17MB100 Anakart - Yeni toolbar smart menü, PuhuTV, BluTV aktifleştirdim.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
MB100'ler için bahsettiğim renk canlılığını arttıran PQ_Config dosyaları bunlar;

Yazılımı 2.7.0.0 altında olan MB100 anakartlı ua9300 serisi TV'lerde çalışıyor. (2.7.0.0 ve üzeri yazılım kullanıyorsanız, zaten yazılımla beraber bu işlem otomatik yapılmış demektir.) MB100 anakartlı diğer TV'lerde de çok büyük ihtimalle işe yarayacaktır.

Farkındaysanız iki tane zip var. Bunlardan TV'nize uygun olanı yükleyeceksiniz. Hangisinin uygun olduğuna gelince; servise menüsünde TV life time yazan en üst satırın sonunda "MFC FW Version" kısmında "N/A" yazanlar "Default_PQ_WO-MFC.zip" içindeki iki dosyayı, burada sürüm numarası yazanlar ise "Default_PQ_W-MFC.zip" içindeki iki dosyayı kullanacaklar.

TV'ye ftp ile bağlanıp zip içerisindeki G6_Main.bin ve G6_Main_Text.bin dosyalarını, "conf" isimli klasörün içindeki yine aynı isimdeki dosyaların üzerine yazıyoruz. (İşlemi yapmadan önce eski dosyaların yedeğini mutlaka alın) Sonra TV'nin fişini çekip 3-5 sn bekledikten sonra geri takıyoruz. Olay tamamdır.

Görüntüyü beğenmezseniz yedeğini aldığınız orijinal dosyaları aynı şekilde geri yükleyerek TV'ye eski hale getirebilirsiniz. Ama yukarıda yazdığım gibi iki farklı zip var ve her TV'ye bir tanesi uyumlu. Doğal olarak benim TV'ye uyumlu olmayan dosyayı deneyemedim. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Dosyaları 2.15.14 yazılımının içinden aldığım için çalışacağını tahmin ediyorum. Bakalım, cesaret edecek bir babayiğit çıkacak mı. :sirit

Bu işlere eliniz yatkın değilse, ne yaptığınızdan emin değilseniz, elinizde olası bir sorunda geri dönmeniz için full yazılım yoksa bu işlemi yapmayın! TV'nizde oluşabilecek herhangi bir sorundan şahsım ve tavsiyeforumu.com sorumlu değildir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
E Çevrimdışı

Ekoo37

Aktif Üye
11 Ocak 2018
66
EXcomZkko EXcomZkko, emeğine sağlık kardeşim ama senin yaptığın iş bana profosyenelce geliyor keşke benim gibi acemiler için yazılım yüklermiş gibi basit bir yöntem olsa çok güzel olurdu :)

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Ftp derken filezilla ilemi alcaz full yazılımı dreamboxlardaki gibi

Full yazılımı değil, sadece zipteki iki adet dosyayı Filezilla ile belirttiğim klasöre kopyalıyorsunuz. O kadar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

EXcomZkko EXcomZkko, emeğine sağlık kardeşim ama senin yaptığın iş bana profosyenelce geliyor keşke benim gibi acemiler için yazılım yüklermiş gibi basit bir yöntem olsa çok güzel olurdu :)

Biraz da fazla anlamayan arkadaşları yanlış bir şey yapmaktan alıkoyabilmek adına bu şekilde anlattım. Birkaç kişi deneyip olumlu sonuç alırsa resimli olarak anlatım yaparız. :seytan

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Şimdi de kurcalarken, MB120'lerdeki Puhu TV vs içeren normal Smart menüsünü MB100'de aktif ettim. :sirit

Yapmanız gereken; MB100'deki swprofile dosyasındaki Smart TV server bilgilerini MB120'dekilerle değiştirmek. Sonrasında da hwprofile dosyasında MB100 yazan boardconfig kısmını, MB120 olarak değiştirmek.

MB120'nin server bilgileri bunlar;

Adress1: vstlsrv.com
UserName1: 17MB120
Password1: hkvstl1sa

dcf: 6818.dcf
modelid: 0x00006818
oui id: 0009df

Hadi hayırlı olsun. :gul

WhatsApp-Image-2018-09-10-at-12.08.32.jpg

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
Şimdi de kurcalarken, MB120'lerdeki Puhu TV vs içeren normal Smart menüsünü MB100'de aktif ettim. :sirit

Yapmanız gereken; MB100'deki swprofile dosyasındaki Smart TV server bilgilerini MB120'dekilerle değiştirmek. Sonrasında da hwprofile dosyasında MB100 yazan boardconfig kısmını, MB120 olarak değiştirmek.

Sen nasil benim anakartimin baglandigi servere baglanirsin:hihi bu sistem ileride mb120ler icinde gecerli olabilir o zmn :danger

G Çevrimdışı

Gence45

Yeni Üye
9 Şub 2018
34

Hocam belli ki bu işlere elin yatkın bu swprofile dosyasının editlenmis halini direk bizimle paylasirsan yuklememiz daha rahat olur . Mb100 ün son çıkan yazılımlar çok sorunlu ses Senkron sorunları Netflix de 5+1 ses alamama 3d nin çalışmaması gibi büyük problemler var ancak ekran canlılığı daha iyi ve iptvde reset atmaması gibi bir artısı var biz sorunsuz olan 1.34.25 e bunları eklersek sıkıntımız kalmayacak ama eski bir anakart olduğu için bununla ilgili çalışma yapılmıyor sen birşeyler yapabilirsin gibi hissediyorum herkezde faydalanmış olur.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Sen nasil benim anakartimin baglandigi servere baglanirsin:hihi bu sistem ileride mb120ler icinde gecerli olabilir o zmn :danger

Destursuz girdik biraz. :kiskis evet, smart altyapısı değişmezse MB120'ler için de uygulanabilir diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam belli ki bu işlere elin yatkın bu swprofile dosyasının editlenmis halini direk bizimle paylasirsan yuklememiz daha rahat olur . Mb100 ün son çıkan yazılımlar çok sorunlu ses Senkron sorunları Netflix de 5+1 ses alamama 3d nin çalışmaması gibi büyük problemler var ancak ekran canlılığı daha iyi ve iptvde reset atmaması gibi bir artısı var biz sorunsuz olan 1.34.25 e bunları eklersek sıkıntımız kalmayacak ama eski bir anakart olduğu için bununla ilgili çalışma yapılmıyor sen birşeyler yapabilirsin gibi hissediyorum herkezde faydalanmış olur.

TV'nizin tam modeli neydi? IPTV programı için yapılabilecek bir şey malesef yok. Ama renk canlılığı ve MB120 smart uygulamaları mümkün.

Siz TV'nizden profil dosyalarını alıp bana ulaştırabilirseniz gerekli değişiklikleri yapabilirim. Direkt benim profili yüklemeye nazaran daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Ama renk canlılığı için gereken dosyaları anlattığım şekilde sizin kopyalamanız gerekiyor.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Ekoo37

Aktif Üye
11 Ocak 2018
66
Bende yanlış birşey yaparım diye korkuyorum ama resimli olursa belki cesaret edebilirm zahmet olucak ama çok makbul geçer ayrıca yanlış yaparsak tv açılmassa nasıl kurtarabiliriz.

Geri
Üst Alt