65TWS218 ve MB180E 'nin Özellikleri Hakkında. HDR ve DTS-HD

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Selamlar.
Ben bu TV'den aldım.
Şöyle bir hata var benim televizyonumda.
Uydu yayını izlerken ekran ayarlarından örnek olarak '" doğal"ı seçiyorum. Enerji tasarrufunu özel moduna alıyorum ve arka ışığı düşük bir değere alıyorum. YouTube'u açıyorum. Arka ışık maksimum seviyeye otamatik olarak çıkıyor. Aynı ayarlamayı YouTube'da da yapıyorum. Yani arka ışığı azaltiiyorum. İstediğim ayara getiriyorum. Fakat programı kapatıp tekrar açtığımda yine en parlak moda geliyor.
Aynı hatayı Prime Video'da da ve diğer uygulamalarda da yaşıyorum.
Yani uygulamalarda arka ışığı düşük bir değerde tutamiyorsunuz.
Televizyonun maksimum parlaklığı çok yüksek. Özellikle geceleri far görmüş tavşan gibi oluyorsunuz uygulama değiştirince. Göz sağlığına zararlı.

Şimdi televizyonu alalı 4gun oldu. Bugün servis geldi . Genç çocuk abi ben bı araştırayım dedi gitti.
Bu hatanin nedeni nedir . Nasıl bir yol izlemeliyim. Yazılımla falan çözülür mü ? Yoksa direk değişim mi istemeliyim?
Bu televizyonu kullanıp böyle bir hata alan var mıdır?
Bu bir hata değildir yazılımsal bu şekildedir

B Çevrimdışı

Bar82

Yeni Üye
28 Tem 2022
9
42
Hocam Tv nin başka sorunu yoksa (ışık sızması, banding vs.) bence bir Tv box alıp kullanmaya devam edin. Bu devirde sorunsuz Tv bulmak zor.
Problemi ilk fark ettiğimde iç sesim bana bunu söyledi. Görüntü kalitesi , ışık sızması, bulutlanma normal düzeylerdeydi. Müşteri hizmetlerini arayayım belki yazılımsal bir hatadır çözülür diye düşündüm . Ancak sonrasındaki yaklaşım hoşuma gitmedi. Tabi oluşacak bin küsür liralık masrafta cabası.

Bu bir hata değildir yazılımsal bu şekildedir

Bilgi için teşekkürler ustam. Merak ettiğim husus buydu. Servis ve müşteri hizmetleri aynı şeyi ifade ettiler. Ancak çok şaşırdım ve inanamadım . Açıkçası konuyu kapatmak istediklerini düşündüm. Nasıl olurda böyle bir ürün üretilir ve satılır hala şaşkınım.

Bu durumu firma hata olarak görmese de benim için bu çok önemli bir hata ve eksiklik. Bu bulutlanma, karelenme ,ışık sızması, gibi seyir zevkini bozacak keyfe keder bir durum değil. Tabii ki bu durumları da kimse yaşamasın. Ancak bu direk göz sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum. Özellikle benim gibi göz sağlığına dikkat etmesi gereken biriyseniz.

Bu özellik bu modelde yok.Teşekkür ederim.

Değerli zamanını ayırıp yazan herkese teşekkür ederim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Problemi ilk fark ettiğimde iç sesim bana bunu söyledi. Görüntü kalitesi , ışık sızması, bulutlanma normal düzeylerdeydi. Müşteri hizmetlerini arayayım belki yazılımsal bir hatadır çözülür diye düşündüm . Ancak sonrasındaki yaklaşım hoşuma gitmedi. Tabi oluşacak bin küsür liralık masrafta cabası.

Bilgi için teşekkürler ustam. Merak ettiğim husus buydu. Servis ve müşteri hizmetleri aynı şeyi ifade ettiler. Ancak çok şaşırdım ve inanamadım . Açıkçası konuyu kapatmak istediklerini düşündüm. Nasıl olurda böyle bir ürün üretilir ve satılır hala şaşkınım.

Bu durumu firma hata olarak görmese de benim için bu çok önemli bir hata ve eksiklik. Bu bulutlanma, karelenme ,ışık sızması, gibi seyir zevkini bozacak keyfe keder bir durum değil. Tabii ki bu durumları da kimse yaşamasın. Ancak bu direk göz sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum. Özellikle benim gibi göz sağlığına dikkat etmesi gereken biriyseniz.

Bu özellik bu modelde yok.Teşekkür ederim.

Değerli zamanını ayırıp yazan herkese teşekkür ederim.
Göz sağlığını düşünüp büyük TV almayın 😊 çok yorar.
En azından bunun kullanıcıya bırakılması lazımdı. Otomatik fabrika ayarına donmemeli.

B Çevrimdışı

Berna

Yeni Üye
1 Ağu 2022
3
29
B Bar82, Merhaba bende bu model tv'den sipariş vermek istiyorumda. Siz tv'nin parlaklığı baya yüksek olduğunu söylemişsiniz. Bende parlak canlı bir tv arıyordum almak için sizin yorumunuzu okuyunca almaya karar verdim sonunda. Acaba sizin aldığınız tv'de hangi panel var biliyormusunuz ? BOE ve LG panel kullanılmış bu modelde. Sizden ricam olarak tv açıkkan menü tuşu ardından 4725 basarak ekran resmi paylaşırmısınız lütfen ? VESTEL Panel Bilgi hattı konusundan hangi panel olduğunu öğrenmek isterimde :) panel öğrenme konusu burda ; https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-panel-bilgi-hatti.449/page-826

B Çevrimdışı

Bar82

Yeni Üye
28 Tem 2022
9
42
B Bar82, Merhaba bende bu model tv'den sipariş vermek istiyorumda. Siz tv'nin parlaklığı baya yüksek olduğunu söylemişsiniz. Bende parlak canlı bir tv arıyordum almak için sizin yorumunuzu okuyunca almaya karar verdim sonunda. Acaba sizin aldığınız tv'de hangi panel var biliyormusunuz ? BOE ve LG panel kullanılmış bu modelde. Sizden ricam olarak tv açıkkan menü tuşu ardından 4725 basarak ekran resmi paylaşırmısınız lütfen ? VESTEL Panel Bilgi hattı konusundan hangi panel olduğunu öğrenmek isterimde :) panel öğrenme konusu burda ; https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-panel-bilgi-hatti.449/page-8
Merhaba. İlgili bölümde paylaştım
Tahminim boe 'den yana.

theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
142
36
B Bar82, flash belleğe yada harici HDD herhangi bir video film atıp USB girişine takin oynatırken o kısımda renk ayarlarınızı yapın sonra Amazon YouTube girip denermisin aynı renk ayarları durucakmi bakarmisin

B Çevrimdışı

Bar82

Yeni Üye
28 Tem 2022
9
42
Mat ve ips Adem Usta'nın videosunu izlemiştim.
B Bar82, flash belleğe yada harici HDD herhangi bir video film atıp USB girişine takin oynatırken o kısımda renk ayarlarınızı yapın sonra Amazon YouTube girip denermisin aynı renk ayarları durucakmi bakarmisin
Bunu da deneyeyim. Karışıklık sadece enerji tasarrufunda yani arka ışık.
Siz kontrol ettiniz mi ? Var mı böyle birşey.
Gerçi Müşteri hizmetleri cihazın bu şekilde olduğunu söyledi. Fikoloji Usta da yazılımın böyle olduğunu belirtmişti.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Mat ve ips Adem Usta'nın videosunu izlemiştim.

Bunu da deneyeyim. Karışıklık sadece enerji tasarrufunda yani arka ışık.
Siz kontrol ettiniz mi ? Var mı böyle birşey.
Gerçi Müşteri hizmetleri cihazın bu şekilde olduğunu söyledi. Fikoloji Usta da yazılımın böyle olduğunu belirtmişti.
Sadece bu modele özgü değil Vestel üretimi olan her cihazda Netflix YouTube gibi platformda yapılan ekran ayarı kapatıp açınca siliniyor

H Çevrimdışı

hadeka

Aktif Üye
7 Eki 2019
158
Sadece bu modele özgü değil Vestel üretimi olan her cihazda Netflix YouTube gibi platformda yapılan ekran ayarı kapatıp açınca siliniyor
Bendeki androidlerde yiutube bıraktığım gibi, silinmiyor, netflix kullanmadığım için bilmiyorum, ayrıca eski smart 40fb tv de de silinmiyordu.

Geri
Üst Alt