49 inç uzun süre arıza yapmayacak, önünde vestel yazmayacak tv arıyorum :)

odaf83 Çevrimdışı

odaf83

Yeni Üye
26 Tem 2017
45
Bir yakınıma (65 yaş bayan) ortalama büyüklükte bir oturma odası için 49 inç tv bakıyoruz,
4000 tl civarına kadar çıkabiliriz,
yanlız kendisi tüplü tv döneminden sürekli arıza yapan bi vestel tv yüzünden vestele sıcak bakmıyor.
Birisi samsung kafasına sokmuş, ilk etapta onu düşünüyor ama yine de burada da bi sorayım dedim, alternatifler nelerdir?

49mu7000
49mu7400
49mu8000
şu anki seçenkler...

odaf83 Çevrimdışı

odaf83

Yeni Üye
26 Tem 2017
45
Samsungu duymuş bi kere, sony diyorum kabul etmiyor, bende 2 tane sony led tv var ve çok memnunum ona rağmen kabul ettiremedim. :))

1. kriter uzun süre arıza yapmasın, sorun çıkarmasın,
2.kriter görüntü güzel olsun

Lg lerde arıza oranı yüksek değil miydi?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Samsungu duymuş bi kere, sony diyorum kabul etmiyor, bende 2 tane sony led tv var ve çok memnunum ona rağmen kabul ettiremedim. :))

Arıza oranı marka ile orantılı birşey değil.
Samsung paneller VA yapıdadır. Açı duyarlıdır.
O yüzden LG IPS önerdim. :sirit

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış

Arıza konusunda şikayet duyulmayan tek bir marka bile görmedim. TV'den şikayetçiler, markadan şikayetçiler, servisten şikayetçiler. Sürekli bir şikayet var. Görüntü olarak panel üreticileri belli, kullanım şekline göre VA, IPS gibi alternatifleri değerlendirebilir. Samsung benim de tavsiyemdir. Görüntüsü kalitesi ve smart özellikleri göz önüne alındığında. LG'yi RGBW panellerde tavsiye etmiyorum. Yüksek modelleri düşünülebilir. LG'nin de smart özellikleri iyidir.

odaf83 Çevrimdışı

odaf83

Yeni Üye
26 Tem 2017
45
Arıza oranı marka ile orantılı birşey değil.
Samsung paneller VA yapıdadır. Açı duyarlıdır.
O yüzden LG IPS önerdim. :sirit
Va panellere açı duyarlı deniyor ama bendeki sony lerin ikisi de va panel olmasına rağmen çok bi bozulma olmuyor açıya bağlı

odaf83 Çevrimdışı

odaf83

Yeni Üye
26 Tem 2017
45
Arıza konusunda şikayet duyulmayan tek bir marka bile görmedim. TV'den şikayetçiler, markadan şikayetçiler, servisten şikayetçiler. Sürekli bir şikayet var. Görüntü olarak panel üreticileri belli, kullanım şekline göre VA, IPS gibi alternatifleri değerlendirebilir. Samsung benim de tavsiyemdir. Görüntüsü kalitesi ve smart özellikleri göz önüne alındığında. LG'yi RGBW panellerde tavsiye etmiyorum. Yüksek modelleri düşünülebilir. LG'nin de smart özellikleri iyidir.

Peki, Lg de 49 inçte ne tavsiye edersiniz, rgbw diziliminde olmayan?

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Peki, Lg de 49 inçte ne tavsiye edersiniz, rgbw diziliminde olmayan?

Ben bu konuda çok bilgili değilim. Ama şöyle bir araştırma yapmıştım kendi ihtiyacımdan dolayı. Giriş seviyesi 4k, HDR'li 43" - 49" TV arayışım vardı. Rakiplerine göre LG UJ630V serisi uygun fiyatlıydı fakat RGBW panel özelliğinden dolayı 2.8K-3K arasında bir çözünürlüğe denk geliyormuş. SJ800V serisi bile rakiplerine göre pahalı olmasına rağmen RGBW dizilimine sahip. 2018 model LG'ler normal RGB olabilir emin değilim Adem Helvacı Ado hocam daha iyi bilir. Ama illa bir model tavsiye et dersen. Samsung 49MU7400 veya Samsung 50MU7000 modellerini tavsiye edebilirim. Ortalama olarak 2900-3200 TL aralığındalar.

odaf83 Çevrimdışı

odaf83

Yeni Üye
26 Tem 2017
45
Ben bu konuda çok bilgili değilim. Ama şöyle bir araştırma yapmıştım kendi ihtiyacımdan dolayı. Giriş seviyesi 4k, HDR'li 43" - 49" TV arayışım vardı. Rakiplerine göre LG UJ630V serisi uygun fiyatlıydı fakat RGBW panel özelliğinden dolayı 2.8K-3K arasında bir çözünürlüğe denk geliyormuş. SJ800V serisi bile rakiplerine göre pahalı olmasına rağmen RGBW dizilimine sahip. 2018 model LG'ler normal RGB olabilir emin değilim Adem Helvacı Ado hocam daha iyi bilir. Ama illa bir model tavsiye et dersen. Samsung 49MU7400 veya Samsung 50MU7000 modellerini tavsiye edebilirim. Ortalama olarak 2900-3200 TL aralığındalar.

Teşekkürler...

49mu7400 VA panel değilmiş sanırım. PLS panel olarak geçiyor. Bilginiz var mıdır?

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Teşekkürler...

49mu7400 VA panel değilmiş sanırım. PLS panel olarak geçiyor. Bilginiz var mıdır?

O konuda ben de tam emin değilim. Bir de Samsung TVlerde aynı cihazın model kodu bizde farklı yurtdışında farklı oluyor bu da kafa karıştırıyor. Kimi yerde MU7400 için PLS kimi yerde ADS diye geçiyor. şöyle bir liste buldum. Bazı testler de mevcut bu sitede. Birçok TV modeli mevcut. Burada VA olduğunu söylüyor.

9Ndg4Q.jpg

Geri
Üst Alt