? Geçti artık o iş ben sana sordum onu. Değerlendirdim onu abi ?Gönder gelsin
? Geçti artık o iş ben sana sordum onu. Değerlendirdim onu abi ?Gönder gelsin
? Geçti artık o iş ben sana sordum onu. Değerlendirdim onu abi ?
Aslında kullandıkları çipler piyasada bulunuyorsa ekstra SMD parçaları da azsa birde devre şemaları varsa ki büyük ihtimalle bulunuyordur şimdiye bir hayırsever abimiz kendi kârını da düşünerek toplu parça alıp yükseltme kiti oluşturabilir misal toplu parçları alır birer tane paketleyip 70-80 liraya satar. Telefoncu yada SMD lehimleyebilen tamirci gibi yerlerde de montajı yaptırılır biliyorum biraz fazla uçuk bir fikir oldu ama en ekonomik böyle olur. Tabi baz devre kartlarını hepsinde aynı olduğunu sadece üstteki parçaların eksik olduğunu varsayarsak. Bu fikrin de şura olacak buda olacak diye bir sürü koşulu çıktı ama yinede paylaşayım o kadar yazdım.Haydaa, hadi hayırlı olsun.
Bu anakart değişikliği yapmak isteyenlere yol göstermesi bakımından çok faydalı yalnız. Mesela ben MovieSense için MFC çipli MB130T veya yine çipli MB130E anakart bulup taksam yerine uyar mı meraklardayım.
Sağolasın abi ben sana sorunca gönül aldığımı mi düşündün ? ben ciddi idimCanın sağolsun senin düsünmen yeter
Seni zora sokacak bir durum olması yerine benim tv ortadan ikiye bölünsün daha iyi
Elbet birgün bişey buluruz
Yo hiç öyle birşey düşünmedimSağolasın abi ben sana sorunca gönül aldığımı mi düşündün ? ben ciddi idim
Abi kontrol edermisin o özellik 55v6863dt de var mı ?
Aslında kullandıkları çipler piyasada bulunuyorsa ekstra SMD parçaları da azsa birde devre şemaları varsa ki büyük ihtimalle bulunuyordur şimdiye bir hayırsever abimiz kendi kârını da düşünerek toplu parça alıp yükseltme kiti oluşturabilir misal toplu parçları alır birer tane paketleyip 70-80 liraya satar. Telefoncu yada SMD lehimleyebilen tamirci gibi yerlerde de montajı yaptırılır biliyorum biraz fazla uçuk bir fikir oldu ama en ekonomik böyle olur. Tabi baz devre kartlarını hepsinde aynı olduğunu sadece üstteki parçaların eksik olduğunu varsayarsak. Bu fikrin de şura olacak buda olacak diye bir sürü koşulu çıktı ama yinede paylaşayım o kadar yazdım.
Evet abi pardon benim taktigim 130s idi. Ben toshibada 130t ye alışınca karıştırdım.Anakart MB130T ise ve iki tane soğutucu varsa, var.
Bu arada MB130T'ler boyut olarak MB130S'lere çok yakın. MB130E bunların 2 katı vardı.
Evet abi pardon benim taktigim 130s idi. Ben toshibada 130t ye alışınca karıştırdım.
Ne görevi var bunun abi?
Hmm o zaman bı dahaki modifikasyon mb130t olacak ?MEMC özelliği için gereken ekstra video işleme çipi bu işte F fikoloji. Ayrıca servis manuelinde resim geliştirme, tırtıkları azaltma falan gibi ek işler yaptığı da yazıyordu.
Mb230, 130,130s benzer kart kalıp olarak aynı.Nasil goruntu farki cok ciddi mi mb230 ile?
Birde tv kasasina nasil oturttunuz hocam 230 ile 130 giris cikislari ayni mi?
Hmm o zaman bı dahaki modifikasyon mb130t olacak ?
Benim görüntüde dikkat ettigim sey ten renginin orjinale yakin veya orjinal olmasi,mb230 daki en cok sikayetci oldugum nokta buydu,orjinal ten rengi ile uzaktan yakindan ilgisi yoktu,mb130s de renkler daha dogal .Diger görüntü kiyaslamalari yapar eklerim konuya..Anakart degisimi ile ilgili konu acmistim dikkat edilmesi gerekenler diye. wlan kablosunda uyumsuzluk oldu, bende yedek wifi modül oldugu icin sorun yok,Nasil goruntu farki cok ciddi mi mb230 ile?
Birde tv kasasina nasil oturttunuz hocam 230 ile 130 giris cikislari ayni mi?