Eve kutu almayı düşünüyorum. Donanımlar benzer. YouTube, Netflix, Spotify üçgeninde takılmasın yeter.
Mi TV Stick alınır mı? Performans artırmak için uygulama silenleri vs görüyorum. Mi Box S desek 1000 TL. Onun da Pro su çıktı hala gelmedi.
1000 civarına güzel kutu var mı güncel? Lisans sorunu olmayan? Mi Box veya Stick den daha iyi diyebileceğiniz? Yoksa stick al geç mi diyorsunuz? Kriterler belli. Lisans olsun, yazılım berbat olmasın. Applerde kasmasın. ?
Bir de etherneti iyi box var mı? Modemin dibinde kablo ile bağlayabilirim. Wi fi meşgul etmemiş olurum.
Mi Stick alınır neden alınmasın, sadece Youtube, Netflix ve Spotify da kullanacaksan takılmaz. Ama cihaz 1080p dir, 4K değil. 4K olarak Mi Box S var, neredeyse 1 yıla yakındır kullanıyorum, tek bir sorun bile yaşamadım açıkcası, kullanımından memnundum, şimdi Tivo Stream 4K cihaza geçtiğim için kenarda yatıyor. Bu arada Amazon.com dan Tivo'da alabilirsin, en son baktığımda vergisi, algısı dahil herşeyiyle 55 dolar felandı.
Mi Box S in Pro su çıktı ama geleceğini sanmıyorum, hem global versiyonu çıkmadı, hemde cihaz lisanslı değil. Yeni çıkan Mi Stick in üst modeli diyebileceğimiz Tv Stick 4K lisanslı bir ürün, ama daha Türkiye'ye gelmedi, Aliexpress'ten 800-850 TL arası vergi hariç alınıyor ama, geldikten sonra vergisi ne olur sürpriz yumurta ? hani 60 TL de çıkabilir, 300 TL de çıkabilir. O gün sizin paketin denk geldiği memura bağlı birazda ?
Gel gelelim yukarıda bahsi geçen hiç bir cihazın ethernet girişi yok ? ama 5ghz kablosuz bağlantıda kablolu bağlanmış tadını arartmayan cihazlardır. 2.4ghz bağlantı için kefil olmam, onda evin internetiydi, modemiydi gibi detaylara girmemiz gerekecek.
Önerebileceğim cihazlar
Stick olarak ve şuan ülkemizde en iyi işlemciye sahip iki cihaz olarak ( stick olmayanlarda dahil en iyi işlemcilere sahipler ) Sunny Prime Stick Tv ve Realme Google Tv Stick, bu iki cihaz herşeyiyle aynıdır, sadece Sunny tek bir artısı vardır, 16gb depolmaya sahiptir. Şuan ülkemizde 16gb depolamaya sahip tek lisanslı cihazdır. Yeni çıkan Xiaomi Tv Stick 4K da bunlarla aynı özelliğe sahiptir, kopya gibilerdir.
Ethernet girişli cihaz arıyorsan Botech Wzone 4K, Homatics Box Q ve Mecool Km2 gibi cihazları önerebilirim. Gerekli aparatı alırsan Mi Box S alabilirsin.