4K TV Mİ ? YOKSA FULL HD TV+TVBOX Mİ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
>"IPS" olup da bir PDP panel gibi de geniş açı yine olmaz!

>IPS de max. açı 45derece dir,VA da ise max. açı 35derece dir!

Ancak,VA da bu açıya sadece Samsung un bazı modelleri çıkabiliyor! ortalama VA açısı 20/25derece dir
Bazı VA lar da açı kullanılan katmana+filtering v.s sebebiyle 10/15 lere kadar düşüyor,aynı şekil de IPS ler de
yine 20/25 lere kadar düşüyor!

>VA ile IPS arasından ortalama 10/15derece oynar IPS lehine daha fazla oynamaz!!!

>Ancak "IPS" olup da neredeyse 10derece açı bile veremeyenleri de vardır! örneğin ben deki Tosh 42 lik IPS
panel 5derece açı veriyor gibi durumlar da vardır:ara

++

Netice de bunlar TFT-LCD paneller dir ve açıyı hiç sevmezler,tavsiyem 10/15dereceyi geçmeyin!
Gözler hassas ise zaten anlıyor ama çoğu insan 45/50 dereceye bile çıksa anlamaz:hmm

IPS lerin Modül ünitelerinin teknik yapıları sebebiyle biraz daha fazla açı verirler hepsi o kadar dır
ayrıca Modüle katmanlar+filter elemanları v.s eklendikçe açıya negatif etkendirler!

++

Bu olayın "panel efsanesi" durumu ise;geçmişte yine bu işlerin hiç bir bokunda anlamayan fake veya satıcı tiplerin
TF/DH gibi illet forumlar dan insanları yalanyalnış bilgi diye saçmalıklarıyla "donattıkları" için bunlar da adeta kalıcı
bilgiler gibi insanlara yerleşti ama küllüm yalan veya yalnıştır bu bilgiler!

"IPS geniş açı verir ama nasıl ve hangi panel" de??? soru bu olmalıdır ve cevabı da kısaca;

"Pixel dizilimi horizontal" olursa(tüm paneller vertical dir!!) çok geniş açı verir IPS panel!!(istenirse VA da verir)
ana teknik yapısı işte budur beyler,peki bunu becerebilen varmıdır? evet vardır "Hitachi"(artık üretmiyor ama özel
üretim hala devam ediyor!)

Hitac IPS ler total da 110/120dereceye(aslında biz buna 90 derece üzerinden bakarız 65/70 dereceye kadar çıkar)
sizin bahsettiğiniz VA/IPS ler filan hikaye dir bunun yanında!

IPS tekniğini zaten Hitac buldu ve üretti yılar önce yaw:bye

bugün LGD nin ürettiği ise Sharp teknik destekli çakma-IPS dir:kiskis

hiç alakası yok Hitac harbi IPS panelle ve ondna dolayı da fazla açı veremiyor!

Bütün bunları bilmeden forumlardan boy gösteren bazı tipler IPS geniş açı verir diyorlar!

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
Adem Helvacı Ado üstadım yanlış anlamadıysam 4k tv almaya gerek yok..fullhd bir tv almak ve tvbox kullanmak yeterli..awoks u tavsiye edermisiniz yoksa tavsiye edeceğiniz başka bir (55) tv var mı...
albanez albanez üstad bir tv de önemli olanın panel olduğunu söylüyor yanlış anlamadıysam..awoks a ne dersiniz üstadım...

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Bug
Merhaba, 55 Avox ile daha önce açmış olduğun konuyu biliyorum ama orada kaldı neredeyse 15-20 gün oldu sanırım sen televizyonu alalı. nasıl memnunmusun ? Aslında yeni bir konu açıp televizyon ile ilgili deneyimlerini görüşlerini paylaşsan bizim için de bir kaynak olur diye düşünüyorum.:krokop
Aksilik olmazsa resimlerle kısa ve özetle yarın paylaşıcam. Sebebi ise bu 55 inç olan modelin en ufak bir bilgi inceleme yok. Almayı düşünenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado üstadım yanlış anlamadıysam 4k tv almaya gerek yok..fullhd bir tv almak ve tvbox kullanmak yeterli..awoks u tavsiye edermisiniz yoksa tavsiye edeceğiniz başka bir (55) tv var mı...
albanez albanez üstad bir tv de önemli olanın panel olduğunu söylüyor yanlış anlamadıysam..awoks a ne dersiniz üstadım...

AWOX markasının beni şaşırttığını daha önce yazmıştım forumda.

Sebebi belli, tv basit bir üretim. Ancak kullandıkları panel bazı VESTEL üretimlerinden güzel bunu kabul etmek lazım.

AWOX üretimlerde CMO panel kullanıyorlar ve bu paneli AUO dan sonra ben gerçekten seviyorum ve beğeniyorum. Sorun şu ki AWOX tv lerin yakın performansı çok tatmin edici değildir ve eğer hata görmek istiyorsanız mutlaka görürsünüz bunu açık ve net ifade edeyim. Yakın performansından kastım ise, pro düzeyde bir inceleme yaparsanız ve tv yi yakından izleyecekseniz elbette ki yine falso bulursunuz :ok

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
Bug

Aksilik olmazsa resimlerle kısa ve özetle yarın paylaşıcam. Sebebi ise bu 55 inç olan modelin en ufak bir bilgi inceleme yok. Almayı düşünenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Size zahmet, dediğiniz gibi Avox 55 ile ilgli tüketici yorumu neredeyse yok gibi. Sizin görüşleriniz bir fikir verebilir.:mutlu

T Çevrimdışı

tati_splendid

Yeni Üye
15 Nis 2018
29
40
Awox 55 " ile Arçelik A49L 6750 5B arasinda kaldim bir kqc farkli ozellik var

Awox da panel herzt kac acaba fiyat 1850
Awox da ses 16w dusuk diye sikayetler var

Arcelikte hertz ppr 600 denmekte fiyat 2000
Arcelikte ses 20w

Arcelik daha ii gorunuyor sizce Adem Helvacı Ado albanez albanez

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Piyasa da ki yerli montaj panellerin VA olanlarının neredeyse hepsi 50Hz dir! IPS lerin çoğu 100Hz dir alt/giriş IPS ler ise
50Hz dir! sanırım bir tek Beko grubu en üst serisinde 100Hz VA kullanıyor ama her zaman değil dir
şimdi 9785 VA olabilir henüz görmedim adamlara sormuşlar 100/VA demişler!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497

Arcelikte ses 20w

Ben bu iki paneli de görmedim bile!

Hertz mertz geçin bir kalem yaw,ayrıca sesin 16W veya 20W olması neyi değiştirir ikisi de dandik kardeşim
ayrıca kim test edip te ölçmüş! Çin li üretim bilgisin de 20W demiş ise bu gerçek 20W zaten olmaz ki uyanın artık ltf:hoba1

Benim 2008 de aldığım sound-barlı(dünyada ilk harbi sound bar bu panel de vardı) Toshiba panelin Speaker ları 2x10Watt dı yaw
şimdi diyeceksiniz 10W nedir kardeşim hikayedir,iyide çıkan sesi duyan ülen bu nasıl ses diyordu ama adı 2X10 ama Markası da
"Onkyo" idi ve özel bir Speaker sistemdi:ok 10/20/30W v.s bunlar kaliteyi filan göstermez ayrıca panelerin zaten fiziki alanları
Speaker için hiç uygun değildir,herif nereye sokacak speak.leri?? millet incecik panel istiyor ama bilinçsiz tabiki,yaw speak
nereye konacak diye düşünmüyor!!! "özel üretim" olsa amenna ama o da yok artık!!! Çin işi en dandik speak.ler takılıyor
panellerin içine!

Dolayısıyla ses den biraz anlayan adam bu paneller den ses olarak hiç bokun olmayacağını da çok iyi bilir!
Tavsiyem "Sound-bar" kullanmanız dır veya parayı kıyıp ses sistmei kurmanızdır veya panelin sesine eyvallah demenizdir!

caponlar süper sis sitemleri yapabiliyor(özel üretim paneller için) örneğin Onkyo/Marantz ve Pioneer iyi de bunlar çok pahalı yaw
herif paneli(TV yi) $200 dolara ürettiriyor Çin de içine $ 100/200 kağıtlık özel üretim Speak.mi takacak:haha
ülen herifin taktığı $ 5/10 kağıtlık Speak. hatta o kadar bile değildir!

T Çevrimdışı

tati_splendid

Yeni Üye
15 Nis 2018
29
40
Piyasa da ki yerli montaj panellerin VA olanlarının neredeyse hepsi 50Hz dir! IPS lerin çoğu 100Hz dir alt/giriş IPS ler ise
50Hz dir! sanırım bir tek Beko grubu en üst serisinde 100Hz VA kullanıyor ama her zaman değil dir
şimdi 9785 VA olabilir henüz görmedim adamlara sormuşlar 100/VA demişler!
O soran benim abi beenn 9785 i bulamadimki bir yerde gorup inceleyeyim o yizden bende bu yolu sectim full hd tv+ box

T Çevrimdışı

tati_splendid

Yeni Üye
15 Nis 2018
29
40
Ben bu iki paneli de görmedim bile!

Hertz mertz geçin bir kalem yaw,ayrıca sesin 16W veya 20W olması neyi değiştirir ikisi de dandik kardeşim
ayrıca kim test edip te ölçmüş! Çin li üretim bilgisin de 20W demiş ise bu gerçek 20W zaten olmaz ki uyanın artık ltf:hoba1

Benim 2008 de aldığım sound-barlı(dünyada ilk harbi sound bar bu panel de vardı) Toshiba panelin Speaker ları 2x10Watt dı yaw
şimdi diyeceksiniz 10W nedir kardeşim hikayedir,iyide çıkan sesi duyan ülen bu nasıl ses diyordu ama adı 2X10 ama Markası da
"Onkyo" idi ve özel bir Speaker sistemdi:ok 10/20/30W v.s bunlar kaliteyi filan göstermez ayrıca panelerin zaten fiziki alanları
Speaker için hiç uygun değildir,herif nereye sokacak speak.leri?? millet incecik panel istiyor ama bilinçsiz tabiki,yaw speak
nereye konacak diye düşünmüyor!!! "özel üretim" olsa amenna ama o da yok artık!!! Çin işi en dandik speak.ler takılıyor
panellerin içine!

Dolayısıyla ses den biraz anlayan adam bu paneller den ses olarak hiç bokun olmayacağını da çok iyi bilir!
Tavsiyem "Sound-bar" kullanmanız dır veya parayı kıyıp ses sistmei kurmanızdır veya panelin sesine eyvallah demenizdir!

caponlar süper sis sitemleri yapabiliyor(özel üretim paneller için) örneğin Onkyo/Marantz ve Pioneer iyi de bunlar çok pahalı yaw
herif paneli(TV yi) $200 dolara ürettiriyor Çin de içine $ 100/200 kağıtlık özel üretim Speak.mi takacak:haha
ülen herifin taktığı $ 5/10 kağıtlık Speak. hatta o kadar bile değildir!
Dogru soyluyon abi bi maoa bu ses diyosun eywallah sen kizma abi yaww tsk ederim aeo

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
valla bu soru tam benlik olmuş be yaw

Ben de harbi FHD paneller ve TVBox var,kaç yıldır da böyle kullanıyorum:hoba1

Bu arada bilenler olabilir ama Türkiye de ilk "4K Uydu Receiver" ları getiren adam da benim:kiskis
Önce TechniSat sonra da Humax getirtmiştim Almanya dan,üstelik her ikisi de çıktıkları hafta
bana gelmişlerdir!

Ben bunları 1 yıl kadar FHD panellerle kullandım ve daha sonra da satmıştım!

Şimdi normal HD-Receiverlarla kullanıyorum ki onlar zaten o zaman da elimde vardı

4K ları da 1080p olarak açabiliyordum tabi ki zaten Uydular da kaç tane 4K yayın var ayrıca kaç tanesi harbi
4K yayın yapıyor orası da ayrı bir mevzu! çoğun da 720/1080 yayın avrdır(içerik olarak)

TRT-4K bu anlam da harbi yayın yapan bir kaç kurumdan birisidir! bit-rate değerleri oldukça yüksek hatta rakipleriyle
boy ölçüşüp hemen hepsinden daha veya çok daha iyidir! ama her içerik 4K da değildir bolca 720/1080 de vardır içlerinde!

TRT nin o frekansı sadece kendilerine ait olduğu için bit-rate çok yükseklere çıkabilir(bu teknik ayrıntı ciddi anlamda
önemlidir Uydu yayınların da!) o frekansa başka bir yayın sokmuyor TRT:ok

Astra/HotBird deki yayınlarını da izliyorum 4K olarak yaklaşık aynı kalite özellikle vay anasını dedirten bir yayın ben henüz görmedim!
gören bilen varsın beri gelsin yaw:hmm
Ancak Astra "HD+ platform"(HDplus paketi)4K yayını hepsinden daha iyi:ok

yaw alamanların SD leri bile çoğunlukla bizim "çakma-HD" ler gibi kardeşim adam gibi Stereo veya 5.1 yayın yapıyorlar:ok
HD lerini İnfo dan bakıyorum 720p olarak görüyorum ama bizim 1 frekansa sıkışmış HD lerimizin 1080i lerin den daha iyi:mutlu
adamlar hem işi biliyor hemde daha da önemlisi olması gereken şekilde yayınlarını veriyor ve tabi dürüstler!

Çakma-kakma işler bizde oluyor maalesef!

TechniSat Receiver da bir menü vardır(başka cihazlarda bu denli gelişmiş olarak görmedim)özellikle bit-rate değerlerine bakınca
bizim yayınların çoğunun da çakma olduğunu veya çok azının olması gerektiği gibi olduğunu görüyorum!

HD de hala bir kalite standardı yoktur Uydudan yayınlar da herkes kafasına göre yapıyor bunu! yaw resme bakıyorum 720p bile
değil hatta 480 kalitesinden gibi ama info dan alayı 1080i görünüyor:haha bunu da yazılımla yapıyorlar cihaz neyi görse 1080i diyor
ben bunu Next ve bir kaç cihazda test etmiştim geçmişte yaw bunları alayı çakma marka dandik cihazlar v.s yazlımla sinyal
direk 100 gösterir veya kaliteyi 85 gösterir v.s yazılım sağolsun! Techni yi bir bağlıyorum yayın 1080i görünse bile bit-rate
rezalet 1080i görünmesi ayrı bir konudur zaten sinyal 1080i ama biz bit-rate lere bakacağız ve 2/3Mb ile herifler HD yayın yapıyoruz
oluyor yaw HD de min. 7/8Mb vurması gerekiyor almana geçiyorum herifin SD si 3-5Mb vuruyor!

dolayısıyla yarın da 4K yayınlarda aynen böyle olacaktır!

Uydu en iyisidir ama orada frekans sayısı fazla değildir ve maliyeti yüksek oluyor o zaman da herif kanalları sıkıştırıp
10/15 tane kanalı HD/UHD diye aynı frekansdan verecektir!

Internet üzerinden TR de yayıncılık zaten olamaz tekink yapı dandik! Hız lar da stabil ve güçlü değil ve AKK denen illet vardır
bunlarla net üzerinden hele hele böyle çok yüksek bit-rate lerle yayın olmaz olursada çakma olacaktır haliyle!

Uydu en iyi çözüm ama orada da çakallık devreye girerse iş yine zor,alaman,fransız,ingiliz filan rahat ama bizde bu iş şakat dır!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Arcelikte ses 20w

Her iki tv nin de anakartlarını biliyorum ve dolayısı ile ses chiplerini biliyorum. Ne AWOX daki 16, ne de diğerindeki 20W asla değil ve olamaz zira rms değerleri dahi 12 watt dolaylarındadır bu ürünlerde.

Hepsini geçtim 30Watt olsa ne olacak azizim tv deki hoparlörlerde membran/butil aralığı o kadar yok ki. 3cm lik hoparlörler ile neyin 20 wattı neyin 30 wattı ?

AWOX panel kalitesi olarak bence VESTEL den daha iyi modül seviyesinde olsa da (Bence) Mühendislik olarak daha kat etmesi gereken çok yol var.

Her zaman söyleriz, ben bir kere daha yazayım, Lütfen ürününüzü GÖREREK ve bizzat kendiniz inceleyerek alınız. :ok

Geri
Üst Alt