Domestos sen beni vatan sevgimimi ölçüyorsun.Kurtuluş savaşında dedemi kaybetmiş birinemi laf ediyorsun.Daha kim olduğumu bilmeden önyargılı konuşuyorsun.50 yaşına gelmiş biri olarak beni dünya görüşümle sizin dünya görüşünüz bir olmayabilir.Onun için siz ne kadar anlatsanız veya ben anlatsam boş.O sizin dediğiniz medeni batı insanları sömürerek bugünlere geldi.Onun için burda sabaha kadar konuşsak boş.En iyisi bu konulara giermeyecem ama dayanamıyorum.Yok blimmiş ilimmiş bunlarada karşı değilim.Burda kapatalım vesselam.
Abi etmeyin işte zaten bu kıstaslar bizi böyle kutuplaştırıyor. Biz yazınca siz bizim vatan sevgimizi sorgulayıp zevat ediyorsunuz hemen.
Kanımıza her dokunan noktada karşı tarafı suçlamak işin kolay tarafı.
Biz burada eleştirel yazıyoruz evet, yönetenleri eleştiriyoruz evet, ama eleştiriyor olmamız vatan haini olduğumuz anlamına gelmemeli. Sürekli aynı senaryo ve sürekli aynı sebep sonuç ilişkisi. Bir taraf var ki Biat etmeyi tercih eder, bir kısım var ki sorgulamayı tercih eder. Ben size sorgusuz sualsiz biat ettiğiniz için birşey demiyorsam, siz de bana sorguladığım için hain - zevat yaftası yapıştırmamalısınız.
Şu bir gerçek ki İNSAN gözü ile sokakta birimizin ayağına çakıl taşı değse diğeri tereddüt etmeden koşar ve koşuyor da, ancak bu lanet olası siyasi konular bizleri hep geriyor böyle.
Bakış açılarımız farklı olabilir ancak mutlak hedeflerimiz hep aynı siz de bunu anlayın artık lütfen.
Oturduğunuz apartmanın çatısı aksa, apartmanı yöneten yöneticiyi eleştirirsiniz bu doğal yaşamın bir döngüsüdür.
Vatan evlatları ölmüş sayın abim, DEVLETİ yönetenleri eleştirmeyelim mi şimdi?
Ben veya biz veya bizim gibi düşünenler bu politikayı yanlış buluyor, doğru bulmak zorunda olmamalıyız.
Bakış açınıza saygısızlığım yok ancak beni veya bizm veya bizim gibi düşünenleri suçlayıcı, töhmet altında bırakıcı söylemlerin sonu hep böyle oluyor.
Sevgili İbrahim ile de fikirlerimiz örtüşmüyor ama birbirimizi vatan hainliği, kumanda delikanlılığı ile suçlamadık.
Sizin politikalara bakış açınız farklı, bizim farklı demek ki. Bu farklılıkları kabul edemediğiniz sürece daha çok emperyalist ülkeler ile mücadelee ederiz bölünüp parçalanmış olarak. Siz kendi cephenizden, biz kendi cephemizden. Ne kadar kötü şu cümleleri dahi yazarken siz ve biz diye yazmak zorunda kalmam.
Amerika güdümüne girmiş bir Türkiye ile Rusya güdümüne girmiş bir Suriye yerine.
TAM BAĞIMSIZ, HÜR VE DEMOKRATİK TÜRKİYE ile ÖZGÜR iradeli bireylere sahip SURİYE IRAK İRAN devletleri bir olmayı başaramadığı sürece de bizler burada daha çooooooooooookk ''Kahrolsun İsrail'' sloganı atıp ''Coca Cola içmeyin'' kampanyası yaparız.
Neyse. Selametle, saygı ile olsun yine de.