55ud9290 teknik özellikler

H Çevrimdışı

Hamido

Yeni Üye
27 Nis 2020
31
32
Elbette aramak elinizde ama fotoğraftan gördüğüm kriter dahilinde gözüktüğü gene de siz bilirsiniz, keyifli seyirler ?
Hala aramadim ☺️ İyi gibi hic fark edilmiyo. Sadece kanal gecislerinde dikkat edilirse anlasiliyo bariz bi sekilde o kadar. Bunun buyume vs gibi sorunu yok degil mi. Bide ekranin ust koselerime hafif baski uyguladigimda parmagimla tık tık ses geliyo icine giriyo bu normal mi ?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hala aramadim ☺ İyi gibi hic fark edilmiyo. Sadece kanal gecislerinde dikkat edilirse anlasiliyo bariz bi sekilde o kadar. Bunun buyume vs gibi sorunu yok degil mi. Bide ekranin ust koselerime hafif baski uyguladigimda parmagimla tık tık ses geliyo icine giriyo bu normal mi ?
Bulutlanma büyümez öbür konu için ustalar görmesi lazım, sanırım montaj kalitesiyle ilgili bir şey

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
IMG_20200513_160731.jpg
IMG_20200513_160725.jpg

Tv dün geldi bugun kuruldu. Kurulum sonrasi test ettim sorun gormedim. Samsung 40 inc lcd den sonra değişik oldu. Fakat lcd tv de hareketli sahnelerde bulanma olmuyor ama bunda ufaktan var. Yandan dogal olarak görüntü iyi değil ama yandan tv izlenmiyor. Memnun kaldim diyebilirim. Mi box kullandığımdan memuleri ile isim yok ama yinede güzel.

H Çevrimdışı

Hamido

Yeni Üye
27 Nis 2020
31
32
IMG_20200513_160731.jpg
IMG_20200513_160725.jpg

Tv dün geldi bugun kuruldu. Kurulum sonrasi test ettim sorun gormedim. Samsung 40 inc lcd den sonra değişik oldu. Fakat lcd tv de hareketli sahnelerde bulanma olmuyor ama bunda ufaktan var. Yandan dogal olarak görüntü iyi değil ama yandan tv izlenmiyor. Memnun kaldim diyebilirim. Mi box kullandığımdan memuleri ile isim yok ama yinede güzel.
Hayirli olsun 9290miydi sizinki de. Dediginiz gibi cok hizli sahnelerde biraz karisiklik oluyo gibi ancak verdigi renkler vs cok iyi. Fiyat olarak alinabilcek iyi tvlerden bence. Buradaki tecrubeli abiler sagolsunlar bu tv yi almama vesile oldular. Yoksa 58u9500 alacaktim ☺️

H Çevrimdışı

horatio

Yeni Üye
13 May 2020
4
49
Selamlar, Netflix yayınlarında 4k ya kadar destek veriyor mu bu model? Test Pattern yapıp deneyen oldu mu acaba?

Ayrıca netten uygun fiyatlı nereden alıyorsunuz? Çoğu sitede kapanmış satışa.

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

Hamido

Yeni Üye
27 Nis 2020
31
32
Selamlar, Netflix yayınlarında 4k ya kadar destek veriyor mu bu model? Test Pattern yapıp deneyen oldu mu acaba?

Test pattern yapip dememedim. Netflix uyeligim şu anda 4k degil. Hd olarak izliyorum. Ben trendyoldan 1hafta kadar once 3444tl ye almistim. Şu anda 4bin olmus sanirim.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109

Netflix 4K desteği Vestel TV'lerde uzun zamandır var. Ayrıca test pattern yerine sadece i butonuna basınca, herhangi bir içerikte çözünürlük bilgisi görülebiliyor.

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
Hayirli olsun 9290miydi sizinki de. Dediginiz gibi cok hizli sahnelerde biraz karisiklik oluyo gibi ancak verdigi renkler vs cok iyi. Fiyat olarak alinabilcek iyi tvlerden bence. Buradaki tecrubeli abiler sagolsunlar bu tv yi almama vesile oldular. Yoksa 58u9500 alacaktim ☺
Evet urun 55ud9290. 9280 alacaktim fiyat yükselttiler daha sonra 58u9500 alacaktim bu ürünü 3499 tl yapınca hepsiburada bunu aldim.

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
Eve geldigimde karanlikta dogal olarak hemem netfixten bi film patlattim. Goruntu akiciligi normal. Cok cok beklentiye girmeyin. Ancak bi sorun var televizyonda. Çıplak gozle cok belli olmuyo. Fotografta cok daha fazla gorunuyo. Bu durum sorun acar mi bana. Degisim istesem gelecek tv nasil olur?
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji

A7C44759-65A3-4AE3-98B9-2B766F88608E.jpg
Dün akşam farkettim bendede bu şekilde bi bulutlanma soz konusu ama sikinti yok rahatsiz eder derecesinde degil. 4k için test yaptım kendi yazılımını netflixde başarılı iyi calisiyor. 4k da yine değineceğim hizli aksiyon sahneleri sorun olmayacak şekilde bozulmalar var. Fiyatina göre cok iyi televizyon tavsiye ederim. Büyük beklentisi olanlar samsung alabilir tabi ne kadar ekmek o kadar kofte meselesi.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Çok hızlı hareketli sahnelerdeki bozulmaların sebebi MEMC fonksiyonu olabilir. Kare sayısı aynıyken, hızlı sahneler geldiğinde iki kare arasındaki fark artar.

MEMC'in çalışma prensibi önceki ve sonraki kareyi analiz edip, bu ikisi arasına tahmini bir kare daha koymak olduğu için; bu iki kare arasındaki fark arttığında tahmin algoritmasının isabet oranı düşüyor. (Tabi işlem gücü, algoritma kalitesi vs markadan markaya değişiklik gösterir) Bu da o gördüğünüz bozulmalar, karelenmeler gibi sonuçlara neden oluyor.

Kısacası MEMC'i kapalı hale getirip aynı sahneleri tekrar izlemenizi tavsiye ederim.

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
Çok hızlı hareketli sahnelerdeki bozulmaların sebebi MEMC fonksiyonu olabilir. Kare sayısı aynıyken, hızlı sahneler geldiğinde iki kare arasındaki fark artar.

MEMC'in çalışma prensibi önceki ve sonraki kareyi analiz edip, bu ikisi arasına tahmini bir kare daha koymak olduğu için; bu iki kare arasındaki fark arttığında tahmin algoritmasının isabet oranı düşüyor. (Tabi işlem gücü, algoritma kalitesi vs markadan markaya değişiklik gösterir) Bu da o gördüğünüz bozulmalar, karelenmeler gibi sonuçlara neden oluyor.

Kısacası MEMC'i kapalı hale getirip aynı sahneleri tekrar izlemenizi tavsiye ederim.
Kapatınca farketti suan farkedemiyorum karelenmeleri tesekkur ederim. Galiba o özellik için islemci yavaş geliyor.

H Çevrimdışı

Hamido

Yeni Üye
27 Nis 2020
31
32

Bu goruntu kalitesinin en iyi seviyede olmasi icin hangi ayarlari yapmamiz gerekiyo. Bilginiz var ise paylasir misiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dün akşam farkettim bendede bu şekilde bi bulutlanma soz konusu ama sikinti yok rahatsiz eder derecesinde degil. 4k için test yaptım kendi yazılımını netflixde başarılı iyi calisiyor. 4k da yine değineceğim hizli aksiyon sahneleri sorun olmayacak şekilde bozulmalar var. Fiyatina göre cok iyi televizyon tavsiye ederim. Büyük beklentisi olanlar samsung alabilir tabi ne kadar ekmek o kadar kofte meselesi.
Sizde ki bulutlanma benimki kadar var mi? Kafama takiliyo bu durum biraz. Degisim istesem gelecek tv nasil olur diye dusunuyorum.

Geri
Üst Alt