Beyler benzer bir sorun da ben yaşıyorum,örneğin Hız testi için İstanbul veya Ankara v.s seçersem tabki max. da oluyor(25Mb lik SüperOnline var bende)
USA/Europe dan yaparsam yaklaşık benzer çıkıyor ama,evet işte işin "aması" var!
>girdiğimiz bir site(Film sitesi olsun veya benzerr bir yer)hız şak diye düşüyor! Server nerede bilmiyoruz(örneğin benimkiler
UK/Holland ve USA dır)ardından "Trafik" bilmiyoruz!
>Ben 25Mb ile Kodi üzerinden malum bazı addonlar la örneğin 4K ları neredeyse hiç açamıyorum ve sürekli Buffer var!
kısaca benim 25Mb yemiyor! NetFlix kullanmıyorum ama yemeyeceği kesin 4K lar da
Not;NetFlix olayında Server Istanbul da ise belki sorun olmaz ama Trafik yine engel olabilir,evet NetFlix /TR Server
nerede öncelikle ve heriflerin bandwidth kapasiteleri nedir bilinmiyor v.s
>Ben aynı Hız Testini Kodi nin Indigo sundan yaptığım zaman aynı sizin gibi,hızım yarıyarıya düşüyor ve 12/12,5Mb oluyor
ve haliyle 4K larda şişiyor bu hız! sanırım 35Mb beni kurtaracak diye tahmin ediyorum,ancak yukarıdaki gibi bilgileri
okuyunca 35 de hikaye olabilir hatta 50Mb bile hikaye olur diyede düşünmüyor değilim
>Ben bütün bu net işlerini "PC" den yaparsam sorun yoktur!! sorun araya sokup kullandığımız paneller veya TVBox v.s
gibi genel de dandik cihazlarla olduğunu sanıyorum! örneğin benim TVBox da Wireless rezalet hız bu sefer 1/3 oranında düşüyor!
100Mb netim olsa belki kurtarır bu derece dandik cihazın Wireless(üstelik çok da yakında duruyor Box!!)
Panellerin de bu konuda hiç iyi olmadığını biliyorum!
Not;PS4 ile komşuda bu testleri yaptığımız zaman ise,sorun yok!
Panel/Box v.s bu cihazlar da ciddi olarak etken net olayında!
Bluray de kullanıyorum(Sony de rezil ama Samy de çok iyi gibi)
>Ethernet en iyisi diyorlar ama bu da doğru değil! bugün bir inceleme okudum,USA dan
örnek vermiş adam(Hızı 200Mb lik bir tarife dir) Ethernet limiti max 100Mb olunca buna göre
aldığı değer 60Mb gibi olurken Wireless dan 96Mb görüyor! işin daha fazla teknik detaylarını ben bilmiyorum
"5Ghz" tam nedir bunu da bilmiyoırum biriniz açıklasın bana ltf??
bu adam 5Hz ile tam max.hızı alabiliyor bu arada! ama Ethernet 100Mb sınırı olsa bile 60Mb ler de kalıyor!
Ama benim Ethernet 3 veriyorsa Wireless 1 veriyor bu derece kötü ama ben bunun cihaz kaynaklı olduğunu sanıyorum ner dersiniz?
++
Şimdi Ankara dan test yapınca Çankaya ile Gölbaşı veya Keçiören ile Maltepe arası filan olursa elbette ibre tavana vurur
bu kesinlikle insanı yanıltıyor!
TRAFIK durumunu da USA da ki arkadaşlardan öğrendim bunlar daha çok Addons/Apps lar dan v.s
o sunucuya girince belli oluyor
Örnek böyle bir siteye giriyorum bırakın 4K sını 1080 de değil 720 seçiyorum onu bile bazen açamıyor yaw!
Audio DTS-MA/5.1 v.s olunca yine şişiyor!! aynı filmi stereo türü açınca da sorun kalkıyor!!
Bu heriflerin Server ları filan hikaye yaw onun için orada insanlar sürekli Trafik diyorlar çünkü Server kapasitesi az!
Kimisi yazıyor netim "200Mb" ama açamıyorum diye varın anlayın durumu,Server+Trafik çok ciddi engel olduğu kesin!
Bir de kullandığımız cihazın Wireless kalitesi/Ethernet den gösterdiği performans da çok ciddi bir başka etkendir!
Daha evvel bir sürü TVBox kullandım şimdiki gibi kötü Wireless performansı hiç bir cihazım da almamıştım!
Panel de aynen böyle! stabil bir hızı hiç bir cihaz veremiyor gördüğüm kadarıyla!