Panel aynı diğer bileşenler farklı olup aynı teknik detayı veriyor gerek yok pahalıyı almaya diyen Adem bey ise o halde videoda da Sony yüksek ücrete gerek yok Samsung alırım da denmemeli. Çorba farklıysa Sony de farklı yapıyordur o halde demeliyiz
Beni kısa süreli tanıyıp değerlendirenlerin bu şekilde düşünmesinde anormal bir durum yok zira haklısınız bu bakış açınız ile.
Sorun şu ki beni bir ekonomist, objeleri de usd veya avro gibi görmemelisiniz yani düşünce ''Alın'', Yükselince ''Satın'' gibi öngörülebilir durumları yok benim verdiğim tavsiyelerin veya düşüncelerimin.
Kaldı ki her 10-15 mesajımdan birisinde mutlaka not yazarım ''Bunları uzman görüşü olarak algılamayın, kişisel yaklaşımımdır'' diye.
Şükür yıllardır şu mecrada bir kişi bile gelip bana hatalı yönlendirme yaptığımı veya aldığı üründen şikayetçi olduğunu belirtmedi, belki de adam aslında hiç beğenmedi ama nezaketen, sevgisinden bir şey dememiştir onu bilemiyorum.
Haklı olduğunuz konu şu; Yıllarca bunu da anlattım, videolarımda da bunu dile getirdim ve dedim ki'' Bir gün X kişisine ''çok güzel'' dediğim Y markası için, Ertesi gün Z kişisine ''Alma çok kötü'' diyebilirim''
Bunu neden yaptığımın da açıklamaları var ve hatta şu son 3-5 videomdan birisinde yine bu konuya değinme gereği duydum, hangi videoda olduğunu hatırlayan dostlar var ise eklerse linki sevinirim.
Kişi, yaş, konum, ekonomik durum, siyasi bakış açısı, uyruğu, kullandığı eski televizyonu, evde kaç kişi oldukları, yaşadığı bölge, satın alacağı kurum, satın alma şekli, evindeki diğer ürünleri, ebeveyn mi yoksa evin evlatlarından mı olduğu, hediye mi alacağı yoksa kendisi mi kullanacağı, peşin mi ödeyeceği yoksa taksitle mi alacağı, Obsesif kompulsif mi yoksa Procrastination olup olmadığı gibi o kadar ama o kadar çok etken var ki bir insanın karar verme mekanizmasına etki eden ve dolayısı ile benim yönlendirmeme yön veren.
Şöyle değerlendirin konuyu. Bahsi geçen SONY tv yi ileri derece rahat karakteri olan ve ekonomik yönden sorunu olmayan birisine önerip ''SONY abi için rahat olsun sen bunu al'' derim.
Obsesif derecede titiz olan birisi için beni dövseler dahi SONY den başka marka önermem zira üretim kalitesi ve mühendislik anlamında bu adamların titizliğini bilirim.
Yalnız ekonomik durumu sıkıntılı ancak relax birisi olduğunda o zaman zaten gerçek olan düşüncelerimi ön plana alırım ve ''İçerisinde kullanılan malzemeler zaten aynı, yalnız ufak tefek kusurları görmezden gelebileceksen bunu al'' derim ve senin U9500 ü o zaman öneririm.
Ayrıca eğer aynı tv den bahsediyorsak senin yazdığın gibi rate değeri 2500hz değil 1000hz o tv nin. PS5 için kimseye güvenip de içerisinden PANDA panel çıkma olasılığı olan Vestel üretimi 50hz paneli olan bir tv ben önermem.
Ayrıca bu tv önerme piyasasından nefret ettiğimi beni tanıyan herkes bilir, kimseyi kırmamak adına destek olmaya çalışıyorum yoksa meydan bana ait değil, dileyen gelir, yazdıklarıma itiraz eder ve ''Hayır o öyle değil böyle, o nedenle bu alınmalı'' diye yazar ve ben açık yüreklilikle yazıyorum ki mutlu olurum zira üzerimden çok büyük bir yük almış olursunuz. Bunu yapmak için bir kişi geldi, o da belli bir amaca, markaya hizmet etmeye geldiği için içimizde tutmadık.
Bir dönem sevgili
Aragorn a satayım bu işi dedim ama adam zeki kardeşim ''istemem'' dedi
Yani benim söylediklerim kanun değil, kural değil. Kimse benim yazdığımı doğru kabul etmek zorunda da değil zira defalarca yazdık biz burada otorite değiliz. Bizim öyle bize Hoca desinler, pohpohlasınlar derdimiz yok, tutulmuş adamlara Üstat Duayen Pir dedirttirmiyoruz kendimize başka mecralarda olduğu gibi.
Benim tarzım bu, kendimce düşüncelerim var, kendime ait bakış açım var, kendi psikolojim ve analiz mekanizmam var, yazı tarzını beğenmediğim kişiye kısayoldan ''şuna bakabilirsiniz'' der geçerim zira ileride başıma ekşisin istemem, darılmasın kimse ama kıl tüy kişilerle de uğraşmam neticede burada aile ortamında destek olalım, arada iki lafın belini kıralım diye verdiğimiz uğraş bunlar, biz satıcı değiliz ki birilerini bir marka veya model için ikna etmeye uğraşalım, bana ne kim neyi isterse onu alır bu kadar basit.
Ayrıca PS5 gibi henüz ne olduğunu bile bilmediğimiz, elimize alıp incelemediğimiz bir bilinmez için ben U9500 önermem arkadaş, dileyen buyursun önersin ''Çok güzel'' desin, Ben ne derim, ne de diyene mani olurum bu kadar basit.
PS5 taksanız U9500 de çalışmaz mı? Elbette çalışır, 10 numara mı çalışır? hayır muhtemelen puanlama yapsak 10 üzerinden 6 puan alır benden. Peki yarım yamalak çalışacak olan, hangi panel geleceğini bilmediğim, vestel mühendisliğinde üretilmiş, BLU havuzu Manisada toplanmış, 1000hz rate değeri olan 50hz panelli bir tv ye 4500tl ben PS5 için verirmiyim?
6999tl ye Q60R olan ortamda vermem. Vermem kimse kusura bakmasın. 55Q60 kapalı kutu yok mu? Sorun
albanez Can abiye bu güne kadar açık kutu kaç tane tv almış?
Samsung un insanlara TU serileri ile yaşattığı rezalet sonrası kaç kişiye teşhirden RU serisi ürün aldırdım sayısını bilmiyorum çünkü artık ürün yok, RU serisi bulunmuyor ve kıymete bindi.
Kaldı ki benim gibi Teşhir ürün almayın aman dikkat diyen adam insanlara açık ürün aldırmışsa, bir şeyler olmuştur ki bunu yapmışızdır. Buna bizi mecbur edenler utansın ne diyeyim yani.
Evet, doğru; Kendimle çelişiyorum
Evet, doğru; verdiğim bilgiler tutarsız
Bu piyasada, bu zengin karakterli toplum içerisinde, bu üretimlerle çelişmeden tutarlı bilgi verecek dostlarımızı meydana davet ediyoruz o zaman.
teraspy emmi piste dansa çağırıyoruz müzik yok yahu bu nasıl organizasyon böyle?
Ne yani millet 500 mark karşılığında çalarken biz TL veriyoruz diye kapris mi yapıyorsun