısıtlayabilir, günü birlik Ankara da olacaklar için dönüş telaşı başlayacağı için zaman sorun olabilir.:hmm

*Sabah saatlerinde Ata'yı ziyaret ederek, akabinde yakın bir mekanda buluşma yapılabilir, zaten akşamın nasıl olduğunu anlayamayacaksınız... :alala

*İki güne yayılacak bir buluşma olacaksa, tadından yenmez ki, ben bu tarz bir buluşma organize edemedim henüz... :saskin

Allah kolaylıklar versin, keyifli bulaşmalarınız olsun.:rock

Bunu yazmayı unutmuşum değindiğiniz çok iyi oldu azzim, Anıtkabir'e öneriler doğrultusunda ben de 15:00 ve sonrasında bir ziyaretten yanayım ancak genel görüşe dahil olamay çalışırız elbette.

Daha önceki mesajımda da yazmıştım ki bu programlar hep 50 dolaylarında katılımcı ile başlar 10-15 kişiyi geçmez benim de tecrübelerime göre, Azizim Kuşadasında buluşma tertip etmiş ve sadece 1 adet katılımcı ile buluşmuş birisiyim ben :kop

Bunun dışında evet DH İstanbul buluşmamızda 8-10 ve DH İzmir mangal partimizde 10-15 kişi ile müthiş eğlenceli zaman geçirmiştik bu anlamda ben de sayı konusunda size katılıyorum ve elbette ki kimseye gelmeyin demiyorum sadece Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir misali bizim de sayımızın 10-15 arası olacağını düşünüyorum, e bunun 4 kişisi zaten biz olduğumuza göre zaten sizin kriterlere uygun bir buluşma olacak gibi duruyor :kiskis

Evet biz, günübirlik Ankaracıyız o gün, ancak dönüşümüzde Eskişehir'e gidip otelde kalacağımız ve ertesi sabah Eskişehiri gezmeyi planladığımız için Ankaradan dönüş konusunda saat ile ilgili bizim sorunumuz olmaz o nedenle hemen hemen bütün olası programlara ayak uydurabiliriz diye düşünüyoırum :ok

Geri
Üst Alt