Allah Tepenizden Baksın Emi..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
O reklam senaryosu muhtemelen Cem Yılmaz'ındır diye düşünüyorum, espri kendisinin o belli çünkü. :kiskis
Kaliteli reklam arayan Huawei'ye bakabilir, Vestel ürettiği telefona düzgün reklam bile çekememiş bir firma, o kadar inanmıyorlardı demek ki ürettikleri ürüne. :haha1

Elin Çinlisi gelip ülkemizde şunu çekebilecek adamı buluyorsa, bizimkiler de bulabilir isterlerse. :bilmiyom

Can abinin DH den ber vurguladığı bir şey var mesela Vestel için.

Ulan adamların kendine ait demo videosu dahi yok şöyle yüksek kaliteli 4K vs

Hitap ettikleri kitleye uygun davranıyorlar demekki.

SONY mesela bir gün kombi yapmaya kalksa, Sence şöyle bir reklam yapar mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Can abinin DH den ber vurguladığı bir şey var mesela Vestel için.

Ulan adamların kendine ait demo videosu dahi yok şöyle yüksek kaliteli 4K vs

Hitap ettikleri kitleye uygun davranıyorlar demekki.

SONY mesela bir gün kombi yapmaya kalksa, Sence şöyle bir reklam yapar mı?

Bizdeki iş insanlarının zihniyeti belli. :bilmiyom
Olan emekçiye, vatandaşa oluyor başka bir şey değil.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bizdeki iş insanlarının zihniyeti belli. :bilmiyom
Olan emekçiye, vatandaşa oluyor başka bir şey değil.
Maalesef ki öyle... :(

Ülke, hiç olmadığı kadar, her alanda çok ağır bir erozyona uğradı ve toplumun değerleri bu erozyona karşı koyamadı hatta bir çoğu da çanak tuttu... Bir kısım da var ki, erozyon ne diye sorsan bilmez...

Ülke, erozyonun ne olduğunu bilmeyen, kafa yormayan, düşünmeyen çapsız ve cahil cühelanın elinde ancak bu kadar oluyor...

Gelecek karanlık, çorak ve seviyesiz olacak, kendinizi ve neslinizi hazırlayın... Allah iyileri korusun kötülüklere fırsat vermesin inşallah.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Maalesef ki öyle... :(

Ülke, hiç olmadığı kadar, her alanda çok ağır bir erozyona uğradı ve toplumun değerleri bu erozyona karşı koyamadı hatta bir çoğu da çanak tuttu... Bir kısım da var ki, erozyon ne diye sorsan bilmez...

Ülke, erozyonun ne olduğunu bilmeyen, kafa yormayan, düşünmeyen çapsız ve cahil cühelanın elinde ancak bu kadar oluyor...

Gelecek karanlık, çorak ve seviyesiz olacak, kendinizi ve neslinizi hazırlayın... Allah iyileri korusun kötülüklere fırsat vermesin inşallah.
kültür erezyonu, değerler erezyonu bir tarafa, bir de gerçek anlamda erezyon riski altında bıraktılar ülkeyi. o kadar çok ağaç yok edildi ki, her yağmur, sel ihtimalini beraber getiriyor artık. yine bir ak parti başarı (!!) hikayesi.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
kültür erezyonu, değerler erezyonu bir tarafa, bir de gerçek anlamda erezyon riski altında bıraktılar ülkeyi. o kadar çok ağaç yok edildi ki, her yağmur, sel ihtimalini beraber getiriyor artık. yine bir ak parti başarı (!!) hikayesi.
Ülke üzerinde her zaman oynanan oyunlar vardı ve en kullanışlı iktidar olarak tiyatro figüranı olmak bu gafillere ve körü körüne destek verenlere nasip oldu. Müslüman oldukları iddiasındalar ve yaptıklarının mutlaka ve mutlaka vebali olacaktır. Herkes ettiğini çeker, ne ettilerse onu çekecekler... Allah, kitap, peygamber diyerek salya sümük ağlayarak bir kesimi kandırmak her dönemde mümkün ama mülkün sahibini kandırmak imkansız.

Rabbim; niyeti temiz, iyilik sahibi müslümanları ve güzel insanları korusun. Ülkenin ve dünyanın temeline dinamit koyan, niyeti bozuk şerolara da fırsat vermesin. Amin !!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Kalite&Kültür&Bilgi v.s konular bizi bozar Beyler!

Reklamlar diyorsunuz ama bunlar da bizim adeta hak ettiğimiz davranışlar olarak bizlere dönmektedir!

ülen her bir şey de müthiş bir erozyon yaşıyoruz son 20 yıldır!
kalitesizliğin adresi TÜRKİYE olmuş adeta!

ama Allah için Cep telefon kullanıcı kalitemiz acaip yüksek yaw,bak herifin eline IPhone var
bilmem kaç model ama kıçında ayağında doğru bir giysisi bile yok! milletçe IPhone cu olmuşuz
akşam sahil bandında yürüyüş yapıyorum,neredeyse elimi sallasan RangeRover ile Porsche ye
çarpıyor:clap2 nasıl kalite ama?? daha Merso ile BMW leri saymıyorum bile
ülen ben LARA da yım yoksa Miami Beach deyim:haha1

dün akşamda bir tane RollyRoyce gördüm yaw,baktım kim sürüyor diye,abi herifi görünce
sadece gldüm yaw abim RR ye ile gelmiş mekana,Vale de hemen aldı arabayı götürdü
park yerine,yanındaki kırıkta belliki manitası,ülen kim bu tipsiz diye merak ettim!
adam sankim memleketi almış gidiyor öyle bir yürüyüş var adamda

Ben RR ilk defa gördüm koıca Antalya da(araba 34 plakalı idi!)

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Benim bu konudaki naçizane görüşüm şu:
Kültürel vb. açılardan bu reklam zaten değerlendirilmez.
Ülke enflasyon ülkesi. 4-5 ay önce 4250 liraya bulduğumuz kombi bugün 5100 lira.
Sanica markası dehşet-ül vahşet bir girişimde bulundu. İnanılmaz da kâr ederler görürsünüz.

Ülkemizde araştıran adam sayısı az.
Kültür seviyesi az çok belli.
Bu markanın da hitap ettiği kesim belli.

ucuz + 7 yıl garanti adı altında belki çoğu markayı sollayacak. Adamların araştıran ve iyi marka almak isteyen kitleye hitap etmediği zaten belli.

halkın da hangi seviyede olduğu (maddi olarak) belli. Sonuç olarak düşük gelirli ve orta gelirli kısım daha fazla, zengin kısım daha az.
Fazla olan kısımdan ciddi bir pazar payı elde edecekler benden söylemesi...

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
vestel in yıllar önce kombisi vardı. ama eksik kalsın birde kombi ile uğraşmayalım:hihi.tablet,telefon,şarj istasyonu,küçük ev aleti vs bunlar bizi çok yıldırdı. bunlara yaptıkları yatırımla keşke beyaz eşya ve tv lere daha fazla yatırım yapsalardı.
Küçük ev aletleri ,tablet vs. çin den fason ithal diye biliyorum doğru mudur?Yani şu ülkeye küçük ev aletlerini üretecek fabrika kurmak zor gelmiş vestel efendiye ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Benim bu konudaki naçizane görüşüm şu:
Kültürel vb. açılardan bu reklam zaten değerlendirilmez.
Ülke enflasyon ülkesi. 4-5 ay önce 4250 liraya bulduğumuz kombi bugün 5100 lira.
Sanica markası dehşet-ül vahşet bir girişimde bulundu. İnanılmaz da kâr ederler görürsünüz.

Ülkemizde araştıran adam sayısı az.
Kültür seviyesi az çok belli.
Bu markanın da hitap ettiği kesim belli.

ucuz + 7 yıl garanti adı altında belki çoğu markayı sollayacak. Adamların araştıran ve iyi marka almak isteyen kitleye hitap etmediği zaten belli.

halkın da hangi seviyede olduğu (maddi olarak) belli. Sonuç olarak düşük gelirli ve orta gelirli kısım daha fazla, zengin kısım daha az.
Fazla olan kısımdan ciddi bir pazar payı elde edecekler benden söylemesi...

Kombi işi biraz öyle ilerlemiyor sanki ama?
Daha çok şu iyidir, bu iyidir gibi söylemlerle gidiyor bence.:bilmiyom

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Halk arasında öyle hocam ama unutmamak gerekir ki malum hükümetin lokomotif gördüğü inşaat sektöründe öyle değil malasef ki.İşin acı gerçeği de kombi markalarının en büyük payı müteahhit lerden kazanıyormuş.Daha önce de bahsettiğim gibi sanica dan daha iyi bir yerli marka olan Warhmhause markasını epey araştırdım.Sektöre gireli 5 seneden fazla olmuş ,cihaz da güzel , ama gel gelelim reklam yok ,servis ağı yok , kurumsallaşma yok.Edindiğim bilgilerden ise markanın zaten müteahhit lerden kazancının yüksek olduğu ,reklama vs. yerel pazarlamayı gereksiz gördükleri ,hatta ve hatta 2 yıl garanti den başka ücretli garanti bile olmaması ,kurumsallaşma anlamında adım atma gereği bile görülmemesi bu duyumum gerçekliğini arttırıyor.Kombi camiasında tüm pazarlamacıların , ustaların yorumu bu şekilde malasef.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ben alırken de bu markaları satan esnaflar bunlar müteahhit markaları ama iyidirler alabilirsin vs. dediler.Hatta Edirne de en lüks en pahalı en kaliteli dediğimiz müteahhit ler bile bu markaları kullanmaya başlamışlar.700 bin liraya ev alıyorsun anahtar teslim , jakuzisinden , kliması var ama bir bakıyordun ankastre set kumtel , kombi sanica ?? Aslında hiç koymasalar daha iyi çünkü benim başıma geldiği gibi sonradan kombi , duşa kabin değişimi gerçekten teferruat lı işler.Ama alıcı için nasılsa parasını veriyoruz kombisi kliması hazır mantığı varken müteahhit içinde 1000 liralık malı evi satarken 2000 liraya satıyoruz mantığı var.Aslında her evin m2 maliyeti ,kullanılan fayans , mutfak dolabı ıvır zıvır maliyeti belli ama hep satış politikası bunlar.??

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Ben alırken de bu markaları satan esnaflar bunlar müteahhit markaları ama iyidirler alabilirsin vs. dediler.Hatta Edirne de en lüks en pahalı en kaliteli dediğimiz müteahhit ler bile bu markaları kullanmaya başlamışlar.700 bin liraya ev alıyorsun anahtar teslim , jakuzisinden , kliması var ama bir bakıyordun ankastre set kumtel , kombi sanica ?? Aslında hiç koymasalar daha iyi çünkü benim başıma geldiği gibi sonradan kombi , duşa kabin değişimi gerçekten teferruat lı işler.Ama alıcı için nasılsa parasını veriyoruz kombisi kliması hazır mantığı varken müteahhit içinde 1000 liralık malı evi satarken 2000 liraya satıyoruz mantığı var.Aslında her evin m2 maliyeti ,kullanılan fayans , mutfak dolabı ıvır zıvır maliyeti belli ama hep satış politikası bunlar.??

Müteahhitler genelde en ucuz kombiyi takıyor bizim burada, gördüğüm durum o.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Halk arasında öyle hocam ama unutmamak gerekir ki malum hükümetin lokomotif gördüğü inşaat sektöründe öyle değil malasef ki.İşin acı gerçeği de kombi markalarının en büyük payı müteahhit lerden kazanıyormuş.Daha önce de bahsettiğim gibi sanica dan daha iyi bir yerli marka olan Warhmhause markasını epey araştırdım.Sektöre gireli 5 seneden fazla olmuş ,cihaz da güzel , ama gel gelelim reklam yok ,servis ağı yok , kurumsallaşma yok.Edindiğim bilgilerden ise markanın zaten müteahhit lerden kazancının yüksek olduğu ,reklama vs. yerel pazarlamayı gereksiz gördükleri ,hatta ve hatta 2 yıl garanti den başka ücretli garanti bile olmaması ,kurumsallaşma anlamında adım atma gereği bile görülmemesi bu duyumum gerçekliğini arttırıyor.Kombi camiasında tüm pazarlamacıların , ustaların yorumu bu şekilde malasef.

Benim kastettiğim daha çok bireysel alımlarda hocam.
Mesela bizim buralarda Demirdöküm iyidir diyor millet birbirine.
İçindeki en ufak parçanın ne olduğunu bilmeden, kulaktan dolma konuşuyor insanlar. :kiskis

Geri
Üst Alt