A101 Toshiba 58'' 58UL3A63DT 23.01.2020 3499TL

B Çevrimdışı

bilebiletutsak

Yeni Üye
7 Şub 2020
8
42
Merhabalar ben de aranıza yeni katıldım 2 gündür televizyonu kullanıyorum genel olarak idare eder bir televizyon diyebilirim fakat bazı probemleri var 2 günlük inceleme ile kasa kısmından başlarsak ekran çerçevesinin üst kısmının düzgün olmadığını gördüm yandan bakıldığında hem çerçeve hem de ekranın dalgalı olduğunu gördüm, işlev kısmına gelirsek youtube uygulamasında 4K görüntüyü oynatmakta zorlandığını gördüm 4K bir video açtığımda otomatik olarak 4K ya ayarlı olan video çözünürlüğünü düşürerek 1440p ye düşürüyor tekrar manuel olarak 2160p ye ayarladığımdaysa ses bozulmaya başlıyor ve bir süre sonra takılıp yükleniyor mesajı veriyor, internet ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü 35mbps hızım var ve kablo ile modeme bağlı ayarlar ağ kısmından internet hız testi yaptığımda saçma bir şekilde 3mbps 5mbps gibi sonuçlar çıkıyor dolayısıyla 4K oynatamayan bir 4K tv almışım, Aynı sorunu yaşayanlar var mı bilemem umarım ileride yazılım güncellemesiyle bu sorunlar çözülür.

N Çevrimdışı

nedimm

Aktif Üye
10 Ara 2017
493
Merhabalar ben de aranıza yeni katıldım 2 gündür televizyonu kullanıyorum genel olarak idare eder bir televizyon diyebilirim fakat bazı probemleri var 2 günlük inceleme ile kasa kısmından başlarsak ekran çerçevesinin üst kısmının düzgün olmadığını gördüm yandan bakıldığında hem çerçeve hem de ekranın dalgalı olduğunu gördüm, işlev kısmına gelirsek youtube uygulamasında 4K görüntüyü oynatmakta zorlandığını gördüm 4K bir video açtığımda otomatik olarak 4K ya ayarlı olan video çözünürlüğünü düşürerek 1440p ye düşürüyor tekrar manuel olarak 2160p ye ayarladığımdaysa ses bozulmaya başlıyor ve bir süre sonra takılıp yükleniyor mesajı veriyor, internet ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü 35mbps hızım var ve kablo ile modeme bağlı ayarlar ağ kısmından internet hız testi yaptığımda saçma bir şekilde 3mbps 5mbps gibi sonuçlar çıkıyor dolayısıyla 4K oynatamayan bir 4K tv almışım, Aynı sorunu yaşayanlar var mı bilemem umarım ileride yazılım güncellemesiyle bu sorunlar çözülür.
Aynen kardeş 3 adet 55inc 9 serisi vestel TV aldım alt yapım 35 bit internet ama Youtube den 4k çözünürlükte demo görüntü yani 5 dakikalık videolar izleyemedim hep 2 k da yani 1440 pikselde izledim demekki işlemci ile ilgili bir durum bu

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
Arkadaşlar televizyon bu gün kuruldu. Çok garip bir problemle karşı karşıyayım. Kurulur kurulmaz televizyon dışarı ciktik. Geldiğimizde TV açıktı. Daha sonra hadi dedim hdmı arctan ses sistemini bağlayayim dedim. Bağladım. Televizyon kendi kendine aşağı tuşuna basiyor sanki. Dedim herhalde kumanda bozuk pilleri çıkarıyorum. Hala devam ediyor aşağıya basmaya. Bir beş dk falan gittikten sonra duruyor. Ama ne zaman kaynağa bassam aynı şeyler olmaya başlıyor. Bu arada arci da çalıstiramadim. İlk günden can sıkıcı bir olay.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Arkadaşlar televizyon bu gün kuruldu. Çok garip bir problemle karşı karşıyayım. Kurulur kurulmaz televizyon dışarı ciktik. Geldiğimizde TV açıktı. Daha sonra hadi dedim hdmı arctan ses sistemini bağlayayim dedim. Bağladım. Televizyon kendi kendine aşağı tuşuna basiyor sanki. Dedim herhalde kumanda bozuk pilleri çıkarıyorum. Hala devam ediyor aşağıya basmaya. Bir beş dk falan gittikten sonra duruyor. Ama ne zaman kaynağa bassam aynı şeyler olmaya başlıyor. Bu arada arci da çalıstiramadim. İlk günden can sıkıcı bir olay.
Geçmiş olsun, arka kısımda USB girişinin altında küçük bir tuş var kitapçıkta da belirtiyor o tuşa bı kere basın belki kurulumda tuşlar basılı kalmış olabilir

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
Geçmiş olsun, arka kısımda USB girişinin altında küçük bir tuş var kitapçıkta da belirtiyor o tuşa bı kere basın belki kurulumda tuşlar basılı kalmış olabilir
Hocam malesef duvardan çıkardım TV yi sadece en alt kısımda bir tuş var. Onda da herhangi bir takılma yok. Sonra fabrika ayarlarına döneyim dedim. Belki ondandır. Ondan da değil. Şimdi uyduyu kurmaya calisiyorum. Kanallar var görüntü çekim yok

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hocam malesef duvardan çıkardım TV yi sadece en alt kısımda bir tuş var. Onda da herhangi bir takılma yok. Sonra fabrika ayarlarına döneyim dedim. Belki ondandır. Ondan da değil. Şimdi uyduyu kurmaya calisiyorum. Kanallar var görüntü çekim yok
Kurulumda discq ayari yapmayı unutmuş olabilirsiniz. Kurulumda çanak ayarini merkezi sistem varsa ona göre ayarlamanız gerekir.
Peki bulunduğu odada wifi, modem,oda termostatı, tasarruflu ampul, gibi cihazlar varsa bu da tetikleyebilir.
Arıza olduğundan şüpheniz varsa servisten destek alınız. Sonuçta yeni kuruldu.
Yukarıdaki saydıklarım bizzat tecrube ile olmuştur ?
Ben karşı binada kahvehanenin kumandasindan etkilendiğini bile gördüm.
Sonuç hakkında yine bilgi bekliyoruz

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
F fikoloji, hocam uyduyu yapmayı başardım. Şimdilik netfilixi izleyebiliyorum normal kanallarda aşağı yönde sürekli kanal değiştiriyor.

S Çevrimdışı

Samgaso

Yeni Üye
8 Şub 2020
2
39
Merhabalar arkadaşlar.
Bende bu tv den almayı düşünüyorum. Cihazla ilgili tek ama yek önceliğin görüntü kalitesi. Smart özelliği, ses kalitesi hiç önemli değil çünkü ses sistemi ve android box kullanıyorum. Vestelin 58u9500 tvsi aynı fiyat aralığında. İkisi arasında görüntü kalitesi nasıl.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
F fikoloji, hocam uyduyu yapmayı başardım. Şimdilik netfilixi izleyebiliyorum normal kanallarda aşağı yönde sürekli kanal değiştiriyor.
Evet takılı kalmış gibi ilk kurulum da çözülmedi ise servisten destek almanız daha doğru olacaktır. Kumanda pilleri dışarıda kanal degiştiryorsa kumandadan değildir.
Bir önceki mesajda yazdıklarımı kontrol ediniz sorun devam etmesi durumunda servisi arayarak yardım isteyiniz arıza büyük ise değişim talep edenin basit birşeyse (soket gevşek, göz tuşu takılı kalmış) gibi ise onarımda yaptırabilirsiniz tabi karar sizin. Malum endüstriyel bir ortamda üretiliyor 100 de 1 de olsa karşımıza çıkıyor. Bu ürünü bir çok kişiye önerdik ve mesajları okuduysaniz ilk arıza gördüğümüz arkadaşlardan biri oldunuz ☹️

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar arkadaşlar.
Bende bu tv den almayı düşünüyorum. Cihazla ilgili tek ama yek önceliğin görüntü kalitesi. Smart özelliği, ses kalitesi hiç önemli değil çünkü ses sistemi ve android box kullanıyorum. Vestelin 58u9500 tvsi aynı fiyat aralığında. İkisi arasında görüntü kalitesi nasıl.
İkiside panda panel, bı fark olmayacaktır. Özellikle açı problemi varsa başka model veya marka tercih etmeniz daha doğru olacaktır

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
F fikoloji, hocam şimdide sürekli ses acma problemi daha çıktı. Pazartesi servisi arayacağım artık. Eski tvyi geri kurdum. İlk iki günden bu kadar çok problem olması insanın canını sıktı açıkçası.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
F fikoloji, hocam şimdide sürekli ses acma problemi daha çıktı. Pazartesi servisi arayacağım artık. Eski tvyi geri kurdum. İlk iki günden bu kadar çok problem olması insanın canını sıktı açıkçası.
Ama şunu yapmayi unutma bı kaç video al, bazen dokotoru gören hasta iyi oluyor ☺️
Servis gelir fişe takar çalışır sorun olmaz sonra hem kendin sitres yapıyorsun, hem servis ; abi hani problem diyor ?
Garantiye almak için kenara köy yaptığı anda video al, videoda kumandada gözüksün, gerekirse kumandanın pilinin takilmadigi da olsun.
Servisler bu tip videolardan yola çıkarak daha çabuk teşhis koyabilir.

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
F fikoloji, hocam muhtemelen push swich bozuk veya soğuk lehim olmuş. Tvyi sokerken bir daha bakayım dedim. Şimdi baya azaldı problemler. Dediğiniz gibi videoyu servisin WhatsApp numarasına gönderdim.

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
Arkadaşlar garantiden bu gün gelindi. Sorun tuş bordunda çıktı. Şimdilik tuş iptal edildi. Fabrikadan board veya televizyon bekleniyor. Kullandıkça bir iki sey dikkatimi çekti.
Kurulumu yapan arkadaş ısrarla hbbyi kapatıyor. Yine kapatmış. Fark edemedim.
Tam köşe noktalarda hafif kararma var. Özellikle tam beyaz ekranda belli oluyor. Servis normal dedi.
Hızlı sahnelerde motion blur gibi karelenme oluyor. Buda normal dendi. Daha önceki seg te böyle pek birşey yoktu. Acaba ben mi çok dikkatliyimde sakınan göze çöp mu batıyor. ?

Geri
Üst Alt