ramchomania
Süper Üye
- 8 Mar 2020
- 2,101
- 41
Evet dogrudur cesitli markalarin ful yazilimlarini yükleyip denemeler yapmistik ramchomania ile birlikte anakart ilk ciktigi dönemlerde.Ayni yazilimi yükledigimiz halde bendeki panelde görüntü bozuk cikmisti.Su anda cikan anakartlarin islemcilerinde degisiklik oldumu bilgim yok,eger yapildi ise tehlikeli bir islemdir eger bozulursa anakarti full yazilim ile geri döndürmeniz mümkün degildir,özel yazilim ve alet gerekir.Deneme yaptigim mb130 anakart bu sebeple bozulmustu
Görüntü farkliligi oluyor evet ama bu sadece yazilim ile ilgili degil panel ve panel yazilimi ile ilgilidir.Genel anlamda bu kartin zaten görüntü anlaminda problemi var 4k görüntülerde ki basarisi diger görüntü formatlarinda maalesef basarisiz.Smart menülerde farklilik oluyor bazi yazilimda tivibu var iken bazilarinda cikmiyor ,ottplayer olmuyor vs vs..
Abi yeni gelenlerde farklılık olabilir ben yapay zeka aktif ettiğim de ses ve görüntü saçmalıyor
Ben vestel 55ud9600 mü 9500 mü tam hatırlamıyorum onun yazılımı kullanıyorum denediklerimin içinde en stabil bu oldu
Aslında şu OLED lerde kullandıkları veya yeni toshibalardaki mb230 dan bulabilsek onlarla uğraşmak lazım kartların üstü tam dolu memc dovi pixellence hepsi için ayrı chip var sanırım yada mikro işlemcinin içinde ekli ayrıca fake refresh değerleri de yüksek