Amacım tek bir klima ile birden fazla alanı soğutmak değil. Klima bulunduğu odada çalışırken kapı ve pencereler kapatılır kapıyı kapattığım zaman içerisi bu sefer rahatsız edici soğuk oluyor klima 24 derecede orta kademe fanda çalışıyor 26 derecede ise klima bu sefer kendini kısamıyor ve komple duruyor on-off cihazlar gibi. Ama çok sıcak havalarda kapı kapalı şekilde 24 derecede çalışırken rahatsız etmiyor söylediğim örneği Bugün anlatıyorum kapıyı kapatıp 24 derecede Sota nında önerisiyle kompresörü %60 la çalıştırıp deneyeceğimHer şeyden önce hesaplama da bir hata var. Tüketim fazla oluyor diyorsunuz ancak kapıyı açtığınız zaman klimanın çalışma alanını genişletmiş oluyorsunuz. Mantık olarak aynı güce sahip bir cihazın örneğin 17 m2' yi iklimlendirmesi ile harcayacağı enerji 24 m2 alanı iklimlendirmesi ile aynı olmuş olsaydı, hepimiz isterdik. Dolayısıyla klimanın iklimlendirme alanını arttırıp daha az tüketmesini beklemek çok doğru değil. Ayrıca By_Trol ustamın bahsettiği gibi dışarıdaki hava ile ısı farkını minimum seviyede tutarak (24-26 derece) hem tüketimi uygun hale getirip, hem de konforlu bir alan yaratabilirsiniz. Ancak burada şöyle bir handikap mevcut. Hava geçişi sadece bir kapıdan sağlandığı için klimanın bulunduğu oda 24-26 dereceye ayarlanırken diğer alanlar muhtemelen 2-3 derece daha yüksek sıcaklıkta kalacaktır. Havanın ulaştığı tüm alanı aynı ayara getirmeye çalışacağı için de klima daha uzun süre çalışacaktır.
Şu an çalışıyor 24 de orta fan kademesinde tüketim 300 400 kW arası değişiyor dışarısı 30 dereceNormal geliyor o kadar fazla değil o kadar olur. 3 saat çalış sonra dur yaptırmayın 7/24 aktif çalışsın 23-25° arası ayarlayın.
Son düzenleme: