teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
linux bazi konularda avantaj saglasada kullanici dostu degil günlük kullanimda faydasindan cok zarari oluyor o yüzden cogunlukla windows tercih ediliyor linuxe gecip dosya paylasim sorununu cözebiliriz belki ama diger konularda baska sorunlara sebep olacak bu sefer :rolleyes:
Tam tersidir,faydasını saymakla bitmez,ama aslında winin tercih sebebi "oyun oynama" dır,yoksa tüm telefon üreticileri faydalı bulsalardı win kullanırlardı ,şimdi android adı altında linux (kabaca) kullanıyorlar,tabii telefonlara ek olarak tv,receiver,android box, saymakla bitmezlinux bazi konularda avantaj saglasada kullanici dostu degil günlük kullanimda faydasindan cok zarari oluyor o yüzden cogunlukla windows tercih ediliyor
sorun bu yarim akilli televizyonlarin windowsun ag paylasimini tanimamasi ek program olmadan dosya paylasmak icin windows 10 kullanmaniz lazim windows 7 de sorun yapiyor ben cözemedim windows 10 a gectim
konuyla ilgili cabalarimi iceren konu >> Link
kendimce windows 10 icin yaptigim paylasim nasil yapilir aciklamasi >>> Link
anlatim biraz karisik birde pc almanca isterseniz windows 10 da film tv uygulamasi ile dosya paylasimi üzerine google dan arayip daha iyi aciklamalar bulabilirsiniz
ek olarak transcoding yapmadan yani dosyaya dönüstürme islemi yapmadan dosya paylasmak istiyorsaniz kodi gayet iyi
bu isin en temiz yöntemi ag baglantisi olan Nas özellikli harici bi sabit diski usb ile tv ye baglayip dosyalari ag üzerinden direkt icine atmak film izlerken pc nin calismasina gerek olmaz böylece
Tam tersidir,faydasını saymakla bitmez,ama aslında winin tercih sebebi "oyun oynama" dır,yoksa tüm telefon üreticileri faydalı bulsalardı win kullanırlardı ,şimdi android adı altında linux (kabaca) kullanıyorlar,tabii telefonlara ek olarak tv,receiver,android box, saymakla bitmez
Ben win98 mavi ekran verip,hardiske format atılarak(o zamanlar küçük boyutluydu HDDler) verilerimi kaybettiğim günden beridir linux kullanıyorum,o yıldan bu yıla daha hiç verimi kaybetmedim,Bir dakika bile virüs bulaşıp,"tühhhh" demedim,hatta öteye gideyim "trojan" denilen truva atı bile girmedi sisteme,daha doğrusu hiç anti virüs kurmadım,virüs için araştırma dahi yapmadım,bu bile "kullanıcı dostu değil" tezini çürütür
Yani aslında ister istemez kullanıyorsunuz da pc olarak kullanımda böyle bakılıyor maalesef
Neyse sevgili derhan34'ün konusunu dağıtmayayım sevgili Bratan.
su anda kullanmiyorum ama ben kurdugumda hic ugrasmadan yapmistim hatirladigim kadariyla ag paylasimi acik olan pc de kodiyi kurup kütüphane klasörlerine videolarin oldugu klasörleri ekleyin yeterli agda dlna server olarak geliyor anlatimlarda elbet vardir 1-2 dk da cözülecek birseypc de kodi kullanıyorum ama stream nasıl yapılıyor kodi de onu öğrenmem lazım
kodi'ye le de mp4 sorunu var :(
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42 (isom/mp42)
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4
Format settings : CABAC / 1 Ref Frames
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 7 s 133 ms
Bit rate : 17.1 Mb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels