Üstat inanırmısın bu gün kapıyı aldığım yer de aynısını söyledi attıkları mail de.
Ben ne hikmetse kapının takıldığı tarafın hep sabit olduğunu, diğer tarafı ile aynı olmadığını düşündüm .. ondan hep takla attırdım kafam da.. halbukii kapının iki kenarı da aynı ... menteşeler hem kapının önünden, hem de kanatları karıştırarak takılmış... yani en az iki yanlış var bu montajda ...
kapıları söküp bu şekilde tekrar taksak da bazı delikler olacak kapıda ... artık oraları dolguyla dolrurup vernik gibi olan yağı sürüp geçicez.. başka çaresi yok .. yamukluğu düzeltmenin de çok bir pratik yolu yok sanırım ...
Bir sorum daha var..
Bu kapı dışa doğru açılıyor.. lakin arabayı sokup, kapıları kapatıyorum ... Menteşeler de şu an taşıyıcı direklerin dışına takılmış durumda (yakın foto ekledim)..
Aldığım yerdeki resimler de meteşeler direklerin hep iç tarafına takılmış .. sorum şu .. menteşeleri ön taraftan alıp, iç tarafa koyarsak kapıyı dışa açabilirmiyiz sizce ? Menteşe engelleyebilir gibi geliyor ... ama çokta emin olamadım ... veya menteşeleri direğin önünde bırakıp, kapının arkasında monte edip dışarıya açılmasını mı sağlamalıyız .... (bu durumda kapı direklerden biraz daha fazla önde kalır, direkle arası açılır, ağırlık daha ileri gider ve direği de zamanla eğebilir (mevcutta 1.5cm kadar eğimi var direğin dışa doğru)