55QN90B için tavsiyeler

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın karanlık bir ortamda siyah performansına bakarsınız bulutlanma ile ilgili foto bekliyorum :) merak ediyorum qn90b nasıl bir siyahı var.
Bunun gibi üst düzey tv modellerinde, siyah ekran sahnelerde tv'nin çerçeveleri ile ekranı ayırt edemezsiniz, simsiyah olur 😊 Bende Sony XH9077 var, siyahlar muhteşem. Bazen hayretle merak ediyorum, böylesine siyah kalitesini nasıl başarmışlar diye.

Bunlar tv nin kendi test ekranlarından aldığım ekran görüntüleri. Telefon kamerası da kalitesiz kalmış olabilir, ıphone 7 ile çektim.

CA53F84D-23BA-4408-931B-81DFBAC0494B.jpg
55D7DE7A-4FCE-4EA8-A7FB-C9C09B5B0577.jpg
59D4A6A3-B233-4D2C-8364-7FC8AE5000DC.jpg
27B772BF-928B-4522-9385-D18E80362199.jpg
A979167F-38F3-45A5-A6AE-3AEEAA90BCC0.jpg

Bunlar da öneriler üzerine youtube üzerinden açtığım ekran testinden aldığım görüntüler.

E1D3DC23-4199-4472-94A5-89F1D01B55AE.jpg
1D38CB7E-0F95-4EC4-907D-375CC7A7BEDA.jpg
68BDA54A-5395-4F23-9691-F0AB04451AFE.jpg
D3FC424A-1B4E-40D7-8D55-5915995E12B7.jpg
3B8B9337-6F08-4A79-A848-F352D11DCCD1.jpg
4E440513-83E2-4E6C-9220-59ABA0EBA571.jpg
357BCAAA-12CE-4E2C-998D-B12DA361DD11.jpg
FDD9A7D8-9C00-454F-9220-E51B7229DA8E.jpg
7F244C52-1971-4BB8-BC51-EF5AA7E65497.jpg
F547AABF-16DE-488D-8ADD-74E70B2EEF2E.jpg
D8E61255-189C-4736-874C-7C26F6B763FD.jpg
EB9DB7DC-5441-47BB-A94A-4A35A3E43D46.jpg

Siyah ekran açtığım da tv simsiyah kayboluyor, ilk fotoğraf onun görüntüsü.

İlk fotoğrafın sağ alt köşesindeki mavi ışık gibi şey superbox’ın ışığı, yanıltıcı olmasın.
Alınabilecek en iyi led tv'lerden birini aldınız, güle güle kullanın.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Moyed

Yeni Üye
26 Kas 2022
30
34
bu black testlerde samsungda ekranı kapalıymış gibi gösteriyor sanki saf siyahmış gibi :) altdaki videoyu açıp tekrar foto atabilir misiniz.

Eve geçtiğimde deneyeceğim.

Hayırlı olsun kardeşim çok güzel

Teşekkür ederim.

Bunun gibi üst düzey tv modellerinde, siyah ekran sahnelerde tv'nin çerçeveleri ile ekranı ayırt edemezsiniz, simsiyah olur 😊 Bende Sony XH9077 var, siyahlar muhteşem. Bazen hayretle merak ediyorum, böylesine siyah kalitesini nasıl başarmışlar diye.

Alınabilecek en iyi led tv'lerden birini aldınız, güle güle kullanın.

Teşekkür ederim.

M Çevrimdışı

Moyed

Yeni Üye
26 Kas 2022
30
34
Attığınız videonun youtube da çıkan diğer videolarını da izledim, çok iyi. Sizin videoyu izlerken gerçek bir havai fişek gösterisi izler gibi oldum 😄

Bu arada telefonla güzel çekememiş olabilirim.

R ridw0n

A2EACE96-0C0D-491F-889A-C280F5B70014.jpg
7198924B-2B28-4046-A8A1-58FD61CEF838.jpg
7EC22B0D-9CFB-4046-ACBB-5D0B4965DB4B.jpg
E0099E28-9A35-44DB-9A51-C10C453BBB8C.jpg
6BBB3155-CDC6-4697-BA72-05DA239D5190.jpg
4D99A746-9806-4649-A168-EF0268CCCA6E.jpg
BB70E4E8-AB2B-47F0-8C68-583728413A99.jpg

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
432
M Moyed geri dönüşlerin için teşekkür ederim tekrardan hayırlı olsun gerçek gözle fotolardaki gibiyse ben baya beğendim :)

Samurai Unforgotten gerçekten bulutlanma yok :) neo qled in bunda etkisi olabilir mi :) çünkü qledler de bulutlanma olayı vardı. Bende 65bu8500 var crystal uhd 4 ay önce 15 bin e almıştım bana göre televizyon görevini yapıyor 30 bin bir tvye vermek çok mantıklı gelmiyor şimdi baktım benim tv 22 bine yaklaşmış bu fiyata crystal uhd çok mantıklı olmaz :)

bulutlanma var mı diye bende şimdi bakayım dedim :)

015ad3ae7b2690eeed.jpg

telefon xiaomi farklı ayarlarda çektiğim ve gözümle gördüğümü ekliyorum :) üstteki gözümle gördüğüm :)

02a267f4faebd9b6ff.jpg
033672bd9c0348846c.jpg
046c77f084522ac49f.jpg
056ff1869295f1e708.jpg
06d2e7349c78adf37c.jpg
0755729f92bbc20f84.jpg

bu da tv değişimden geldiğinde ilk hali :) bulutlanma olan yerleri vantuz yardımıyla çek bırak yaparak düzelttim :)

ips91bdb377df725e7ab8f48b4d4bb7b879.jpg

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
R ridw0n QN90B Samsung'un amiral gemisi modeli, daha düşük modeller ile arasında mutlaka görüntü farkı olur. Sen televizyonundan memnunsan gerisi önemli değil 😊

M Çevrimdışı

Moyed

Yeni Üye
26 Kas 2022
30
34
M Moyed geri dönüşlerin için teşekkür ederim tekrardan hayırlı olsun gerçek gözle fotolardaki gibiyse ben baya beğendim :)

Samurai Unforgotten gerçekten bulutlanma yok :) neo qled in bunda etkisi olabilir mi :) çünkü qledler de bulutlanma olayı vardı. Bende 65bu8500 var crystal uhd 4 ay önce 15 bin e almıştım bana göre televizyon görevini yapıyor 30 bin bir tvye vermek çok mantıklı gelmiyor şimdi baktım benim tv 22 bine yaklaşmış bu fiyata crystal uhd çok mantıklı olmaz :)

bulutlanma var mı diye bende şimdi bakayım dedim :)

015ad3ae7b2690eeed.jpg

telefon xiaomi farklı ayarlarda çektiğim ve gözümle gördüğümü ekliyorum :) üstteki gözümle gördüğüm :)

02a267f4faebd9b6ff.jpg
033672bd9c0348846c.jpg
046c77f084522ac49f.jpg
056ff1869295f1e708.jpg
06d2e7349c78adf37c.jpg
0755729f92bbc20f84.jpg

bu da tv değişimden geldiğinde ilk hali :) bulutlanma olan yerleri vantuz yardımıyla çek bırak yaparak düzelttim :)

ips91bdb377df725e7ab8f48b4d4bb7b879.jpg

Bende teşekkür ederim geri dönüşler ve bilgiler için. Ürün kurulmadan önce fabrikasyon olarak yahut ulaşım sırasında oluşabilecek olumsuzluklar nedeni ile meydana gelecek sorunları yaşamaktan çok çekiniyordum. Teknolojik ürünler de şans da önemli derler, ben şanslı olduğumu da düşünmezdim. İlerleyen zamanlarda da sorun yaşamazsam, şimdilik çok memnunum. Fiyat hususunda da bilgi paylaşmak istiyorum. Ürünü mağaza personelinin son indirimleri ile 24.400’e aldım. Buna ek olarakta 2.750 TL para kart aldım. 21.650 TL gibi bir rakama gelmiş oldu. Memnuniyetimin temel başka bir sebebi de bu olduğu için paylaşmak istedim. Bazı sorunlar yaşanacaktır belki ya da sorunlar tespit edilecektir ama artı ve eksileri yazdığınız da artılar eksileri bariz şekilde örtecek şekildeyse, bazı şeyleri çok fazla da dert etmemek gerekiyor sanırım. Çünkü kusursuz mana da veya %100 memnuniyet diye bir şeyden bahsetmek hayatın hiç bir evresinde pekte mümkün değil sanırım.

Şimdilik tekrardan ilginiz için bir kez daha teşekkür ederim. R ridw0n Samurai Unforgotten İlerleyen zamanlar da yine bir bilgi ihtiyacı olma durumunda danışacağım. Güzel günler dilerim.

M Çevrimdışı

Moyed

Yeni Üye
26 Kas 2022
30
34
Tekrardan merhabalar, değerli üyeler.

Tv’yi aldığımdan bu yana her özelliğini aktif olarak gece gündüz kullanıyorum ve hiç bir sorun problem yok. Bu süreçte sanırım test olarak tek eksik kaldığım maç izlemek oldu. Bir kaç dünya kupası maçı ve şu anda da Beın uygulaması üzerinden Fenerbahçe maçını izliyorum. Görüntü olarak hiç bir sıkıntı olmasa da ekran geniş açıya geçtiğinde uzun atılan toplar da topta titreme oluyor. Dünya kupası finalini Trt 4K da izlerken çok fazla karşılaşmadım fakat bir iki defa oldu diye hatırlıyorum. Yakın çekim top hareketlerinde sorun yok. Durum nedir sizce. Çözümü varmıdır yoksa servis kaydı oluşturayım mı.
Samurai Unforgotten R ridw0n Adem Helvacı Adem Helvacı

theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
142
36
Bu modeli 21 bin TL ye soundbar hediyeli olarak bende almistim 2-3 gün sonra iade etmiştim. Unforgotten arkadaş beni donanım haber den bilir. Tv nin yavaş cekimli sahnelerde belirgin takılmalari mevcut çok bariz belli ediyor lakin rtings bu sorunu olumsuz kısımda bizzat belirtmişler. Özellikle yabancı forumlarda south park anime dizisini izlemek işkence demislerdi. Panel çok hızlı tepkimelere göre yapılmış. Hızlı sahnelerde mükemmel akicidir. Ornegin YouTube özet yazıp premier lig maçları izlemek insanı hayattan soğutur. Ama sen gidip Digitürk takip 4k bein sports izlersen cam gibi izlersin. Panel düşük bitrate videolarda siciyor malesef. Bunun adida kekemelik sorunu oluyor. Birde çok dikkat edersen bazen odaklanma sorunuda yapıyor. Ben bu sorunları yüzünden fazla dayanamadım iade ettim. Ama şunu söylemedende gecemiycem. Gördüğüm en iyi hdr parlaklığına sahipti. Bir üst modeli olan qn95b den bile daha yüksek tepe parlaklığı vermektedir. The batman 4k hdr 70 GB mkv izlemiştim. Gerçekten hayran kalmıştım. 2000 nite kadar hdr parlaklık müthiş bişey. Ben Ocak ayının başında tanıtılacak 2023 Qled modellerini bekliyorum bakalım.

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
432

Tv’yi aldığımdan bu yana her özelliğini aktif olarak gece gündüz kullanıyorum ve hiç bir sorun problem yok. Bu süreçte sanırım test olarak tek eksik kaldığım maç izlemek oldu. Bir kaç dünya kupası maçı ve şu anda da Beın uygulaması üzerinden Fenerbahçe maçını izliyorum. Görüntü olarak hiç bir sıkıntı olmasa da ekran geniş açıya geçtiğinde uzun atılan toplar da topta titreme oluyor. Dünya kupası finalini Trt 4K da izlerken çok fazla karşılaşmadım fakat bir iki defa oldu diye hatırlıyorum. Yakın çekim top hareketlerinde sorun yok. Durum nedir sizce. Çözümü varmıdır yoksa servis kaydı oluşturayım mı.

maç izleyen biri olmadığım için durumu bilmiyorum ama çok rahatsız etmiyorsa sizi hiç takmayın keyfini çıkarın bence. :)

Bu modeli 21 bin TL ye soundbar hediyeli olarak bende almistim 2-3 gün sonra iade etmiştim. Unforgotten arkadaş beni donanım haber den bilir. Tv nin yavaş celimli sahnelerde belirgin takılmalari mevcut çok bariz belli ediyor lakin rtings bı sorunu olumsuz kısımda bizzat belirtmişler. Özellikle yabancı forumlarda south park anime dizisini izlemek işkence demislerdi. Panel çok hızlı tepkimelere göre yapılmış. Hızlı sahnelerde mükemmel akicidir. Ornegin YouTube özet yazıp premier lig maçları izlemek insanı hayattan soğutur. Ama sen gidip Digitürk takip 4k bein sports izlersen cam gibi izlersin. Panel düşük bitrate videolarda siciyor malesef. Bunun adida kekemelik sorunu oluyor. Birde çok dikkat edersen bazen odaklanma sorunuda yapıyor. Ben bu sorunları yüzünden fazla dayanamadım iade ettim. Ama şunu söylemedende gecemiycem. Gördüğüm en iyi hdr parlaklığına sahipti. Bir üst modeli olan qn95b den bile daha yüksek tepe parlaklığı vermektedir. Müthiş renkleri ve parlaklığı mevcut. The batman 4k hdr 70 GB mkv izlemiştim. Gerçekten hayran kalmıştım. 2000 nite kadar hdr parlaklık müthiş bişey. Ben Ocak ayının başında tanıtılacak 2023 Qled modellerini bekliyorum bakalım.
şu an hangi cihazı kullanıyorsunuz merak ettim

M Çevrimdışı

Moyed

Yeni Üye
26 Kas 2022
30
34
maç izleyen biri olmadığım için durumu bilmiyorum ama çok rahatsız etmiyorsa sizi hiç takmayın keyfini çıkarın bence. :)

şu an hangi cihazı kullanıyorsunuz merak ettim

Ben maç izlemeyi severim. BeIN üyeliğim var Fenerbahçe için. İzlerken şu dikkatimi çekti, yayını internet üzerinden izliyorum, hdmı kablosu ile BeIN kutusunu henüz bağlamadığım için. İnternet bağlantısı yavaşladığında bu titreme barizleşiyor, internet hızı arttığın da düzelme oluyor. Durumu araştırmaya devam edeceğim sanırım.

Bu modeli 21 bin TL ye soundbar hediyeli olarak bende almistim 2-3 gün sonra iade etmiştim. Unforgotten arkadaş beni donanım haber den bilir. Tv nin yavaş cekimli sahnelerde belirgin takılmalari mevcut çok bariz belli ediyor lakin rtings bu sorunu olumsuz kısımda bizzat belirtmişler. Özellikle yabancı forumlarda south park anime dizisini izlemek işkence demislerdi. Panel çok hızlı tepkimelere göre yapılmış. Hızlı sahnelerde mükemmel akicidir. Ornegin YouTube özet yazıp premier lig maçları izlemek insanı hayattan soğutur. Ama sen gidip Digitürk takip 4k bein sports izlersen cam gibi izlersin. Panel düşük bitrate videolarda siciyor malesef. Bunun adida kekemelik sorunu oluyor. Birde çok dikkat edersen bazen odaklanma sorunuda yapıyor. Ben bu sorunları yüzünden fazla dayanamadım iade ettim. Ama şunu söylemedende gecemiycem. Gördüğüm en iyi hdr parlaklığına sahipti. Bir üst modeli olan qn95b den bile daha yüksek tepe parlaklığı vermektedir. The batman 4k hdr 70 GB mkv izlemiştim. Gerçekten hayran kalmıştım. 2000 nite kadar hdr parlaklık müthiş bişey. Ben Ocak ayının başında tanıtılacak 2023 Qled modellerini bekliyorum bakalım.

Hocam yorumun üzerine 6-3 lük city-manu maçını izledim youtube üzerinden, özellikle bu maçı seçtim, topta titreme neredeyse yok gibi. Düşük bitrate videolara örnek olarak video önerirmisin deneme amaçlı. Bir de odaklanma sorunu dediğin nedir, ne oluyor tam olarak.

İnternette araştırmaya devam ederken samsung sitesinde, geçmiş tarihli bazı yorumlar üzerinden, ayarlardan bu durumun düzeltildiğini okudum ve görüntü ayarları içerisindeki uzman ayarlarında bulunan görüntü netliği bölümünde, titreme azaltma bölümü olduğunu buldum ve bu ayarı yaptığım da sanırım sorun düzeldi. Youtube üzerinden city-manu maçını tekrar izledim 😄 bu maç canavar gibi bir maçtır, o yüzden bunu izliyorum 😄 az önce izlediğimde ki titremeler dahi kalmadı. Denemelere devam ediyorum.

Son düzenleme:
theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
142
36
R ridw0n, bundan sonra LG C2 OLED 55 inc olan modeli aldım hocam. Keskinlik odaklanma ve en önemlisi hareketli sahneler QN90B den çok daha iyiydi. Hatta ilaç gibi gelmişti bile diyebilirim. Ama gel gelelim en fazla 730 nit'lere kadar çıktığı için HDR parlaklığı yetersizdi. C2 Modelinde şöylede bir durum vardı. Benim satın aldığım en yeni sürüm C2 oled modeli olduğu için LG 'nin en tepe modeli olan G2 olan modeldeki OLED EX panel ile aynıydı. Bir takım yazılım işlemleri ile LG G2 gibi 1000 nit'e kadar parlaklığı çıkıyordu ama hem garanti dışı kalıyordu hemde G2'de olan heatsink yani soğutucu C2 olmadığı için yanma riski çok daha yükseliyordu o yüzden baktım işin içinde çıkamıyorum 3-5 gün sonra LG OLED iade etmiştim yetersiz parlaklık yüzünden.

Şu sıralar aklım bu modelde Philips P5 görüntü motorunu hep beğenmişimdir. Hareketli sahnelerde oldukça başarılıdır. Üst düzey Mini LED VA Panel 1500 nit. Yenil nesil Ambilight ışıkları mükkemmel ses kalitesi. Hızlı işlemci yüksek ram kapasitesi akıcı android işletim sistemi. Çok kaliteli işçilik ile yapılmış üst düzey bir tv. Bazı gece indirimleri ile fiyatı 21.250 TL düşüyor. Çok gel git yaşıyorum bu modeli alıp almamakla ilgili. Tek tük bazı kusurlarıda yok değil siyah ezme sorunu falan var gerçi o samsung'larda çok oluyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40

Büyük ihtimalle Bein Connect'ten kaynaklanıyordur, Digiturk kutudan izlediğiniz kadar akıcı ve net olmaz. TRT 4K veya Digitürk uydu alıcısı üzerinden izlediğinizde de yaparsa, görüntü ayarlarından resim seçeneklerine gidin. Motion Plus ayarlarını standarttan kişisel'e çekip titreme azaltma ayarını değiştirin.

Bence servis kaydı oluşturmayın, pahalı model bile alsanız yerine gelecek cihazda ışık sızması, bulutlanma vb. panel sorunları çıkmayacağının garantisi yok. Dertsiz başınıza dert almayın derim 🙂

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Anormal bir durum değil ve zaten aslında yaşanan sprunların her zaman tamamı da tv kaynaklı durum değil. Tükettiğiniz içeriğin ne olduğu, bitrate değeri, codec yapısı, bant genişliği vs vs birçok değişken var etken var. Her zaman uyardığımız üzere görüntüyü sadece tv odaklı değerlendirmeyelim lütfen. bunun çekim, yayın ve aktarım döngüsündeki var olan/olabilecek bugları olduğunu da unutmamak gerekir. Kendi yaptığımız yüksek fps ve yüksek bitrate doğa ve sokak kayıtlarını tv lerde test edip, bu çekimlerimizi kendimiz değişik stillerde render ettikten sonra aynı tv ye bastığımızda olayın nasıl da sapıttığını 60hz ve 120hz tv lerde her seferinde test ve teyit ediyoruz. Mükemmel ürün demiyoruz ama üretim mantığını yerğine getiriyor diyebiliriz. Ürününüzü güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Geri
Üst Alt