Yeni alınan klimanın gaz kaçağı sonucu ısıtmaması ve servis sorunu

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Hocam bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Klimanın kullanma kılavuzunda otomatik arıza tespit fonksiyonunda aslında yazıyor. Çalıştırma ışığı, gaz yetersiz sızıntı var yada servis valfi kapalı ise saniyede 7 kez yanıp sönüyor diyor. Ama benim cihaz bu uyarıyı vermedi.
Anlatmak istediğim şey de buydu. Üst seviye makina almışsınız en ufak hatada bunu tespit edebilmesi gerekirdi.

S Çevrimdışı

shrapci32

Yeni Üye
3 Ara 2025
16
35
Servis bana 1 barlık gaz kaldığını söyledi ama bilemiyorum acaba 2. Gün Isıtma performansı baya bir düşmüştü klima motoru az gazla çalıştığında acaba bir zarar görmüşmüş müdür?

S Çevrimdışı

shrapci32

Yeni Üye
3 Ara 2025
16
35
Hocam cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim. Bu gün klimanın genel merkezi ile konuştum. Kısaca montaj hatası olduğunu kabul ettiler ama ücretsiz onarım yaptıklarını bundan dolayı dış ünitenin değiştirmeyeceğini belirtti. Keşke hiç dokundurmasaydın ozaman thh başvurabilirdim. Ama artık böyle kullanmaya devam edeceğim…

S Çevrimdışı

shrapci32

Yeni Üye
3 Ara 2025
16
35
Kompresör içerisinde yağ mevcut :ok
Hocam iyi akşamlar. Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığının sitesinde yayınlanan Soğutucu Akışkan Kaçak Tespiti ve Güvenlik Rehber adlı dökümanında
Sistem Verimliliği ve Ekipman Sağlığı bölümünde
Sızıntılar nedeniyle sistem verimliliği düşer, ekipman performansı azalır. Şarjın azalması, kompresöre dönen soğutucu akışkan miktarının düşmesine, bu da yüksek kızgınlık ve artan deşarj sıcaklıklarına yol açar. Aşırı deşarj sıcaklıkları, kompresörde aşırı ısınma ve yağın bozulmasına neden olabilir. Soğutucu yağı genellikle 225–250 ºC'de parçalanmaya başlar ve bu da piston arızalarına ve asit oluşumuna sebebiyet verebilir.

Acaba motorun gaz kaçağı ile çalışması ileride bir sorun verebilir mi?

Dosyanın linkini bırakıyorum

Geri
Üst Alt